σε ,

Πράγματα που μου αρέσουν τώρα | Οι “Απρόσμενοι φίλοι” του Βασίλη Παπαθεοδώρου

Αληθινές ιστορίες ξεχωριστών ζώων που έζησαν ηρωικές και συγκινητικές περιπέτειες

Η σειρά βιβλίων “Απρόσμενοι φίλοι” του Βασίλη Παπαθεοδώρου (που όλο εμπλουτίζεται)

Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας παιδικών και εφηβικών βιβλίων Βασίλης Παπαθεοδώρου εμπνέεται από αληθινές ιστορίες ξεχωριστών ζώων και αφηγείται τις ηρωικές και συγκινητικές περιπέτειές τους.

Η σειρά “Απρόσμενοι Φίλοι” (εκδ. Καστανιώτη) απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας μετράει 6 βιβλία μέχρι στιγμής.

Αυτή την εβδομάδα διάβασα μαζεμένα τα τρία πιο πρόσφατα:

Λύκος | Αμερική, 1893. Η συνταρακτική ιστορία του λύκου Λόμπο και του διώκτη του. Ένα κυνήγι που διήρκεσε μήνες, ένα ζώο –φόβος και τρόμος των αγροτών της εποχής– που δεν έλεγε να συλληφθεί. Μέχρι που αιχμαλωτίστηκε η λύκαινα Μπλάνκα και ο Λόμπο αφέθηκε να πιαστεί, γιατί δεν μπορούσε να ζει χωρίς αυτήν.
Η ιστορία που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο έβλεπε τα άγρια ζώα μια ολόκληρη χώρα.

Αγελάδα | Τι συμβαίνει όταν μια αγελάδα, που είχε κάθε λόγο να βόσκει ευτυχισμένη, καταλαβαίνει πως έρχεται το τέλος της; Πηδά από το φράχτη, τρέχει στα λιβάδια, αναστατώνει το χωριό, κρύβεται στα δάση. Και δεν εμφανίζεται με τίποτα. Η απίστευτη ιστορία της Υβόννης, μιας αγελάδας από τη Βαβαρία, που το 2011 αναστάτωσε για μήνες όλη την περιοχή μέχρι να βρει την ησυχία της.

Γορίλας | Ένα αγόρι. Ένας μικρός γορίλας που μεγαλώνει σε πάρκο άγριων ζώων και αφήνεται ελεύθερος. Μια δυνατή ιστορία φιλίας και αγάπης. Μετά από χρόνια ο Τομ επισκέπτεται με τους γονείς του την Αφρική ελπίζοντας να βρει τον παιδικό του φίλο. Άραγε ο Κουίμπι θα τον αναγνωρίσει; Ή μήπως θα έχει γίνει άγριος κι επικίνδυνος; Η συνάντησή τους θα γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο και θα συγκινήσει εκατομμύρια ανθρώπων.

*Περισσότερα  

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε