σε ,

Πώς θα ήταν ο κόσμος χωρίς την Ελλάδα; Το Twitter απαντά!

Ένας πλανήτης χωρίς ΦΕΤΑ θα ήταν ένας πολύ βαρετός πλανήτης

map

Δημοκρατία, θέατρο, φιλότιμο, μεράκι, φέτα, θα υπήρχαν όλα αυτά στον πλανήτη αν δεν υπήρχε η Ελλαδίτσα μας; Και αν δεν υπήρχαν αυτά, στον εναλλακτικό κόσμο που θα υπήρχε έλλειψη του ελληνισμού, θα εφηύραν οι “ξένοι” όλα αυτά;

Αυτό αναρωτήθηκε στο Twitter χρήστης Well Meaning, ανεβάζοντας ένα βίντεο που δείχνει τον πλανήτη χωρίς την Ελλάδα και λέει τα πράγματα που θα έλειπαν από αυτόν.

Ο Well Meaning πήρε κάποιες ενδιαφέρουσες απαντήσεις:

Υπάρχει αυτή η θεωρία, βέβαια, όπως η ιστορία μας έχει δείξει, όλες οι αυτοκρατορίες κάποτε καταρρέουν, οπότε δεν ξέρουμε τι θα γινόταν μελλοντικά αν επικρατούσαν οι Πέρσες στην Ευρώπη. Π.χ ο Ελληνισμός δεν πέθανε με 400 χρόνια κατοχής από τους Οθωμανούς ή από τους Ρωμαίους πιο πριν, άρα και ο πολιτισμός των Ρωμαίων ή των Ετρούσκων θα μπορούσε να επιβιώσει.

Μάλλον, ο φίλος δεν πρόσεχε στην ιστορία του γυμνασίου, καθώς αν εννοεί ότι οι Πέρσες θα επικρατούσαν στην Ευρώπη, οι Πέρσες δεν είναι Άραβες… και δε μιλάνε αραβικά αλλά φαρσί.

Το πιθανότερο είναι κάποιοι να έπαιρναν την θέση μας, στις τέχνες και τα γράμματα, η φύση δε γουστάρει τα κενά.

Το να μην υπάρχει το σουβλάκι, όντως θα πονούσε την ανθρωπότητα

Και ο κλασσικός ο ορθόδοξος Έλλην που τα χει κάνει κουλουβάχατα στο μυαλό του και παρότι η θρησκεία του-κοσμοθεωρία του έρχεται από την Μέση Ανατολή, πιστεύει ότι αν δεν υπήρχε ο ελληνισμός, (όχι ο χριστιανισμός) ο πλανήτης θα ήταν στην εποχή του λίθου.

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
0 Comments
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια