σε ,

Σκύλοι που μύριζαν το χασίς έμειναν χωρίς δουλειά επειδή πολλές Πολιτείες το νομιμοποίησαν

Άνεργοί σκύλοι-αστυνομικοί στις ΗΠΑ…

Screenshot_11
Φωτο αρχείου

Μέχρι στιγμής, πάνω από 16 πολιτείες των HΠΑ έχουν νομιμοποιήσει τη χρήση μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς λόγους, ενώ περισσότερες έχουν νομιμοποιήσει την ουσία για ιατρική χρήση, λέει ο Independent.

Η αίσθηση της οσμής στους σκύλους είναι δύο χιλιάδες φορές ισχυρότερη απ’ ό, τι στους ανθρώπους, σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας ICTS, και αυτός είναι ο λόγος που τα συμπαθή τετράποδα εκπαιδεύονται να εντοπίζουν παράνομες ουσίες.

«Τα σκυλιά δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τα ίδια τα ναρκωτικά. Στην ουσία αναζητούν το αγαπημένο τους παιχνίδι. Το πρόγραμμα τα εκπαιδεύει να συνδέουν το παιχνίδι τους με τη μυρωδιά του ναρκωτικού», ανέφερε το ICTS.

Αυτό σημαίνει ότι τα σκυλιά που έχουν εκπαιδευτεί να ανιχνεύουν μαριχουάνα δεν μπορούν να επανεκπαιδευτούν για τον εντοπισμό άλλης ουσίας.

«Μετά τη νομιμοποίησης της μαριχουάνας πολλά σκυλιά αποσύρονται από το πρόγραμμα», δήλωσε στο AP ο Don Slavik, διευθυντής της Αμερικανικής Αστυνομικής Ένωσης Σκύλων.

«Μόλις εκπαιδεύσεις ένα σκύλο, δεν μπορείς να το πάρεις πίσω. Η υπηρεσία δεν θέλει λάθη, γι’ αυτό σκοπεύουν να φέρουν νέους σκύλους», πρόσθεσε.

Η πολιτεία της Βιρτζίνια είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, αφού η χρήση μαριχουάνας πρόκειται να καταστεί νόμιμη στο τέλος του έτους και κατά συνέπεια τα 13 σκυλιά της υπηρεσίας θα αναγκαστούν να βγουν στη σύνταξη.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ρόλος τους σταματάει εδώ. Αντ’ αυτού παίρνουν νεογέννητα κουτάβια που αναγνωρίζουν μόνο ουσίες που παραμένουν παράνομες.

Ωστόσο, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να τερματίσουν εντελώς τα προγράμματα εκπαίδευσης καθώς δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά το κόστος που ανέρχεται στα περίπου 12.000 ευρώ ανά σκύλο, ανέφερε το Associated Press.

Τον Απρίλιο, το κοινοβούλιο της Βιρτζίνια ψήφισε ένα νομοσχέδιο που επιτρέπει τη νόμιμη κατοχή 30 γραμμαρίων μαριχουάνας. Το νομοσχέδιο θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου.

Το καλό νέο είναι ότι οι συνταξιούχοι σκύλοι συχνά υιοθετούνται από τους χειριστές τους, ή από άλλα μέλη της υπηρεσίας. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει δυνατό μπορούν να υιοθετηθούν από τους πολίτες, σύμφωνα με το The Spruce Pets.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΥΙΖ: Πόσα ξέρεις για τα ζώα; Το τεστ των 15 ερωτήσεων

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.