σε , ,

Τα 3 καλύτερα σχόλια για το ότι υπουργείο Εξωτερικών έχασε αλληλογραφία 12 ετών επειδή δεν είχε κάνει backup!

Καθώς κοντεύω να τρελαθώ με την είδηση

backup

Η είδηση είναι η εξής:

Όλη η ηλεκτρονική αλληλογραφία του Υπουργείου Εξωτερικών από το 2005 και μετά χάθηκε πέρσι, όπως αποκαλύπτεται τώρα, εξαιτίας μιας βλάβης σε σκληρό δίσκο του Υπουργείου. Ο εν λόγω σκληρός δίσκος δεν είχε συντηρηθεί ποτέ. Επίσης δεν είχε δημιουργηθεί ποτέ αντίγραφο των αρχείων όπως θα περίμενε κανείς και τελικά η προσπάθεια ανάκτησης των emails εγκαταλείφθηκε, λόγω του υψηλού κόστους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τάσου Τέλλογλου, εκτός των απορρήτων εγγράφων-emails, χάθηκε όλη η ηλεκτρονική αλληλογραφία.

Ωστόσο κάτι τέτοιο θα είχε αποφευχθεί με κονδύλι 15.000 ευρώ καθώς θα είχε πραγματοποιηθεί η αναγκαία συντήρηση.

Σημειώνεται πως δύο ημέρες μετά τη βλάβη το ΥΠΕΞ ενέκρινε το κονδύλι των 150.000 ευρώ και αγόρασε καινούριο εξοπλισμό.

***

Μου άρεσε η πικρή ειρωνεία των παρακάτω τουίτ:

Dionisis on Twitter

RT @GreeceMFA Πέθανε ο Θανάσης, το χάμστερ που επί 12 χρόνια ηλεκτροδοτούσε τον email server του ΥΠΕΞ. Αντίο φίλε, δεν θα σε ξεχάσουμε… https://t.co/bR2VCR5AoT

i-Kouk on Twitter

email και backup και μαλακίες ρε φίλε να πούμε

aNameToCome on Twitter

Μήπως στην αλληλογραφία του ΥΠΕΞ που χάθηκε ήταν και η επιστολή παραίτησης του Κοτζιά; Για ένα φίλο μου ρωτάω.

Αλλά και πάλι δε το χωράει ο νους μου. Δε μιλάμε για σκληρό δίσκο γεμάτο οικογενειακές φωτογραφίες ή με παιχνίδια, αλλά με απόρρητα κρατικά έγγραφα που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού και δεν θα ανακτηθούν ποτέ.

Άσχετα με το αν συνέφερε κάποιον να χαθεί συγκεκριμένο υλικό, συμφωνώ με ένα σχόλιο στο LIFO.gr, απ’ τον χρήστη σαλιγκάρι: «Όταν η προτεραιότητα είναι οι μετακλητοί και οι διορισμοί των δικών τους παιδιών πού να υπάρξει μέριμνα για τον εξοπλισμό. Σιγά – σιγά γινόμαστε όλο και πιο απολίτιστοι.»

Και να πεις ότι οι μετακλητοί η τα δικά τους (όλων τους) τα παιδιά ήταν ικανοί ώστε να διαφυλάξουν τα απόρρητα έγγραφα του κράτους, πάει κι έρχεται. Αλλά ούτε καν αυτό.

«Το πιο βασικό πράγμα: back up!» σχολίασε ο/η Lumidy. «Το κάνουμε εμείς με φωτογραφίες απ’τις διακοπές μας και για συνταγές για γιουβαρλάκια! Η κυβέρνηση με αλληλογραφία δεκαετίας και βάλε, μεταξύ άλλων χωρών, δεν κράτησε όχι 3 Backup, αλλά μηδέν. Τραγελαφικό.»

Αφού είναι που είναι τόσο άχρηστοι, χάθηκε να σβηστούν τίποτα φορολογικά έγγραφα; Κι όπως λέει ο/η Καλά κρασιά: «Το taxisnet πώς τα πάει με τις συντηρήσεις; Λέω… μήπως, βρε παιδί μου…»

Computer Delete GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Computer GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.