σε ,

Πράγματα που μου αρέσουν τώρα | Η επιτυχία του βιβλίου της Λένας

Διαβάζοντας τις “100 καλύτερες απαντήσεις” νιώθεις λες κι έκανες 100 μίνι συνεδρίες απολαυστικής ψυχοθεραπείας

Εικονογράφηση: Μαρία Γρηγοροπούλου

H Α,μπα δεν χαϊδεύει αυτιά και γι’ αυτό είναι τόσο χρήσιμη και ενδιαφέρουσα. Το βιβλίο με τις 100 καλύτερες ερωταπαντήσεις (τις διάλεξε η ίδια με τη βοήθεια του κοινού) συμπυκνώνει εξαιρετικά την καλόκαρδη αυστηρότητα, την χρηστική σοφία και την μοναδική ενσυναίσθησή της.

Το γεγονός πως το βιβλίο έχει ήδη τόση επιτυχία (απ’ ό,τι έμαθα απ’ την πρώτη κιόλας μέρα κυκλοφορίας του) δείχνει πως υπάρχουν πολλοί και πολλές που θα ήθελαν μια φίλη σαν κι αυτήν. Εγώ ήδη την έχω, αλλά έχοντας μόλις διαβάσει τις “100 καλύτερες απαντήσεις” νιώθω λες κι έκανα 100 απολαυστικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας.

*Μπορεί κάποιος να το αποκτήσει και απ’ το lifoshop, με έκπτωση μάλιστα. 

[+] Αντιγράφω απ’ την (ακριβέστατη) περιγραφή του εκδοτικού οίκου:

Η καλτ της Α,μπα είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο «αθόρυβα» φαινόμενα του ελληνικού  Ίντερνετ. Πρόκειται για τη φανατική κοινότητα των Αμπαχόλικς που δημιουργήθηκε γύρω από το ομώνυμο μπλογκ της Λένας Φουτσιτζή στη LiFO και αυτονομήθηκε σε ένα δημοφιλέστατο site που απαντάει καθημερινά στα ποικίλα ερωτήματα γύρω από σχέσεις, κοινωνία, φεμινισμό, σεξουαλικότητα κ.ά.

Αυτό που ξεχωρίζει την Α,μπα είναι η μοναδική ευστροφία και ευθύτητά της. Σε αντίθεση με το κουρασμένο, ακκιζόμενο, ψευδοεπιστημονικό και συχνότατα βλακώδες ύφος των ανάλογων στηλών, η Α,μπα είναι μια έξυπνη νεαρή αρχιτέκτων (που πλέον ζει στην Αμερική), μισεί τα στερεότυπα μέσα στα οποία οι γυναίκες ασφυκτιούν, παρακολουθεί τη νέα συζήτηση γύρω από τον σεξισμό και τα φύλα και δεν μασάει καθόλου στις «ιερές» προκαταλήψεις που ορίζουν τις σχέσεις και την κοινωνία.

Στο βιβλίο αυτό η Α,μπα συγκέντρωσε τις 100 καλύτερες απαντήσεις που έδωσε ποτέ. Τις αξιολόγησε σύμφωνα με τη γνώμη των αναγνωστριών της, με τις οποίες άνοιξε μια σχετική συζήτηση πριν από λίγους μήνες. Καλύπτουν ποικίλα θέματα που αφορούν τις γυναίκες: φιλία, σχέσεις, σεξ, body-shaming, γονιμότητα και παιδιά, καριέρα, διακρίσεις, σεξισμό, οικογενειακές σχέσεις κ.λπ.

Με τις διαφωτιστικές, απλές και έγκυρες απαντήσεις της η Α,μπα αποδεικνύεται μια σοβαρή, ενημερωμένη, διασκεδαστική και πολύτιμη φίλη.

Αγαπητή Α,μπα – Οι 100 καλύτερες απαντήσεις – LIFO SHOP

Συγγραφέας: Λένα Φουτσιτζή Πρώτη έκδοση: Νοέμβριος 2019 Σελίδες: 268 ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ Διατίθεται άμεσα και από τα γραφεία της LIFO, Boυλής 22, 6ος όροφος, Σύνταγμα. Ώρες γραφείου (10:00-17:00). Τηλ. 210-3254290

*Περισσότερα 

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε