σε , ,

Δεν θα είναι τελικά ο Νίκος Μωραΐτης στην κριτική επιτροπή του ΑΝΤ1

Ο γνωστός στιχουργός είχε επικρίνει τον ΑΝΤ1 και τους κριτές των talent shows. Να τι λέει ο ίδιος

Εκτός κριτικής επιτροπής του τάλεντ σόου TheFinal4 του ΑΝΤ1 βρέθηκε ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης. Οπως λέει ο ίδιος του ανακοινώθηκε προφορικά ότι τον διώχνουν από την επιτροπή του σόου και πως τώρα περιμένει και γραπτή επιβεβαίωση.

«Αγαπητοί φίλοι,
Πριν από λίγο μού ανακοινώθηκε προφορικά ότι με διώχνουν από μέλος της κριτικής επιτροπής του τάλεντ σόου TheFinal4 του ΑΝΤ1. Περιμένω γραπτή επιβεβαίωση. Ενώ συζητούσαμε μήνες, ενώ ήρθαν μέχρι την Πάρο για να με πείσουν να δεχτώ, ενώ ανακοίνωσαν την κριτική επιτροπή και μας έβαλαν να κάνουμε γυρίσματα, σήμερα ξαφνικά έμαθαν ότι το format της εκπομπής επιτρέπει τρεις και όχι τέσσερις κριτές (επιχείρημα ανυπόστατο, αφού, όπως θα δείτε στο Wikipedia, σε άλλες χώρες οι κριτές είναι τρεις, σε άλλες τέσσερις). Θα ήταν γελοίο να μιλήσω για «πολιτική δίωξη», όταν άνθρωποι έχουν φυλακιστεί και εξοριστεί για τις ιδέες τους. Προφανώς όμως οι λόγοι της αποπομπής είναι τα tweet μου και τα κείμενά μου υπέρ του Αλέξη Τσίπρα και εναντίον της διαφθοράς, της διαπλοκής και του πολιτικού συστήματος που χρεοκόπησε τη χώρα – κείμενα που, μόλις ανακοινώθηκε η συνεργασία μου με τον ΑΝΤ1, ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων από φανατικά τρολ του διαδικτύου που ζητούσαν την απόλυσή μου. Τα επιχειρήματά τους φαίνεται να υιοθετεί ο ANT1 με την αποπομπή μου. Δουλεύω από 19 ετών σε μεγάλους εκδότες – επιχειρηματίες στο κομμάτι της μουσικής, όπως θα γινόταν και στο σόου αυτό. Αμείβουν και παίρνουν την εργασία μου ως προς τη μουσική. Τα πιστεύω μου δεν είναι προς πώληση.»

moraitis n

Νωρίτερα σήμερα, πριν την ανακοίνωση φυσικά, είχα γράψει το παρακάτω άρθρο:

3 σκέψεις για τις αντιδράσεις σχετικά με την ανακοίνωση του Νίκου Μωραϊτη ως κριτή στο νέο τάλεντ σόου του ΑΝΤ1 “Final Four”.

1. Το ψηφιακό παρελθόν μάς ακολουθεί παντού

Δεν τολμώ να φανταστώ πόσα αντικρουόμενα πράγματα έχω γράψει από τότε που άνοιξα μπλογκ, facebook και twitter. Εκτός αν σε κάθε φάση της ζωής σου ξαναδιαβάζεις τα άπαντά σου για να σβήνεις ό,τι δε σε εκφράζει πια, είναι πολύ πιθανό να την πατήσεις.

Ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης (που έχει όντως προσφέρει στο ελληνικό τραγούδι κι είναι γνωστός για τραγούδια που έγραψε σε Δημήτρη Μητροπάνο, Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Βίκυ Μοσχολιού, Πασχάλη Τερζή, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ρέμο, Χατζηγιάννη, Νταλάρα κ.λπ) έγινε στόχος των αντισύριζα του τουίτερ.

Πολλοί (επειδή στήριξε ΣΥΡΙΖΑ) τον χτυπούν τώρα με μένος και άγρια χαρά, ή απλώς γελούν με τις αναντιστοιχίες σε λόγια και πράξεις. Παίρνω σοβαρά και κατανοώ το δεύτερο επιχείρημα.

