σε ,

Προσοχή: Είναι απίστευτο, αλλά με έκλεψε ο ντελιβεράς μέσα στο σπίτι μου

Η Μ. αφηγείται τι συνέβη, πώς αντέδρασε και τι έμαθε τελικά όταν διαμαρτυρήθηκε στο μαγαζί

Φωτο αρχείου

Μου έκλεψαν το smart phone μου. Δεν ήταν και το πιο ακριβό της αγοράς, όμως είχα μέσα άπειρες φωτογραφίες, όλες τις επαφές μου, πολύ υλικό. Το πιο τρελό είναι πως μου το έκλεψε ντελιβεράς.

Να πώς πρέπει να έγινε. Είχα παραγγείλει φαγητό, η πόρτα χτύπησε, άνοιξα, πήρα τη σακούλα με το φαγητό και αφού μου είπε πόσο κόστιζε έψαξα να βρω στην τσάντα μου ακριβώς τα λεφτά (μαζί με καναδυό ευρώ για πουρμπουάρ). Προφανώς τα ελάχιστα δευτερόλεπτα που γύρισα την πλάτη μου μέχρι να του δώσω τα λεφτά, αυτός στάμπαρε το κινητό στον πάγκο, μπήκε γρήγορα μέσα, το πήρε και ξαναγύρισε στην πόρτα. Τον αποχαιρέτησα, με αποχαιρέτησε.

Φάγαμε και μετά έψαξα το κινητό μου αλλά δεν το βρήκα. Το κάλεσα απ’ το σταθερό και χτυπούσε (άρα δεν πήγε το μυαλό μου πως κάποιος το πήρε και το έκλεισε) και θεώρησα πως ήταν πάλι χωμένο σε κάποιο καναπέ στο αχούρι σπίτι μου. Έκανα μια μικρή προσπάθεια να το ψάξω αλλά βαρέθηκα – «θα το βρω αύριο σκέφτηκα».

Δεν το βρήκα ποτέ. Ταυτόχρονα όμως δεν μπορούσα να είμαι σίγουρη ότι το μου το είχε κλέψει ο ντελιβεράς γιατί πριν παραγγείλω είχα πάει βόλτα τα παιδιά και ενδεχομένως να το είχα χάσει εκεί. (Πολύ μετά θυμήθηκα πως αυτό δεν ίσχυε μιας και είχα μιλήσει απ’ το σπίτι.)

Χωρίς να έχω κάποια απόδειξη και χωρίς να είμαι πολύ σίγουρη για το τι συνέβη, δεν τόλμησα να πω κάτι στο φαγάδικο. Φαντάσου να έκανα λάθος και να ενοχοποιούσα έναν μεροκαματιάρη. Φαντάσου να έχανε τη δουλειά του.

Πήρα άλλο κινητό και πέρασαν αρκετές εβδομάδες. Ξαναπαρήγγειλα απ’ το ίδιο μαγαζί και φυσικά ήμουν πιο προσεκτική. Άλλος ντελιβεράς ήρθε και τον ρώτησα απέξω απέξω για τον δικό μου, αν δουλεύει ακόμα κλπ, χωρίς να πω κάτι συγκεκριμένο. Λίγη ώρα μετά χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν απ’ το μαγαζί, η υπεύθυνη, και αναρωτήθηκε γιατί είχα ενδιαφερθεί.

Δυσκολεύτηκα να ανοιχτώ, με το φόβο πως ίσως θα έμπλεκα κάποιον αθώο στην υπόθεσή μου. Τελικά της είπα πως έχασα το κινητό μου μια μέρα που είχαμε πάρει από δύο μαγαζιά (ψέμα, αλλά για να μη χρειαστεί να κατηγορήσω ευθέως το δικό της αφού δεν ήμουν 100% σίγουρη) και πως κάποιος απ’ τους δυο ντελιβεράδες έκλεψε το κινητό μου.

«Σας το λέω απλώς μήπως υπάρξουν στο μέλλον και άλλα κρούσματα.»

«Έχουν υπάρξει ήδη κρούσματα» μου είπε, κι έμεινα κάγκελο.

«Δηλαδή;»

«Είχαμε αρκετά παράπονα για έναν συγκεκριμένο εργαζόμενό μας και τελικά τον απομακρύναμε. Μισό λεπτό να δω ποιος σας έφερε την εν λόγω παραγγελία εκείνη τη μέρα.» Το έψαξε και τελικά μου είπε. «Ναι, εκείνος ήταν. Μείνετε ήσυχη. Έχει απομακρυνθεί.»

Δυστυχώς δεν είμαι άνθρωπος που κάνει καβγάδες ή απαιτεί το δίκιο του, οπότε ευχαρίστησα και το έκλεισα. Κανονικά θα έπρεπε να ζητούσα τα ρέστα, θα έπρεπε να απαιτήσω το μαγαζί να μου ζητήσει συγγνώμη, να με κεράσει έστω κάτι – ήταν υπεύθυνο για ένα σωρό κλοπές στην πόλη.

Δεν έμεινα και πολύ ήσυχη πάντως που απλώς τον απομάκρυναν. Αυτό σημαίνει πως τώρα δουλεύει κάπου αλλού…

Μετανιώνω που ήμουν τόσο προσεκτική και που πέρασε πάνω από ένας μήνας μέχρι να τον «καταγγείλω» στο μαγαζί. Αν το είχα κάνει νωρίτερα μπορεί μερικοί πελάτες να είχαν γλιτώσει τα κινητά και τα λεφτά τους.

Οι ντελιβεράδες είναι αξιοθαύμαστοι και τους θεωρώ ήρωες που δουλεύουν υπό συχνά εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Δεν αμαυρώνεται ο κλάδος από μεμονωμένα άτομα.

Όμως σίγουρα πήρα ένα δυσάρεστο μάθημα και πρέπει να επιστήσω την προσοχή όποιου διαβάσει τη μαρτυρία μου: Έχετε το νου σας όταν ανοίγετε την πόρτα του σπιτιού. Καλό είναι να έχετε πριν κοντά σας όλα λεφτά που ενδεχομένως θα χρειαστείτε ώστε να μη δίνετε ούτε το παραμικρό δευτερόλεπτο ευκαιρίας σε οποιονδήποτε να σας κλέψει.

*Στείλε την ιστορία σου στο mikropragmata@lifo.gr

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση
  1. Μην εκπλήσσεσαι Δεν είναι κάτι περίεργο.
    Αυτός είναι και ο λόγος που έχω πάντα το πορτοφόλι έτοιμο και τα λεφτά στο χέρι όταν παραγγέλνω και βγαίνω έξω από την πόρτα ώστε να μη δει καν το σπίτι πως είναι από μέσα. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα σκεφτεί για ένα καλοβαλμένο σπίτι.

  2. Πρόσφατα είχα κι εγώ μια παρόμοια δυσάρεστη εμπειρία όπου ντελιβερας που παρέδιδε στον πάνω όροφο μου έκλεψε ένα ζευγάρι καινούργια και ακριβά αθλητικά της κόρης μου που είχε αφήσει στην είσοδο. Περιττό να σας πω το σοκ του κοριτσιού και το δικό μου που είδαμε να λείπουν τα παπούτσια της. Πήγαμε στον ιδιοκτήτη της επιχείρισης του είπαμε τι συνέβη αλλά δεν βρήκαμε καμία ανταπόκριση. Δυστυχώς δεν έχουμε αποδείξεις αλλά είναι σίγουρο πως τα βούτηξε αυτός καθώς η κατοικία είναι οικογενειακή και κανείς άλλος εκτός των ενοίκων δεν είχε μπει σε αυτην εκείνη τη μέρα εκτός του συγκεκριμένου ντελιβερα που ανεβοκατεβηκε με τις σκαλες και σε προχωρημένη ώρα. Και ήταν και μεγάλος σε ηλικία.

Αφήστε μια απάντηση