σε ,

Συνοριοφύλακας πίνει νερό από τουαλέτα για να δείξει πως είναι καθαρό. Υπάρχει, όμως, ένα πρόβλημα

Πληθαίνουν οι μαρτυρίες στις ΗΠΑ για τις άθλιες συνθήκης κράτησης των μεταναστών

Ένας συνοριοφύλακας στην Αριζόνα δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ο ίδιος να πίνει νερό από νιπτήρα τουαλέτας για να καταρρίψει την παραπληροφόρηση σχετικά με τα κέντρα κράτησης.

Σύμφωνα με τον Independent, το βίντεο αποτελεί απάντηση στην πολιτικό Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ από το Δημοκρατικό Κόμμα, η οποία ισχυρίστηκε πως οι γυναίκες που μίλησαν μαζί της, της είπαν πως τις ανάγκαζαν να πίνουν νερό από τη λεκάνη της τουαλέτας.

Ένας προϊστάμενος συνοριοφύλακας με το όνομα Roy Villareal τράβηξε το βίντεο στη φυλακή του Σούτον στην Αριζόνα. Μιλώντας στο βίντεο, είπε: «Στόχος μου σήμερα είναι να σταματήσω την παραπληροφόρηση που υπάρχει εκεί έξω για το σωφρονιστικό κατάστημά μας».

Το βίντεο ξεκινάει με τον συνοριοφύλακα να λέει «Τώρα πάμε να δούμε τη μεγαλύτερη παραπληροφόρηση». Μετά συνεχίζει λέγοντας «Οι ξένοι δεν αναγκάζονται να πίνουν νερό από την τουαλέτα. Έχουν επιλογές. Υπάρχει καθαρό νερό που παρέχεται τακτικά από έναν ψύκτη. Υπάρχει επίσης νερό που προέρχεται από αυτό. Αυτό είναι συνδυασμός νερού από τον νιπτήρα και από έναν νεροχύτη που παρέχει καθαρό νερό».

Αμέσως μετά γεμίζει ένα ποτήρι νερό από τον νιπτήρα της τουαλέτας και πίνει μια γουλιά για να προσθέσει «Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτό το νερό. Δεν αναγκάζουμε τους ξένους να πίνουν νερό από την τουαλέτα».

Δείτε το βίντεο εδώ

Το βίντεο ανέβηκε στα social media από το λογαριασμό της συνοριοφυλακής της Αριζόνα και οι υποστηρικτές του Τραμπ κυρίως το επαινούν καθώς τάχα «αδειάζει» την Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι αλήθεια. Σε ένα tweet που συνοδευόταν από μια φωτογραφία τουαλέτας, η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ ανέφερε ότι ο νιπτήρας που ο Villareal ήπιε νερό δεν λειτουργούσε. Επίσης, πρόσθεσε: «Η Ayanna Pressley προσπάθησε έξυπνα να ανοίξει τη βρύση και δεν έβγαλε τίποτα. Έτσι, είπαν στις γυναίκες να πιουν από τη λεκάνη».

Alexandria Ocasio-Cortez on Twitter

This was in fact the type of toilet we saw in the cell. Except there was just one, and the sink portion was not functioning – @AyannaPressley smartly tried to open the faucet, and nothing came out. So the women were told they could drink out of the bowl. https://t.co/rcu9Rt6B2x

Υπάρχουν αναφορές από πολλές και διαφορετικές πηγές, συμπεριλαμβανομένων της ΜΚΟ Human Rights Watch, ενός δικηγόρου και άλλων πολιτικών οι οποίοι έχουν επισκεφτεί μερικά από τα καταστήματα κράτησης, αλλά και φωτογραφίες που εκθέτουν τις ελεεινές συνθήκες των φυλακών.

Alexandria Ocasio-Cortez on Twitter

Here’s another photo from inside taken by @JoaquinCastrotx, where we’re trying to comfort women trapped in cells. This woman was telling me about her daughters who were taken from her – she doesn’t know where they’ve taken them. We held & listened to them. They were distraught.

 

Alexandria Ocasio-Cortez on Twitter

CBP made us check our phones. But one woman slipped me this packet to take with me. It says “shampoo,” but she told me that this is all they give women to wash their entire body. Nothing else. Some women’s hair was falling out. Others had gone 15 days without taking a shower.

Το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Madeleine Dean είπε στο ABC News: «Όταν δοκιμάσαμε τον νεροχύτη, δεν έτρεχε νερό. Οι κρατούμενες είπαν πως τους είπαν πως είναι πόσιμο το νερό της τουαλέτας και να πίνουν από αυτό».

Αυτό επιβεβαίωσε και το μέλος των Αντιπροσώπων από το Τέξας, Joaquin Catro. «Μια γυναίκα είπε ότι ένας υπάλληλος της ζήτησε να πίνει νερό από την τουαλέτα».

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤΕΣΤ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ: Πόσο εγωιστής είσαι;

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση