σε , , ,

Τα 15 πιο WTF σκρίνσοτ απ’ το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων

Για να πάρουν το επίδομα αυτοί αλλά και άλλοι δικαιούχοι, αναγκάζονται να ξεχάσουν κι αυτά που ήξεραν

Το τελευταίο 24ωρο, μας έχουν προξενήσει κλαυσίγελο όλα τα λάθη που έχουν τα προγράμματα τηλεκατάρτισης (voucher) που καλούνται να παρακολουθήσουν οι δικηγόροι αλλά και άλλες κατηγορίες επιστημόνων, ώστε να λάβουν 400 + 200 ευρώ επιδότηση – στήριξη επειδή έχουν πληγεί από την πανδημία.

Μίλησα με την Ιωάννα, φίλη δικηγόρο για το πώς το έζησε αυτή από μέσα. 

«Από χθες που ξεκίνησα να παρακολουθώ το πρόγραμμα γελάω ασταμάτητα με αυτά που διαβάζω, μα μέσα μου κλαίω» μου λέει. «Κλαίω σαν παιδί και έχω ένα σφίξιμο στο στήθος που δεν με αφήνει να αναπνεύσω κανονικά. Και αυτό γιατί κανείς μέχρι τώρα δεν υποτίμησε τόσο πολύ τη δουλειά μου, τις σπουδές μου, τους κόπους και τις θυσίες μου για να σπουδάσω, τη νοημοσύνη μου, την ίδια μου την προσωπικότητα.»

Τα λάθη του απλοϊκού προγράμματος

«Αλήθεια τι θεώρησαν ότι θα μου προσφέρει αυτό το πρόγραμμα;» αναρωτιέται η Ιωάννα. «Να μάθω τι είναι e-mail ή πού να κολλάω το γραμματόσημο; Ή μήπως να ξεχάσω τους πρώτους κανόνες ορθογραφίας που μου έμαθε η κυρία Αγγελική στην Α’ Δημοτικού; Το διάβασε κανείς πριν το εγκρίνει; Ποιος το ενέκρινε; Είναι δυνατόν να επιδοτούνται τέτοια “εκπαιδευτικά” προγράμματα; Και αν είναι δυνατόν, είναι νόμιμο; Κι αν είναι νόμιμο, είναι ηθικό; Το πρόγραμμα αυτό είναι επικίνδυνο για όποιον το παρακολουθήσει, είτε είναι “επιστήμονας”, είτε όχι. Οι ώρες που το παρακολούθησα αισθάνομαι ότι μου στέρησαν λίγη από την αξιοπρέπειά μου.»

Μερικά καταπληκτικά αποσπάσματά του, προσφορά του Google Translate:

1. Φοβερά χρήσιμο αν είσαι 10 χρονών

2. Μαθαίνεις αγγλικά

3. W.O.W.!

4. Πραγματοποιήστε το όνειρό σας: Μάθετε να στέλνετε ημέιλ!

5. Σκόιλ Ελικικού (Λοιμώχθηκαν)

6. Κουίζ

7. Άμα λάχει σου δίνουν και τη σωστή απάντηση μόνοι τους

8. Πού το βρήκες ρε θηρίο;!

9. Ευτυχώς όμως δεν είναι όλες οι ερωτήσεις εύκολες

10.  ¯\_(ツ)_/¯

11. Δείτε πόσο προχωρημένη είναι η βιβλιογραφία!

12. #μετζη_του_νεουκτη

13. Είναι γραμμένα πολύ πρόσφατα!

14. Μήπως έπαθαν κάποιο εγκεφαλικό όταν τα έγραφαν;

15. Ξέρουν ότι μπορούσαν να τα περάσουν από αυτόματο διορθωτή του Word;

Για την ιστορία: «Με κλειστά δικαστήρια από αρχές Μαρτίου, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε δια στόματος πρωθυπουργού αρχικά και εν συνεχεία υπουργών ότι ως κλάδος εντασσόμαστε οι δικηγόροι στην έκτακτη ενίσχυση των 800 ευρώ» μου αφηγείται η Ιωάννα. «Εν συνεχεία ανακάλεσαν, προσέφεραν δε ως υποκατάστατο το περί ου ο λόγος πρόγραμμα, ως προϋπόθεση για να λάβουμε οι συμμετέχοντες επίδομα 600 ευρώ με κονδύλια του ΕΣΠΑ. Υπήρξε δε ρητή και επανειλημμένη δέσμευση ότι θα λάβουμε προκαταβολή 400 ευρώ στις 16 Απριλίου και τα υπόλοιπα 200 περί τα τέλη του μήνα (τα 200 υπό την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρώσουμε πρόγραμμα τηλεκατάρτισης 100 ωρών σε δέκα-δεκαπέντε μέρες). Μόλις στις 15-4 αιφνιδιαστήκαμε ξανά, όταν με το αριθ. 1418/15-4-2020 ΦΕΚ πληροφορηθήκαμε ότι παρατάθηκαν οι προθεσμίες δήλωσης συμμετοχής στο πρόγραμμα και ότι τα 400 ευρώ θα καταβληθούν από 16-4 έως και 7 Μαΐου, ενώ τα υπόλοιπα 200 από 15-5 έως και 18- Ιουνίου (!!).»

Το δια ταύτα; «Χωρίς δουλειά και χωρίς έσοδα από αρχές Μαρτίου, συντροφιά με το voucher της ντροπής και όλο τον κόσμο να νομίζει πως εμείς οι “επιστήμονες” λάβαμε 600 ευρώ επίδομα μέσα στον Απρίλη. Γιατί τέτοια αντιμετώπιση; Τι κάναμε; Τι έκανα;»

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

5
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Μέλος
ioavlahou

-Φίλε έχεις #Σκοιλ_Ελικικου το ξέρεις ?
-Άσε έχω δοκιμάσει μέτζη του νέουκτη , δεν γίνεται τίποτα.
-Με προσθέσεις λοιμώχθηκες ? Λοιμώξου με προσθέσεις και θα δεις…
(Κλεμμένο από το tweeter, έχω λιώσει 🤣)

chris
Μέλος
chris

Η αριστεία σε όλο της το μεγαλείο χαχα!

Ert1
Μέλος
Ert1

Τι εννοεί «όλο τον κόσμο να νομίζει πως εμείς οι “επιστήμονες” λάβαμε 600 ευρώ επίδομα μέσα στον Απρίλη»; Δεν τα λάβανε δηλαδή;

panossan
Μέλος
panossan

Μπορείτε (θα έπρεπε) να μας ενημερώσετε για τους υπεύθυνους υλοποίησης του project; Ενδιαφέρον θα είναι να μάθουμε και εάν και πόσο πληρώθηκαν γι αυτό (εάν είναι εξωτερικοί συνεργάτες).

Μέλος
konstantinos konstant.

Ή όλοι είναι τόσο αφελείς, ή το παίζουν αφελείς, δεν εξηγείται αλλιώς…. Πρώτον : To 600άρι της τηλεκατάρτισης έγινε επειδή υπήρχαν τα χρήματα από κοινοτικούς πόρους. Αντί να δοθούν 800 ευρώ από τα κρατικά ταμεία, δόθηκαν τα 600 από το ΕΣΠΑ για την τηλεκατάρτιση. Μόνο αφελής πιστεύει ότι πραγματικά μέσα στο χαμό που γίνεται στην οικονομία λόγω κορωνοϊού, αυτό έγινε για… επιμόρφωση… Αυτήν την στιγμή….. Επίσης μόνο αφελής πιστεύει ότι μέσα σε 5-6 ημέρες που ήταν η προθεσμία για τους παρόχους προκειμένου να ανοίξουν τις πλατφόρμες τους θα μπορούσε να γίνει κάτι ποιοτικό. Απλά….. τα χρήματα βρίσκονταν εκεί (ΕΣΠΑ), η… Διαβάστε περισσότερα »