σε , ,

Πρώτη φορά στη ζωή μου επικοινωνεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με το λαό

H παρουσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Facebook της είναι πρωτόγνωρη κι ελπιδοφόρα

Θα ήταν αναμενόμενο (και εύλογο) με το που ορκιζόταν η κ. Σακελλαροπούλου, να μεταλλαχθεί από πραγματικός άνθρωπος σε κάτι επίσημο και σοβαροφανές.

Με το που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά της έκλεισε το Facebook της -όπου είχε πολλές προσωπικές φωτογραφίες-  και σίγουρα θα έπαιξε με την ιδέα του προσωπείου που συχνά φορούν οι πολιτικοί άρχοντες.

Απ’ ό,τι φαίνεται απέρριψε κάθε τέτοια ιδέα. Από «Αικατερίνη» όπως την γράφαμε αναγκαστικά τον πρώτο καιρό έγινε ξανά «Κατερίνα», γράφοντας έτσι το όνομά της στην πρόσκληση ορκωμοσίας, ξενίζοντας κάποιους. Επιπλέον επανενεργοποίησε το Facebook της και κάνει κάτι που δεν έκανε κανένας Πρόεδρος στο παρελθόν: Έγινε προσιτή.

Μπορείς να της κάνεις αίτημα φιλίας -αν και όπως είναι λογικό ξεπέρασε το όριο αιτημάτων-, να την ακολουθήσεις, να σχολιάσεις σ’ αυτά που ανεβάζει.

Την ώρα που ο Παυλόπουλος θα έκανε επικολυρικά διαγγέλματα (και, όπως λέγεται περιπαικτικά, θα έστελνε «αυστηρά μηνύματα στον Κορωνοϊό»), μιλώντας στους υπηκόους του σαν Πατέρας (ή Πατερούλης), η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μας μιλά, σχεδόν, σαν φίλη. Ή έστω σαν Facebookική φίλη.

Katerina Sakellaropoulou

Ζούμε μια πρωτόγνωρη συνθήκη. Η πανδημία του κορωνοϊού ερημώνει τον δημόσιο χώρο και αφυδατώνει τον δημόσιο βίο. Η απομόνωση αυτή είναι αναγκαία, δεν είναι όμως εύκολη. Προκαλεί μια ρήξη με τον…

Εύγλωττα και σοβαρά μεν, αλλά άμεσα και ουσιαστικά.

Λέει στο σημερινό της στάτους (εκτός των άλλων):

«Μέσα, όμως, από την πρωτοφανή αυτή περιπέτεια που ζει ταυτόχρονα όλος ο κόσμος, αναδύεται ο ανθρωπισμός της αλληλεγγύης και της ευθύνης. Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία του δίνει μια νέα υπόσταση: διασυνδεδεμένοι με όλο τον κόσμο νιώθουμε ακόμη πιο βαθιά πως μετέχουμε στο πεπρωμένο ολόκληρης της ανθρωπότητας. Μια άλλη του μορφή συναντάμε στην καθημερινή εθελοντική προσφορά: μοδίστρες φτιάχνουν μάσκες, δάσκαλοι συνεχίζουν τις παραδόσεις μαθημάτων διαδικτυακά, επιχειρήσεις παρέχουν οικονομική και υλικοτεχνική υποστήριξη. Τέτοιες πράξεις μας δίνουν μια μοναδική ευκαιρία να ξανασκεφτούμε τις ανθρώπινες αξίες και τον τρόπο που οργανώνουμε τις προσωπικές, οικογενειακές και κοινωνικές μας σχέσεις. Μας υπενθυμίζουν επίσης ότι, πάνω από όλα, μας δένει μια κοινή μοίρα που δεν είναι άλλη από την πανανθρώπινη υποχρέωση απέναντι στον Άλλον.»

***

«Πρώτη φορά στη ζωή μου επικοινωνεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με το λαό», σχολίασε και μια χρήστρια του Facebook.

Πού να ήξερε πως η επικοινωνία ήταν και ακόμα πιο άμεση.

Μπορεί να μην το «διαφήμισε» στην ανάρτησή της η ΠτΔ, όμως το αποκάλυψε η ίδια η μοδίστρα:

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε με τη γυναίκα που έφτιαξε 600 μάσκες για το Νοσοκομείο Γρεβενών

Με την Ελόνα Αγκόλι, τη μοδίστρα στα Γρεβενά που κατασκεύασε και πρόσφερε 600 χειρουργικές μάσκες για το νοσοκομείο της πόλης, συνομίλησε τηλεφωνικά η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στην τηλεφωνική τους συνομιλία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη την Ελόνα Αγκόλι που έχει καταγωγή από την Αλβανία, για το ήθος, την ανθρωπιά, την ετοιμότητα και την προσφορά της.

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε