σε ,

Πράγματα που μου αρέσουν τώρα | Το νέο άλμπουμ των ΗΧΟΤΟΠίΑ

Εν μέσω ονειρεμένων synthwave αρπέτζιων, δέκα μουσικές ιστορίες που μιλούν για την επιστροφή σε αυτά που αφήσαμε

Κυκλοφόρησε πριν καναδυό μήνες και είναι το διαμάντι που χρειαζόμουν αυτήν την εποχή.

Οι ΗΧΟΤΟΠίΑ είναι γνωστοί για τα καταπληκτικά κομμάτια με samples από παλιές ταινίες και τα αντίστοιχα βίντεοκλιπ με τις αντίστοιχες σκηνές. Οι ίδιοι αυτοπεριγράφονται: «Οπτικοακουστικό πρότζεκτ που επαναπροσδιορίζει με ηλεκτρονική μουσική τη νουάρ ατμόσφαιρα περασμένων δεκαετιών.»

Δεν τους ξέρω προσωπικά, αλλά ό,τι και να πω για τη δουλειά τους θα είναι λίγο.

Με την ευκαιρία να δυο-τρία από τα παλιότερά τους κομμάτια.

Μαζί

Κίνδυνος

Νύχτες

Στο νέο δίσκο, αλλάζουν λίγο κατεύθυνση. Έχουν πολλά instrumental με ονειρεμένα synthwave αρπέτζια, έχουν δανεισμένους στίχους, έχουν και τη φωνή τους.

Αύριο θα φύγω:

Η επίσημη περιγραφή είναι αυτή: «Δύο χρόνια μετά το ξεκίνημά τους και ένα χρόνο μετά το πρώτο τους release τα Ηχοτοπία, που έγιναν γνωστά από τη σύνδεση του παλιού Ελληνικού κινηματογράφου με την electro-technoir μουσική και τις οπτικοακουστικές τους live εμφανίσεις, παρουσιάζουν το καινούριο τους album με τίτλο “Χωρίς Ταχύτητα”.»

Μέσα

«Σε ένα σύμπαν φτιαγμένο από τους ήχους της πόλης και την ηλεκτρονική ατμόσφαιρα ενός σινεμά σκοτεινού και άγνωστου, δέκα μουσικές ιστορίες μιλούν για την επιστροφή σε αυτά που αφήσαμε, τους μακρινούς νυχτερινούς ορίζοντες και το φως των άστρων που φτάνει σε εμάς ύστερα από εκατομμύρια χρόνια.»

Direct Lines

«Μαζί με τη διασκευή του αγαπημένου Direct Lines από τους Electronic Circus, ένα μουσικό κολλάζ στα Ξύλινα Σπαθιά, κάποιους δανεικούς στίχους από τον Γιώργο Γραμματικάκη και τα μετρονομικά ηχοχρώματα των Oberheim DMX, Moog Voyager και Nord Modular, τα Ηχοτοπία εστιάζουν σε electro-techno, synth και ambient μουσικά ταξίδια.»

Ολόκληρο το άλμπουμ:

ΗΧΟΤΟΠΙΑ – Χωρίς Ταχύτητα (Full Album) – YouTube

No Description

ΧΩΡΙΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑ, by ΗΧΟΤΟΠίΑ

ΧΩΡΙΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑ by ΗΧΟΤΟΠίΑ, released 25 October 2019 1. Εισαγωγή 2. Αύριο Θα Φύγω 3. Μέσα 4. Βόλτα 5. Πριν Ανάψει Το Φανάρι 6. Χωρίς Ταχύτητα 7. Ευθείες Γραμμές (Direct Lines) 8. Ατμός 9. Φίνος 10.

*Περισσότερα  

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε