σε , ,

Πραγματικός Νικητής: Ήξερε ότι θα τον έκραζαν όλοι για κωλοτούμπα, αλλά κράτησε το στόμα του κλειστό – μέχρι σήμερα

O Γιώργος Μαυρίδης έχασε στο ριάλιτι, αλλά βοήθησε να κερδίσουν ΠΑΡΑ πολλά αυτοί που τα χρειάζονταν

Με την Μόλλυ στη Θεσσαλονίκη. Φωτ.: Γιώργος Λέντζας/LIFO.gr

Πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες που κάθε μέρα διάβαζα παντού τις ειρωνείες (στην καλύτερη, γιατί στη χειρότερη βγήκε μίσος και «ψόφοι») για το Γιώργο Μαυρίδη, που μπήκε σε ριάλιτι επιβίωσης ενώ τα είχε κατακρίνει.

Και δαγκωνόμουν. Γιατί με είχε βάλει να ορκιστώ ότι δεν θα πω τίποτα σε κανέναν μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Κρατήθηκα με τα χίλια ζόρια.

Γιατί ήξερα απ’ τον Ιούλιο, δηλαδή σχεδόν 3 μήνες πριν καν ξεκινήσει το Nomads. Με πήρε όταν το συζητούσε να με ρωτήσει τη γνώμη μου, όχι γιατί είμαι σπουδαίος αλλά γιατί είμαστε φίλοι απ’ το δημοτικό και επιπλέον ξέρω λίγο τα μιντιακά. Ήμουν σε άδεια, πάνω σ’ ένα καράβι που έκανε μια μεγάλη βόλτα στο Αρχιπέλαγο της Στοκχόλμης.

Μου είπε ότι του έκαναν πρόταση, είπε όχι, τον ρώτησαν τι θέλει για να το κάνει, και μετά από σκέψη -και θεωρώντας ότι δεν θα το κάνουν- τους μίλησε για το Παιδικό Ογκολογικό του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

(Είναι ένας σκοπός για τον οποίο αγωνίζεται χρόνια – για να μαζέψει χρήματα έχει κάνει μέχρι στιγμής δύο μαραθωνίους, κάνοντας τατουάζ όλη μέρα δωρεάν ώστε να γίνουν δωρεές στις οικογένειες των καρκινοπαθών παιδιών. Έδιωχνε μάλιστα τις κάμερες και δεν έκανε δηλώσεις σ’ εκείνους τους μαραθωνίους.)

«Προτιμώ να με κράζουν και τρεις μήνες και χίλια χρόνια, παρά να το κάνω με τρόπο unfair».

Μου είπε πως το ΑΧΕΠΑ χρειάζεται πολλά χρήματα (αρκετά πάνω από 100.000) για να ξαναφτιαχθεί η απαραίτητη πτέρυγα για τα καρκινοπαθή παδιά, και ο Γιώργος ζήτησε απ’ τον ΑΝΤ1 τα χρήματα που θα έπαιρνε -ΟΧΙ ΜΟΝΟ αν κέρδιζε, αλλά και αυτά που θα έπαιρνε για την κάθε εβδομάδα που θα κατόρθωνε να μείνει στο παιχνίδι- να δωθούν εκεί. Ο ΑΝΤ1 προς τιμή του δέχτηκε να το κανονίσει.

Του είπα κατευθείαν τη γνώμη μου: Να το κάνει. Μου είπε ότι με άλλους που μίλησε του είπαν ότι είναι ξεφτίλα και τον απέτρεψαν. Ο Γιώργος ήξερε ότι θα ξεφτιλιζόταν μπαίνοντας σ’ ένα παιχνίδι που το θεωρούσε ανθρωποφαγικό, αλλά ήξερε επίσης ότι ο σκοπός αγίαζε τα μέσα.

«Ναι, αλλά θα πεις το λόγο που μπαίνεις, αλλιώς θα σε κράζουν τρεις μήνες» του είπα, καθώς φτάναμε στο μικρότερο νησάκι ανοιχτά της Στοκχόλμης.

«Όχι όχι» απάντησε σχεδόν τρομαγμένος (ακούστηκε τρομαγμένος γιατί συνειδητοποίησε ότι όσο έλειπε εγώ μπορεί να το δημοσίευα παρά τη θέλησή του) , «δεν υπάρχει περίπτωση, θα φανεί ότι το είπα για να κερδίσω κι αυτό θα ήταν άδικο για τους υπόλοιπους. Δεν θα πω τον σκοπό δημοσίως όσο ψηφίζει κόσμος.»

Ναι αλλά στο τέλος μπορεί όλοι αυτοί που τον έχουν αντιπαθήσει να μην αλλάξουν ξαφνικά γνώμη ακούγοντας την αλήθεια, του είπα. «Προτιμώ να με κράζουν και τρεις μήνες και χίλια χρόνια, παρά να το κάνω με τρόπο unfair».

Και αυτό έκανε, και αυτό έγινε. Όταν τον ρώτησαν στο Αεροδρόμιο πριν φύγει για Nomads για την κωλοτούμπα ψέλλισε κάτι για «επαγγελματικές ευκαιρίες», και σ’ όλο το παιχνίδι ούτε μία φορά δεν ανέφερε την Πτέρυγα Καρκινοπαθών Παιδιών και αυτά για τα οποία είχε δεσμευτεί επισήμως με τον ΑΝΤ1.

Τώρα κάποιοι θα καταλάβουν και μερικές περίεργες αντιδράσεις του στο παιχνίδι, μια εύθραυστη ψυχολογία (κλάμματα όταν νόμισε ότι μπορεί να φύγει χωρίς καν να έχει μαζέψει επιπλέον λεφτά για τον σκοπό του), κάποια είπα-ξείπα.

Έχασε. Βγήκε τρίτος τελικά. Τα λεφτά που κέρδισε στα παιχνίδια τα μοιράστηκε με φίλους του, τα λεφτά της πληρωμής του όμως θα τα δώσει για το Σκοπό του. Απογοητεύτηκε γιατί θα είναι λιγότερα απ’ όσα θα ήλπιζε – ξέροντάς τον θεωρώ πως θα έχει στην αρχή και τύψεις που δε νίκησε, τύψεις για τα παιδιά που θα μπορούσε να είχε βοηθήσει ακόμα περισσότερο.

Θέλει γερό στομάχι να ξέρεις ότι όλοι θα σε κράζουν ως κωλοτούμπα και να μην τους τρίψεις στη μούρη την αλήθεια σου, αλλά να την κρατήσεις κρυφή για λόγους δεοντολογίας. Κι ο Γιώργος δεν είχε γερό στομάχι -είναι ευαίσθητος και φάνηκε στο παιχνίδι- αλλά τα κατάφερε και κράτησε το μυστικό του. Προτίμησε να τον χτυπήσουν, παρά να φτηνύνει το σκοπό του για να κερδίσει έξτρα ψήφους από τηλεφωνήματα. Ήθελε να προχωρήσει με την αξία του.

Ήδη κέρδισε πολλά λεφτά για το σκοπό, όμως ξέρω ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί με κάθε τρόπο – δε θα ησυχάσει μέχρι να γίνει αυτή η Πτέρυγα για Καρκινοπαθή Παιδιά.

Μόνο σήμερα, αφού δεν υπήρχε θέμα ψηφοφορίας, είπε την αλήθεια ολόκληρη, όπως την ήξερα εδώ και έξι μήνες κι εγώ, αλλά και άλλοι που θα την επιβεβαιώσουν με περηφάνια:

«Πρέπει κάποια στιγμή να πω κι εγώ αφού δεν επηρεάζει κάποια ψηφοφορία. Κάποια στιγμή με κάλεσαν στα γραφεία του ΑΝΤ1 να μιλήσω για το Nomads και αν ήθελα να έχω κάποια συνεργασία με το κανάλι. Πέρασα την πόρτα του κ. Λάτσιου, είπε για ένα παιχνίδι-υπερπαραγωγή και μου έκανε πρόταση να συμμετάσχω. Του είπα κατευθείαν όχι..

Mου είπε ο κ. Λάτσιος, “ηρέμησε… να είσαι πιο διαλλακτικός”. Είδα πως είχε μία οικονομικά συμφέρουσα πρόταση για όσους συμμετέχουν. Σκέφτηκα ότι δεν γίνεται να αμοιφθεί τόσο καλά ένας άνθρωπος, και είπα να παίξω όλα μου τα χαρτιά. Του είπα “δεν θέλω να με ανταμείψετε με αμοιβή ανά εβδομάδα ή επεισόδιο. Τους πρότεινα -γνωρίζοντας ότι ο ΑΝΤ1 έχει ένα ταμείο κοινωνικής ευθύνης- να πάνε τα χρήματα στην κλινική του παιδογκολογικού και να ανακαινίσουν την πτέρυγα με τις χημειοθεραπείες. Είπα αν είναι reality επιβίωσης και είναι τόσο σημαντικό πρόσωπο ο Μαυρίδης κάντε το!

Τους έφερα σε επαφή με το Νοσοκομείο, πήρα το ΟΚ και μπήκα. Ήταν η αμοιβή μου, το κέρδισα με το σπαθί μου και χαίρομαι που ο ΑΝΤ1 με βοήθησε να το κάνω αυτό… Δεν γνωρίζω τι έχει συμβεί, τα έχει αναλάβει η κ. Παπαμερή και ο κ. Λάτσιος να τα κάνει όλα αυτά».

Θέλει γερό στομάχι να ξέρεις ότι όλοι θα σε κράζουν ως κωλοτούμπα και να μην τους τρίψεις στη μούρη την αλήθεια σου, αλλά να την κρατήσεις κρυφή για λόγους δεοντολογίας

Μακάρι να είχε κερδίσει και στο τελευταίο αγώνισμα. Ήδη κέρδισε πολλά λεφτά για το σκοπό, όμως ξέρω ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί με κάθε τρόπο – δε θα ησυχάσει μέχρι να γίνει αυτή η Πτέρυγα για Καρκινοπαθή Παιδιά.

Θέλω να πιστεύω ότι ο ΑΝΤ1 θα εκπληρώσει το όνειρο όχι μόνο του Γιώργου αλλά όλων αυτών των παιδιών και των οικογενειών τους.

Για μένα είναι, έτσι κι αλλιώς, Νικητής.

***

 

UPDATE: Ο ΑΝΤ1 όντως τήρησε την υπόσχεσή του:

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

108 points
Upvote Downvote

Total votes: 154

Upvotes: 126

Upvotes percentage: 81.818182%

Downvotes: 28

Downvotes percentage: 18.181818%

24 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση
 1. Συγχαρητήρια για τον ευγενή σκοπό που συμμετείχε στο nomads ο Μαυρίδης, καθώς και για το ότι δεν το δημοσιοποίησε. Παρόλα αυτά, στο παιχνίδι σχημάτισε κλίκες, όπου όλοι ψήφιζαν συντεταγμένα τους υποψήφιους και άσκουσαν bullying σε πιο αδύναμους συμπαίκτες τους. Ο σκοπός δεν αγιάζει πάντοτε τα μέσα.

 2. Αυτοί που τον «ακολουθούμε” καιρό τώρα στα social media γνωρίζουμε τις δράσεις του, φιλοζωικές κ φιλανθρωπικές (για τον μικρό Νέστορα, για τους δύο «μαραθώνιους” τατουάζ που οργάνωσε, για την ανακαίνιση σε δημοτικό σχολείο της Ξάνθης, κλπ). Ενώ στην αρχή όντως «ξένισε” η είδηση ότι ο Μαυρίδης πρόκειται να μπει σε reality επιβίωσης (μιας και τα είχε «κράξει”, κοινώς, στη γνωστή συνέντευξη), η δεύτερη σκέψη, άμεσα, ήταν «σίγουρα κάτι θα έχει στο μυαλό του, φιλοζωικό, φιλανθρωπικό, κάτι”. Κι αυτό όχι γιατί σώνει και καλά είναι «άγιος”, αλλά ποιος σώφρων άνθρωπος με κάποια σημαντική επιτυχία/αναγνωρισιμότητα στο χώρο της τηλεόρασης θα διακινδύνευε να γίνει βορά στο έλεος των media (όπως κι έγινε, μιας και κυριολεκτικά τον «ξέσκισαν” για την περιβόητη κωλοτούμπα) για μια «καλή αμοιβή” συμμετοχής ή ακόμη και για το διεκδικούμενο έπαθλο? Πολλοί είμασταν αυτοί που υποθέσαμε ότι αυτό το «κάτι” θα είχε να κάνει με το έπαθλο, αν και εφόσον το κέρδιζε, αλλά ο Μαυρίδης ήταν πολύ μπροστά, ακόμη και σ’ αυτό, καθώς κατάφερε, και μπράβο του, να εξασφαλίσει εκ των προτέρων την ανταπόδοση της αμοιβής του στον σκοπό που επέλεξε. Μας «έλειπε” ο ακριβής αποδέκτης, αν και είχε λίγη σημασία. Μπράβο του που κράτησε και αυτός (δεδομένου του τι πέρασε τρεις μήνες μέσα στο παιχνίδι) και εσείς, οι κοντινοί του ανθρωποι που γνωρίζατε, σιγή ιχθύος για να διατηρηθεί το fair play. Μπράβο του που στο τέλος, όταν πια δεν θα είχε καμία επίπτωση σε ψηφοφορίες κλπ, αποκάλυψε τον «περιβόητο” σκοπό για τον οποίο μπήκε στο παιχνίδι και διέλυσε το «σύννεφο κακεντρέχειας” που υπήρχε γύρω από τη συμμετοχή του. Προσωπικά, δεν θα με ένοιαζε ακόμη και να μην είχε «ιερό σκοπό”, οι άνθρωποι αλλάζουν και οι συνθήκες γύρω τους αλλάζουν, οι ανάγκες τους αλλάζουν και έχουν το δικαίωμα «να πουν και να ξέρουν”, εφόσον δεν βλάπτουν κάποιον, ίσως θα με παραξένευε, αλλά μέχρι εκεί. Σήμερα, αν και βγήκε τρίτος στον τελικό, για πολλούς, πολλού, πολλούς ανθρώπους βγήκε πρώτος. Μπορεί να μην κέρδισε το έπαθλο των 100.000€, αλλά όπως έγραψε και κάποιος-α στο τουΐτερ, νομίζω, «τι έχει μεγαλύτερη σημασία σε ένα τέτοιο παιχνίδι? Να κερδίσεις τα 100 χιλιάρικα και να μην έχεις τον κόσμο μαζί σου, ή να μην κερδίσεις και να σε αγαπάνε όλοι?”. Ο Μαυρίδης είναι άξιος άνθρωπος, έχει κόσμο δίπλα του (και από σήμερα πολύ περισσότερο, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που παραδέχθηκαν ότι δεν του το ‘χαν, και ότι του βγάζουν το καπέλο για τη μαγκιά του) πρόθυμοι να είναι δίπλα του σε ό,τι οργανώσει, προκειμένου να ολοκληρώσει το όνειρο του για την Παιδογκολογική του ΑΧΕΠΑ ή για ό,τι άλλο έχει στο μυαλό του. Και όπως έγραψε πριν λίγες ώρες και ο αγαπημένος Λέντζας «(…)Με την ευχή να υπάρχουν περισσότεροι τέτοιοι «τρίτοι” στη ζωή…” RESPECT Μαυρίδη.

 3. Αυτοί που τον «ακολουθούμε” καιρό τώρα στα social media γνωρίζουμε τις δράσεις του, φιλοζωικές κ φιλανθρωπικές (για τον μικρό Νέστορα, για τους δύο «μαραθώνιους” τατουάζ που οργάνωσε, για την ανακαίνιση σε δημοτικό σχολείο της Ξάνθης, κλπ). Ενώ στην αρχή όντως «ξένισε” η είδηση ότι ο Μαυρίδης πρόκειται να μπει σε reality επιβίωσης (μιας και τα είχε «κράξει”, κοινώς, στη γνωστή συνέντευξη), η δεύτερη σκέψη, άμεσα, ήταν «σίγουρα κάτι θα έχει στο μυαλό του, φιλοζωικό, φιλανθρωπικό, κάτι”. Κι αυτό όχι γιατί σώνει και καλά είναι «άγιος”, αλλά ποιος σώφρων άνθρωπος με κάποια σημαντική επιτυχία/αναγνωρισιμότητα στο χώρο της τηλεόρασης θα διακινδύνευε να γίνει βορά στο έλεος των media (όπως κι έγινε, μιας και κυριολεκτικά τον «ξέσκισαν” για την περιβόητη κωλοτούμπα) για μια «καλή αμοιβή” συμμετοχής ή ακόμη και για το διεκδικούμενο έπαθλο? Πολλοί είμασταν αυτοί που υποθέσαμε ότι αυτό το «κάτι” θα είχε να κάνει με το έπαθλο, αν και εφόσον το κέρδιζε, αλλά ο Μαυρίδης ήταν πολύ μπροστά, ακόμη και σ’ αυτό, καθώς κατάφερε, και μπράβο του, να εξασφαλίσει εκ των προτέρων την ανταπόδοση της αμοιβής για τη συμμετοχή του στον σκοπό που επέλεξε. Μας «έλειπε” ο ακριβής αποδέκτης, αν και είχε λίγη σημασία. Μπράβο του που κράτησε και αυτός (δεδομένου του τι πέρασε τρεις μήνες μέσα στο παιχνίδι) και εσείς, οι κοντινοί του ανθρωποι που γνωρίζατε, σιγή ιχθύος για να διατηρηθεί το fair play. Μπράβο του που στο τέλος, όταν πια δεν θα είχε καμία επίπτωση σε ψηφοφορίες κλπ, αποκάλυψε τον «περιβόητο” σκοπό για τον οποίο μπήκε στο παιχνίδι και διέλυσε το «σύννεφο κακεντρέχειας” που υπήρχε γύρω από τη συμμετοχή του. Προσωπικά, δεν θα με ένοιαζε ακόμη και να μην είχε «ιερό σκοπό”, οι άνθρωποι αλλάζουν και οι συνθήκες γύρω τους αλλάζουν, οι ανάγκες τους αλλάζουν και έχουν το δικαίωμα «να πουν και να ξεπούν”, εφόσον δεν βλάπτουν κάποιον, ίσως θα με παραξένευε, αλλά μέχρι εκεί. Σήμερα, αν και βγήκε τρίτος στον τελικό, για πολλούς, πολλούς, πολλούς ανθρώπους βγήκε πρώτος. Μπορεί να μην κέρδισε το έπαθλο των 100.000€, αλλά όπως έγραψε και κάποιος-α στο τουΐτερ, νομίζω, «τι έχει μεγαλύτερη σημασία σε ένα τέτοιο παιχνίδι? Να κερδίσεις τα 100 χιλιάρικα και να σε κράζει όλη η Ελλάδα, ή να μην κερδίσεις και να σε αγαπάνε όλοι?”. Ο Μαυρίδης είναι άξιος άνθρωπος, έχει κόσμο δίπλα του (και από σήμερα πολύ περισσότερο, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που παραδέχθηκαν ότι δεν του το ‘χαν, και ότι του βγάζουν το καπέλο για τη μαγκιά του) πρόθυμοι να είναι δίπλα του σε ό,τι οργανώσει, προκειμένου να ολοκληρώσει το όνειρο του για την Παιδογκολογική του ΑΧΕΠΑ ή για ό,τι άλλο έχει στο μυαλό του. Και όπως έγραψε πριν λίγες ώρες και ο αγαπημένος Λέντζας «(…)Με την ευχή να υπάρχουν περισσότεροι τέτοιοι «τρίτοι” στη ζωή…” RESPECT

 4. ΔΕΝ βλέπω τέτοιου είδους προγράμματα, δεν κρίνω τίποτα και κανέναν από τους συμμετέχοντες όμως αυτό που διάβασα με συγκίνησε αφάνταστα! Μπράβο σου παλληκάρι μου υπάρχει ακόμα ελπίδα! Άρη καλά έκανες! Να χαίρεσαι τον φίλο σου.

 5. Εγώ έχω άλλη απορία…
  Είναι δυνατόν σε μία χώρα στην οποία δαπανούνται εκατομμύρια για το προσφυγικό, να μην υπάρχουν 100.000 ευρώ για την πτέρυγα νοσοκομείου των παιδιών που οι γονείς τους πληρώνουν φόρους στο Ελληνικό κράτος;
  Πρέπει να πηγαίνει ένας ιδιώτης στην άλλη άκρη του κόσμου σε τηλεπαιχνίδι να μαζέψει χρήματα για τα απολύτως απαραίτητα και αυτονόητα;

  • Τα χρήματα για το προσφυγικό τα δίνει η Ε.Ε. Όσο για τα νοσοκομεία και γιατί δεν υπάρχουν 100,000 ευρώ για τα παιδιά με καρκίνο, αν οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν είχαν όνειρο ζωής τον διορισμό στο Δημόσιο και συμπεριφέρονταν όπως οι κάτοικοι προηγμένων καπιταλιστικών χωρών αντί να ψηφίζουν συριζανέλ, νδ, πασοκ και χρυσαυγίτες…you see what I mean.

   • No I can’t.
    Προσωπικά θεωρώ εξαιρετικά επικίνδυνο να θεωρείται φυσιολογικό από την κοινή γνώμη να πρέπει να πάει κάποιος στην άλλη άκρη του κόσμου και να τρέχει σε αγωνίσματα με μία κάμερα να τον ακολουθεί για να φτιαχτεί μια πτέρυγα νοσοκομείου.
    (βασικό κοινωνικό αγαθό που πρέπει να παρέχει ένα κράτος στους πολίτες του.)
    Τα χρήματα για το προσφυγικό δεν τα δίνει μόνο η Ε.Ε.
    Τα χρήματα της Ε.Ε. η Ε.Ε. δεν μας τα χαρίζει, πρόκειται για χρήματα κοινού έκτακτου ταμείου…(or whatever…)
    Δεν καταλαβαίνω πως είναι σημαντικότερη η ανάγκη υποδοχής νέων από τον Νίγηρα, την Αιθιοπία και το Πακιστάν από την δημιουργία παιδικού ογκολογικού νοσοκομείου…

 6. O Λετζας, όταν είχε πάει στην εκπομπή του Λιάγκα ήταν υπέροχος, σεμνός αλλά και ελαφρώς ειρωνικός, κρατούσε άμυνα και αποστάσεις και δεν τον άφησε να του επιτεθεί με χυδαίες ερωτήσεις και να τον γελοιοποιήσει όπως κάνει συνηθως.
  Ο Λιάγκας προφανώς τον κάλεσε για να βρει ευκαιρία να κράξει για την κωλοτούμπα (αν και ήταν από αυτούς που ήξεραν). Από την απάντηση του Λέτζα όμως φανερώθηκε ότι ο Μαυρίδης πήγε εκει για κάποιο σκοπό κι ένας άνθρωπος σαν τον Μαυρίδη δε θα μπορούσε ποτέ να έχει σκοπό το προσωπικό του συμφέρον.
  Ολη η συνέντευξη έχει ενδιαφέρον αλλά για την κωλοτούμπα προχωρήστε στο 9.30.
  https://www.youtube.com/watch?v=ylxP7Juy7IA

 7. Ακολουθώ τον Μαυρίδη σε όλες τις τηλεοπτικές προσπάθειές του και μαζί και την πλούσια κοινωνική δράση του. Στην αρχή σκέφτηκα ότι μια ανιδιοτελής φιλανθρωπία δεν πρέπει να δημοσιοποιείται, θα μπορούσε να γίνει μέσα στα γραφεία και τους λογαριασμούς, γιατί το νόημα είναι η φιλανθωπία και όχι να το μάθουμε όλοι εμείς. Μετά όμως σκέφτηκα ότι το θέμα είναι να γίνει η φιλανθρωπία, ότι έστω νοιάστηκε, το έκανε, δεν έχει σημασία ο τρόπος. Και ίσως να εμπνεύσει με τη δημοσιοποίηση της φιλανθρωπίας του και άλλους και αυτό θα ήταν πολύ όμορφο.

  • ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΣΟ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΘΑΨΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΑΙΧΤΗ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΣ. ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΠΟΣΟ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΣΟ ΙΕΡΟ ΣΚΟΠΟ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΕΤΣΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΕΔΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΛΙΚΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ. ΚΑΙ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕΤΙ ΑΣ ΚΡΙΤΙΚΑΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ. ΙΣΩΣ ΑΥΤΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΗ ΚΑΙ ΠΙΑΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΠΟ. ΚΥΡΙΕ ΜΑΥΡΙΔΗ ΑΠΛΑ RESPECT ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ.

 8. Ειχα διαβασει πριν μηνες ενα αρθρο σου, Αρη, που αφηνες να εννοηθει οτι ο Γιωργος Μαυριδης συμμετειχε στο nomads για φιλανθρωπικο σκοπο. Χωρις να ημουν ποτε φαν της τηλεοπτικης του πορειας, αφου δεν παρακολουθουσα τις 2 εκπομπες που συμμετειχε (γνωριζα ομως τις φιλανθρωπικες του δρασεις, εκτιμουσα ακομα και το γεγονος οτι ειναι φιλοζωος και χορτοφαγος), τον υποστηριζα φανατικα απο την αρχη στο συγκεκριμενο ριαλιτι πρωτον γιατι σου εχω εμπιστοσυνη σαν δημοσιογραφο και ηξερα οτι δεν θα εγραφες κατι ανυποστατο και δευτερον επειδη ο Μαυριδης ηταν ανθρωπινος απο την 1η ως την τελευταια μερα του παιχνιδιου και δε λειτουργουσε «ρομποτικα” με σκοπο να διατηρησει μια σωστη τηλεοπτικη εικονα οπως οι περισσοτεροι απο τους συμμετεχοντες.
  Με μεγαλη μου απογοητευση διαπιστωσα οτι ακομα και την τελευταια μερα που αποκαλυψε τον λογο που συμμετειχε στο Nomads, οπου δεν θα επηρεαζοταν με κανενα τροπο ο η ψηφος του κοινου, κάποια σχολια στο τουιτερ ηταν κατι παραπανω απο αρνητικα στο προσωπο του αποδεικνυοντας για μια ακομα φορα οτι ειμαστε κακοπροαιρετοι, κακεντρεχεις, ισως και «αχαριστοι” ως λαος.
  Ο Γιωργος Μαυριδης ειναι για μενα ο μεγαλος ηθικος νικητης, οχι μονο του παιχνιδιου αλλα και της ζωης γενικοτερα.

 9. ο μαυριδης,αλλα και συ αρη,χασατε μια ευκαιρια -απο τις πολλες που θα σας δωθουν- για θεωση.οι φιλανθρωπιες πρεπει να ειναι μυστικες και ανωνυμες,ετσι οριζει ο νομος του Θεου.δεν πρεπει να γινονται για λογους ματαιοδοξιας,για να μας λενε «μπραβο” οι συνανθρωποι μας.οι ανθρωποι πρεπει να μας λοιδωρουν,διοτι αυτο υπεστη και ο Χριστος,ο αληθης και μεγας φιλανθρωπος,και εμεις να υπομενουμε μεχρι το θανατο(κι οχι για τρεις μηνες) αυτην την ξεφτιλα.
  το οτι για 90 ημερες ακουγονταν αναληθη στοιχεια για το ποιον του απο ανθρωπους που ηταν χιλιομετρα μακρια του και δεν μπορουσαν να τον βλαψουν ουσιατικα(δεν ξερω αν τον «πικαραν” οι συμπαικτες/τριες του,δεν το εβλεπα)και με την αποκατασταση της αληθειας σιγουρη,απο σενα και τον antenna,δεν το λες δα και τρομερη και δυσκολη δοκιμασια,λυπαμαι που το λεω.

   • Δυστυχως δεν εχουμε ουτε την δυναμη ουτε την υπομονη ουτε και την ελλειψη ματαιοδοξιας,φιλαυτιας και κενοδοξιας.Ολοι μας δυστυχως ειμαστε θυματα της προβολης των κοινωνικων δικτυων και της τηλεορασης.Σε μια ιδανικη κοινωνια κατι τετοιο δεν θα χρειαζοταν να συμβει μεσα απο ενα reality ουτε και να προβληθει ως καλη πραξη.Ωσπου να αλλαξουμε καλως εγινε κατι τετοιο για να παρακινηθουμε….αρκει να μην μεινουμε στη φραση …”καλο παιδι ο μαυριδης”…

   • η 1η παραγραφος του σχολιου μου ειναι απο την Βιβλο.
    η 2η ειναι η αντικειμενικη εκτιμηση του βαθμου δυσκολιας των οσων υπεστη ο μαυριδης στην μαλαισια(ή οπου γυριστηκε το σοου).
    εαν χεις καποια απορια,παρακαλω…

  • Μα καλα ουτε ενας απο σας δεν σκεφτηκε οτι με το να το δημοσιοποιησει, ακριβως αυτην την στιγμη, και δικαια επαιξε αλλα κ ταυτοχρονα διασφαλιζε το γεγονος οτι οντως θα γινει??? Καλος ο ΑΝΤ1, κ ισως να πραγματοποιουσε την υποσχεση που εδωσαν στο Γιωργο ουτως η αλλως, αλλα η δημοσιοποιηση «αναγκαζει” το καναλι να τηρησει την συμφωνια. Μπραβο του κ μπραβο σου που το ειπατε. Κι ακομα πιο μεγαλο μπραβο γι’ αυτο που εκανε.
   Δεν ξερω αν το εχετε προσεξει αλλα ο καρκινος ειναι σαν τον Θεο… Τον θυμομαστε μονο οταν τυχει το «κακο” στο σπιτι μας. Ειναι πολυ ωραιο λοιπον να μας θυμιζουν οτι πρεπει να κανουμε κατι γι’ αυτο ΧΩΡΙΣ να παθουμε κατι πρωτα!

 10. Μπράβο στον μαυριδη για την πράξη αυτή,δεν πειράζει που δεν κέρδισε το έπαθλο,μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα αυτό γιατί να δημιουργηθεί αυτή η πτέρυγα!λυπαμαι που του έκαναν bulling στο παιχνίδι το παρεάκι εκείνο και επειδή το άντεξε και δεν λύγισε να φύγει του αξίζουν δίπλα συγχαρητήρια!!Ευτυχως εμείς οι Έλληνες έχουμε διατηρήσει την ανθρωπιά μας,και θα συνεχίσουμε να βοηθάμε όπου υπάρχει ανάγκη και ποσό μάλλον όταν πρόκειται για παιδικές ψυχούλες.Πραγματικα νικητής στις καρδιές μας.Τωρα καταλαβαίνω και γιατί όλοι ήταν εναντίων του μέσα στο παιχνίδι γιατί δεν μπορούσαν να καταλάβουν το μεγαλείο της ψυχής του!μπραβο Γιώργο!

 11. Έχω να παρακολουθήσω χρόνια τηλεόραση, αν έβλεπα το Nomads, νομίζω θα ήμουν μαζί του.

  Είναι τόσο ιδιαίτερος άνθρωπος που ξεχωρίζει. Και απορούσα, πως επιβίωσε εκεί μέχρι το τέλος.

  Όταν όμως έχει ταξιδέψει χιλιόμετρα για κάτι τόσο μεγάλο και ιερό, τα πάντα φαίνονται μικρά και ανεκτά. Και όταν είδα το βίντεο τις αποκάλυψης, κατάλαβα….

  Μου θύμισε ότι ποτέ δε πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε άνθρωποι, και όταν θέλουμε να βοηθήσουμε, πάντα βρίσκουμε το τρόπο.

  Χαίρομαι που υπάρχει, γιατί μαζί του υπάρχει η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη στον καιρό της αυτοπροβολής και της επίδειξης.

  Ίσως τελικά να υπάρχει ελπίδα…

 12. Επιτέλους κάποιος που σκέφτηκε αυτή τη διάσταση,φυσικά και ασκήθηκε πίεση στο κανάλι να τιμήσει τη συμφωνία με τη δημοσιοποίησή της,καλά έκανε και το είπε.Αφήστε που υπάρχει το ενδεχόμενο να ήταν απαίτηση του καναλιού και μέρος της συμφωνίας να δημοσιευθεί, ώστε να αναδείξει το κοινωνικό του πρόσωπο και να διαφημιστεί.Καλα έκαναν,μακάρι να γίνουν και άλλες τέτοιες προσπάθειες κ ας τις βγάλουν και σε πανό.

Αφήστε μια απάντηση