σε , ,

Τέλος η Ακριβοπούλου απ’ την ΕΡΤ – Να μην αντικατασταθεί από παρόμοια

«Αν κάναμε εκπομπή αποχωρισμού θα γινόμασταν ρεζίλι στον αέρα…»

Η εκπομπή Δεύτερη Ματιά θα σταματήσει, και ορθώς. Δεν είναι μόνο η απαξιωτικά χαμηλή τηλεθέασή της, αλλά και το περιεχόμενο, και το ύφος και ο ανεξέλεγκτος τσαμπουκάς της που έκανε τον τηλεθεατή (εκτός αν ήταν του Κόμματος) να αισθάνεται πολύ άβολα, και να νιώθει ετεροντροπή. Την ώρα που ο -ιδιωτικός- ΣΚΑΪ κατηγορούνταν επειδή ήταν αντικυβερνητικός, κάποιοι θεωρούσαν λογικό να υπάρχουν διάφορες φιλοκυβερνητικές μέχρι φανατισμού εκπομπές στη δημόσια ΕΡΤ.

Δεύτερη Ματιά on Twitter

Η #defterimatia_ERT, λόγω αντικειμενικών προβλημάτων, τελικά έκλεισε χθες τον κύκλο της. Η Κατερίνα Ακριβοπούλου, o Νίκος Σούλης, ο @aprovolisianos , ο @tony_rgps και όλη η ομάδα, αποχαιρετούν με συγκίνηση και σεβασμό τον κόσμο για τη στήριξή του. https://t.co/BHYnEvfzi8

Αν όλοι όσοι σχολίαζαν τα τελευταία χρόνια τις εκπομπές της Κατερίνας Ακριβοπούλου στην ΕΡΤ τις έβλεπαν κιόλας, τότε θα είχε μια αξιοπρεπή, έστω, τηλεθέαση. Όμως η ΕΡΤ έτρωγε κράξιμο για την προπαγανδιστική «Δεύτερη Ματιά» χωρίς να την βλέπει σχεδόν κανείς.

Όταν την άλλαξαν ώρα τον Μάιο, το zappit είχε γράψει: «Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, η Κατερίνα Ακριβοπούλου κάνει μια εκπομπή για… πολύ λίγους. Για παράδειγμα, Δεύτερη Ματιά τη νύχτα της Τετάρτης έριξαν μόνο το 2,1% των τηλεθεατών στο γενικό (41.783 τηλεθεατές!) και το 0,7% του δυναμικού κοινού, ηλικίας 18-54! Ποσοστά τα οποία συνήθως συναντάμε σε κανάλια… κλειστά και σίγουρα όχι σε ζωντανό πρόγραμμα! Κάπου εκεί προκύπτει και το ερώτημα: Γιατί τόση επιμονή και συζήτηση για κάτι που δεν αφορά σχεδόν κανέναν;» Στα τέλη Ιουνίου τα ποσοστά ήταν παρόμοια, πχ. στις 24 Ιουνίου η εκπομπή έκανε 2,7% στο σύνολο και 1,7% στους τηλεθεατές 18-54. Μάλιστα, στους άντρες 25-44, δεν ξεπέρασε το 0,5%, ποσοστό-αρνητικό ρεκόρ.

Το σημαντικό τώρα δεν είναι τόσο το ότι η κα Ακριβοπούλου φεύγει (τελείωσε η σύμβασή της και δεν θα ανανεωνόταν έτσι κι αλλιώς λόγω χαμηλής τηλεθέασης), αλλά το να μην αντικατασταθεί με κάποιο ανάλογα μεροληπτικό άτομο.

Η ΝΔ δεν έχει καθόλου καλό παρελθόν σχετικά και με την ΕΡΤ και με την αντικειμενικότητα στην ΕΡΤ. Θα μπορέσει να συγκρατηθεί ή έστω να κρατήσει τα προσχήματα και να μην κάνει κάτι τέτοιο; >>>>

Christos Nikolaidis on Twitter

1) Αντί για “Δεύτερη ματιά” Ακριβοπούλου -“Με τα μάτια στη ΝΔ” Πορτοσάλτε-Παπαδημητρίου 2) Αντί για “Επόμενη μέρα” Κοτρώτσος -“Επόμενο ψέμα” Μαρκόπουλος 2) Αντί “Αλλη διάσταση” Λαμπρίδη – “Τών οφσόρ η Ανάσταση” Αυτιάς 3) Αντί “FOCUS” Χαρίτου “ΝΔ – MOCUS” Τρουπής-Σπυράκη .

Αν αντικαταστήσουν προπαγανδιστικές εκπομπές τύπου Δεύτερη Ευκαιρία με ανάλογες «δικών τους παιδιών» υπέρ της ΝΔ, θα φάνε περισσότερο κράξιμο κι απ’ την Ακριβοπούλου – και δικαίως.

Κι επιπλέον, ο κόσμος δεν πρόκειται να δει φιλοκυβερνητικά προγράμματα στην ΕΡΤ, ασχέτως του ποιος είναι στην κυβέρνηση. Τα 0.5% και τα 1.7% της Ακριβοπούλου το δείχνουν ξεκάθαρα.

*Να μερικές αντιδράσεις για την είδηση πως η εκπομπή τελειώνει…

 

NataliaAndrikopoulou on Twitter

Πρόωρα ολοκληρώνεται η εκπομπή της Κατερίνας Ακριβοπουλου στην ΕΡΤ. Οπως ανακοίνωσε η ίδια στο φουμπου, η Δεύτερη ματιά τελειώνει 9 επεισόδια νωρίτερα για αντικειμενικούς λόγους και για υποκειμενικούς…καλύτερα.

Αννιώ on Twitter

Συγγνώμη αλλά χωρίς Ακριβοπουλου κ Κοτρώτσο πως θα λειτουργεί αντικειμενικά η ΕΡΤ στην ενημέρωση; Ήρεμα ρωτάω

Elikas on Twitter

Σόρι, αλλά η Ακριβοπουλου έπρεπε να φάει σουτ από την ΕΡΤ ακόμα κι αν είχε βγει πρωθυπουργός ο Πολάκης.

Το μόνο άξιζε ήταν η μίμηση Μητσικώστα απ’ τη σατιρική του εκπομπή (που δεν άντεξε στην ΕΡΤ για πάνω από μερικούς μήνες, κι ας είχε καλύτερη τηλεθέαση…)

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση