σε ,

Πράγματα που μου αρέσουν τώρα | Οι εκπομπές του Γιάννη Πετρίδη είναι ονλάιν στο αρχείο της ΕΡΤ

Ένα λινκ θησαυρός

Από παιδάκι τον άκουγα, και συνεχίζω να τον ακούω όσο πιο συχνά μπορώ. Τα αφιερώματα που κάνει (συχνότατα σε μουσικές που κατά τα άλλα δεν αντέχω με τίποτα) είναι ό,τι πιο διαφωτιστικό και επιμορφωτικό υπάρχει στο ελληνικό ραδιόφωνο. Ακόμα κι αν δεν θεωρητικά δεν ενδιαφέρεσαι για το θέμα, αυτά που λέει κι ο τρόπος που τα συνδέει με όσα σπουδαία παίζει σε κερδίζουν κατευθείαν.

Δεν θέλω να επεκταθώ πολύ: Ο Πετρίδης παραμένει ο σημαντικότερος σε όλα – και το κέφι με το οποίο συνεχίζει κάθε μεσημέρι από τις 4 ως τις 5 στο Πρώτο Πρόγραμμα (ΕΡΑ 1) είναι απίστευτα εμψυχωτικό.

Το λέει πολύ συχνά στην εκπομπή του ότι μπορεί κάποιος να ακούσει τις εκπομπές και on demand, αλλά δεν το είχα δοκιμάσει μέχρι τις προάλλες που θέλησα να βρω ένα μέρος ενός αφιερώματος που έχασα.

Αυτό το λινκ είναι πραγματικός θησαυρός:

ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΣΤΙΣ 5

Η μακροβιότερη εκπομπή στο Ελληνικό Ραδιόφωνο επέστρεψε στο σπίτι της! Από το 1975 έως τον Ιούνιο 2013 ο Γιάννης Πετρίδης βρισκόταν στις συχνότητες της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, καθημερινά “Από τις 4 στις 5” στο Πρώτο Πρόγραμμα. Τέσσερα χρόνια μετά, ο Γιάννης Πετρίδης επιστρέφει στο Πρώτο Πρόγραμμα κάθε απόγευμα “Από τις 4 στις 5”.

Θυμάμαι πως όταν είχα πάει στο Λονδίνο για να σπουδάσω (φθινόπωρο του 1997) ζητούσα απ’ το μπαμπά μου να μου ηχογραφεί μια φορά την εβδομάδα μια τυχαία εκπομπή του Πετρίδη και να μου τη στέλνει να την ακούω.

Και μπορεί στην Αγγλία να είχα πλέον το Radio 1 και 2 του BBC (με τον Άγγλο Πετρίδη, τον John Peel) και διάφορα άλλα σπουδαία ραδιόφωνα, όμως τίποτα δε συγκρινόταν με τη χαρά να ακούω την αγαπημένη μου εκπομπή.

Δυστυχώς το web radio της ΕΡΤ έχει μόνο εκπομπές απ’ τον Ιούλιο του 2017 μέχρι και σήμερα (ανανεώνονται με κάθε νέο ‘επεισόδιο’) και όχι παλιότερες, όμως α) θα έχω για πάντα εκείνες τις κασέτες, και β) μακάρι να κάνει χιλιάδες ακόμη εκπομπές για να μείνουν για πάντα online, και για τις πολύ επόμενες γενιές.

*Περισσότερα  

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε