Σάλος έχει προκληθεί στα social media του τόπου με τις φωτογραφίες του ζεύγους Βανδή – Μπισμπίκη από τις πολυτελείς διακοπές τους στην Κρήτη.
View this post on Instagram
Oι αντιδράσεις του κόσμου, αν κρίνουμε από τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση, ήταν έντονα αρνητικές με το σκεπτικό όλων των σχολίων να είναι ότι το ζεύγος είναι “αχάμπαρο” ως προς το δράμα που περνάει η χώρα με τις πυρκαγιές.

Είναι λογικό, όταν άνθρωποι βλέπουν το βιός τους να γίνεται παρανάλωμα του πυρός να υπάρχει οργή, μερικές φόρες και τυφλή οργή που στρέφεται προς ανθρώπους οι οποίοι, ΔΕ φέρουν καμία ευθύνη για το πρόβλημα. Αυτοί στην προκείμενη περίπτωση είναι ο Μπισμπίκης και η Βανδή, οι οποίοι δεν έχουν κάποια θεσμική θέση, σίγουρα δεν έβαλαν τις φωτιές και επίσης δεν εμποδίζουν με κανέναν τρόπο την κατάσβεση τους.
Μπορεί αισθητικά οι χαλαρές εικόνες χλιδής και χαρούμενης διάθεσης που δίνουν οι φωτογραφίες τους σήμερα να έρχονται σε αντίθεση με τις εκατοντάδες φωτογραφίες φρίκης της φωτιάς των τελευταίων ημερών.
Πολιτικές κόντρες στα social με φόντο μια πισίνα και στο βάθος φλόγες
Αλλά πρέπει να κατανοήσουμε, ότι είτε μας αρέσει είτε όχι, πρώτον οι φωτογραφίες αυτές μπορεί να είναι μέρος της δουλειάς τους ως celebrity, τουτέστιν να είναι μέρος κάποιας συμφωνίας και να μην μπορούν να τις αποφύγουν, όπως τα εξηγεί ωραία και ο φίλος μου ο Βαγγέλης που ξέρει πως λειτουργεί η φάση με τους influencers:
Και δεύτερον, ότι μια μέρα σαν και αυτή, το να συσσωρεύεται η οργή του κόσμου στο ζεύγος και όχι στους υπευθύνους για τις φωτιές, είναι κάποιου είδους σπατάλη ενέργειας και μια πράξη αποπροσανατολισμού από τη γενεσιουργό αιτία του προβλήματος.
Στην τελική πάντως εφόσον υπάρχει κόσμος που ενοχλείται από celebrities που κάνουν celebrito-πράγματα καλό θα ήταν να το δείχνουν έμπρακτα με το unfollow τους από τα social ή μην κλικάροντας άρθρα (σαν και αυτό) που αναφέρονται σε αυτούς, έτσι δε θα γίνονται να συνένοχοι με το click τους και την ενασχόλησή τους μαζί τους στο να τους κάνουν σημαντικότερους εμπορικά και κοινωνικά από ό,τι είναι.







Δυστυχώς είναι της μόδας να κοροϊδεύεις και να κράζεις ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τα άσχημα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν στη χώρα μας. Απορώ πραγματικά με όσα άτομα σχολιάζουν πως θα έπρεπε να περιμένει να σταματήσουν οι πυρκαγιές για να ανεβάσει φωτογραφίες. Ο λόγος που υπάρχουν τα social media είναι για τόνωση του εγώ, για να δείχνουν οι άνθρωποι την καλοπέρασή τους ή να γκρινιάζουν για ό,τι τους ξενερώνει. Όποιος επιθυμεί μπορεί να διαγράψει τα social media του ή να μην φτιάξει καθόλου και να βρεθεί στην πρώτη γραμμή να βοηθήσει όπως μπορεί με τις πυρκαγιές στην κατάσβεσή… Διαβάστε περισσότερα »