Ο Μωραϊτης, επί «εμφυλίου» τότε με το δημοψήφισμα αλλά και πιο πριν στις Ευρωεκλογές του ’14 είχε κατηγορήσει τον ΑΝΤ1 για μεροληπτική στάση και τα screenshots από τότε κάνουν το γύρο του ίντερνετ.

Screenshot 4 13

EEJArZBWkAUYKeB

Τα γραπτά μένουν ακόμα κι αν τα σβήσεις…

2. Ποτέ μη λες ποτέ

Δεν ξέρεις τι γίνεται. Μπορεί κάτι που κοροϊδεύεις σήμερα αύριο να το λουστείς. Μπορεί να αλλάξουν οι συνθήκες.

Μη λες ποτέ, γιατί μπορεί αυτός που κριτικάρεις σήμερα να είναι αύριο ο εαυτός σου:

EEHhfPjU8AA4OEI

Βέβαια, η συνέχεια των tweets δείχνει πως  ούτε ο Μωραϊτης είχε πει ποτέ *ποτέ*:

Screenshot 2 8

3. Αυτό που μετράει είναι πάντα το παρόν

Εκτός αν έχεις εγκληματήσει (και το να κατακρίνεις την τηλεόραση και μετά να εμφανιστείς σ’ αυτήν τυχαίνει να μην είναι έγκλημα), δικαιούσαι να αλλάξεις γνώμη και στάση.

Μπορεί να μη θεωρείς πια τον ΑΝΤ1 μεροληπτικό (και νομίζω πως επί Χατζηνικολάου όντως δεν είναι). Μπορεί να βρεις ένα τάλεντ σόου στο οποίο θεωρείς δεν θα ρεζιλευτείς (ή έστω θα κάνεις τα πάντα για να βγεις αλώβητος). Μπορεί ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα που παίζει σε ένα κανάλι με το οποίο κάποτε διαφωνούσες να συνειδητοποιήσεις πως είναι πλέον ο μόνος τρόπος -μετά και την επίσημη κατάρρευση της δισκογραφίας- για να βγουν νέα ταλέντα. [Να σημειωθεί πως δεν βρήκα ο Μωραϊτης να είχε αποκηρύξει ποτέ τα τάλεντ σόου. Άλλωστε τη μεγαλύτερη επιτυχία της Ραλλίας («Εγώ για σένα») εκείνος της την έδωσε, όπως και σε άλλα 4-5 παιδιά από τάλεντ σόου με το που βγήκαν από τα αντίστοιχα σόου.]

Ό,τι και να έχουμε πει, όσο κι αν μας κατηγορήσουν για κωλοτούμπα (θυμάστε το Μαυρίδη που κορόιδευε το Survivor και πήγε τελικά στο Nomads – είχε τους λόγους του και καλά έκανε), εμείς είμαστε υπεύθυνοι για το τι θα κάνουμε στο εδώ και το τώρα.

Έκπληξη και απορία που κάποιος άλλαξε γνώμη, ναι. Ακόμη και λάιτ χλευασμός. Ανθρωποφαγία όχι. Υπάρχουν σοβαρότεροι εχθροί από έναν στιχουργό που 5 χρόνια μετά έκανε στροφή 180 μοιρών. Αν θα γελοιοποιηθεί -όπως προέβλεπε- μπαίνοντας στη θέση του τηλεοπτικού κριτή θα φανεί (και) στο χειροκρότημα.

Κλείσιμο με τραγούδι:

Δάφνη Λέμπερου – Κάτι Ελλάδες | Dafni Leberou – Kati Ellades (Official Lyric Video) HQ

Δάφνη Λέμπερου – Κάτι Ελλάδες | Official Lyric Video HD | © 2014 Heaven Music S.A. Greece. Μουσική: Νίκος Μερτζάνος – Στίχοι: Νίκος Μωραΐτης | Φωτογραφίες : Αλέξανδρος Χαρτώνας (www.alexchartonas.com) από την έκθεση φωτογραφίας “Locals and Immigrants on the South of Europe” | Δημιουργία video : Τάσος Σταυρόπουλος Dafni Leberou – Kati Ellades | Official Lyric Video HD | 2014 Heaven Music S.A.

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!