σε , ,

Τι είναι αυτά που γίνονται στα πεζοδρόμια της Καλαμάτας;

Δυσκολεύοντας τη ζωή όσων έχουν ήδη δύσκολη ζωή

Δύο παραδείγματα, χάρη στην Μαρία Π., που ζει εκεί:

1. Δείτε αυτό με τα τραπεζοκαθίσματα στον οδηγό τυφλών

Στελιος Μητσεας

50 μέτρα από τα γραφεία της δημοτικής αστυνομίας. Ο άσπρος διάδρομος είναι όδευση τυφλών. Αλλά ελπίζω να μην τον χρησιμοποιήσει κάποιος τυφλός γιατί θα πέσει σε τοιχο

Φαντάσου να ήσουν τυφλός, κι εκείνες τις ημέρες περπατώντας να ακολουθούσες τον διάδρομο («οδηγό τυφλών») και ξαφνικά να έπεφτες πάνω στη μεγάλη ξύλινη κατασκευή (γλάστρα;) που χώριζε το διάδρομο τυφλών απ’ τα τραπεζοκαθίσματα μαγαζιού.

Φυσικά υπήρξαν αντιδράσεις. Και τώρα μαντέψτε τι έκανε ο Δήμος Καλαμάτας για να λύσει το πρόβλημα.

Μαντέψατε;

Αφαίρεσε τον οδηγό τυφλών!

Ο Δήμος υποστηρίζει πως όταν έδωσε την άδεια για τραπεζοκαθίσματα είχε ήδη αποφασίσει να καταργήσει τον συγκεκριμένο οδηγό τυφλών. Τον άφησε όμως για 3 χρόνια να συνυπαρχει μαζί με τα τραπεζοκαθίσματα. Μετά τον ντόρο που έγινε, απλά έβγαλε τις πλάκες του οδηγού τυφλών και, τελικά, έβαλε κανονικές. Δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος πως θα φτιάξει άλλο οδηγό τυφλών στο κέντρο του δρόμου. Δεν έχει φτιαχτεί.

2. Υπάρχει και χειρότερο: Πού οδηγεί αυτός ο οδηγός τυφλών;

Όπως και ο οδηγός που είναι απ’ την πλευρά που τραβήχτηκε η φωτογραφία, ο οδηγός τυφλών που βλέπουμε, αντί να οδηγεί στις διαβάσεις ώστε να περάσουν με ασφάλεια απέναντι οι άνθρωποι που δε βλέπουν, οδηγεί (υπερβολικά) μακριά απ’ αυτές.

Μου γράφει η Μαρία: «Εδώ και 3 χρόνια παρά τις διαμαρτυρίες ο οδηγός τυφλών οδηγεί τους τυφλούς μακριά από τη διάβαση στο σημείο που στρίβουν τα αυτοκίνητα…»

Αν αυτό δεν είναι επικίνδυνο, δεν ξέρω τι είναι.

Και μη πει κάποιος, «σιγά, πόσοι τυφλοί υπάρχουν, μπορεί καν να μη χρησιμοποιούν γενικά τους οδηγούς τυφλών». Ναι, όντως δεν τους χρησιμοποιούν πολλοί γιατί ξέρουν πόσο αναξιόπιστα φτιαγμένοι είναι, και πόσο επικίνδυνοι. Και εκτός απ’ τους λίγους γενναίους που παιδεύονται προσπαθώντας να κυκλοφορούν στις πόλεις, τους πολλούς τους έχουμε υποχρεώσει να βγαίνουν μόνο με τη βοήθεια κάποιου που βλέπει.

Ή ακόμα χειρότερα, τους έχουμε κάνει να κλείνονται σπίτια τους – εκεί που γενικότερα θέλουμε να βρίσκονται όλοι οι ΑμεΑ, αλλιώς δεν θα τους κάναμε τη ζωή τόσο δύσκολη.

Στην Καλαμάτα οδηγώ και παρκάρω όπως γουστάρω

Στην Καλαμάτα οδηγώ και παρκάρω όπως γουστάρω. 6.2K likes. Στην Καλαμάτα παρκάρεις όπου γουστάρεις και δεν δίνεις λογαριασμό σε κανένα! Στείλτε μας και τις δικές σας φωτογραφίες

Rejected Disney GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Reaction GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

24 points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση