σε ,

Τα «πλαστικά Χριστούγεννα» στο Ηράκλειο Κρήτης

Βλέποντας τα (υπερβολικά πολλά) σκουπίδια του Ηρακλείου, μια ομάδα καλλιτεχνών αποφάσισε να μιλήσει

Βλέποντας τα (υπερβολικά πολλά) σκουπίδια του Ηρακλείου, μια ομάδα καλλιτεχνών αποφάσισε να μιλήσει για τα πλαστικά Χριστούγεννα.

Μας λέει η συνδημιουργός (μαζί με την Κωνσταντίνα Πάλλη) του βίντεο Γωγώ Πετραλή: «Το βίντεο “Merry Plastic Christmas” αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου οικο-καλλιτεχνικού πρότζεκτ με γενικό τίτλο “Life in Plastic is NOT Fantastic”. Είναι ένα σουρεαλιστικό βίντεο για τα “χρόνια πολλά” που ευχόμαστε αυτές τις μέρες και που διόλου δεν έχουμε καταλάβει πόσο δύσκολα όντως θα έρθουν εάν δεν επαναπροσδιοριστούμε ως ανθρώπινο είδος. Επαναπροσδιορισμός της καθημερινότητας που εμείς οι ίδιοι οι άνθρωποι τόσο απερίσκεπτα δημιουργήσαμε στο βωμό των τόσο απατηλών αναγκών μας.»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Εξηγεί η κα Πετραλή: «Η χρήση του πλαστικού και η “αναγκαιότητα” αυτού είναι ένα τόσο άνισο ζήτημα που τρομάζει τον κάθε σκεπτόμενο νου. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, συνειδητοποιούμε πως η μόρφωση κι η καλλιέργεια δεν έχει να κάνει ούτε με τα πτυχία, ούτε με το κοινωνικό μας επίπεδο ή την προσωπική μας επιτυχία. Είναι απαράδεκτο από τα νοσοκομεία μέχρι και τα σχολεία, από την όποια δημοτική υπηρεσία μέχρι και το πιο χουχουλιάρικο γιορτινό τραπέζι, τι συμβαίνει με τη χρήση του πλαστικού.»

Και καταλήγει: «Σκέψου ειλικρινά πόσο πλαστικό χρησιμοποίησες χθες και σήμερα και πόσο υποκριτής μπορείς να γίνεις στη δημιουργία ανεπίτρεπτων δικαιολογιών. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για μετάθεση ευθυνών. Η ουσιαστική οικολογία δεν είναι η εύκολη απάντηση της «ανακύκλωσης» αλλά η οικονομία στην όποια παραγωγή, χρήση και κατανάλωση, η μείωση των σκουπιδιών και η έξυπνη διαχείριση αυτών καθώς και οι καθημερινές “προσωπικές θυσίες” μας.

Το έκτακτο θέμα της χρήσης του πλαστικού αφορά όλους μας και οφείλει να προβληματίζει την όποια επιλογή μας από εδώ και στο εξής διότι μόνο εμείς φέρουμε αυτή την ευθύνη.»

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Κωνσταντίνα Πάλλη εξηγεί πώς είναι να γυρίζεις μια ταινία στην Κρήτη σήμερα

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε