σε

To ελληνικό ίντερνετ απαντάει στο καυτό ερώτημα γιατί τα υπέργεια καλώδια μας χαλάνε τη θέα

Κάποιοι λένε γιατί αν γίνουν υπόγεια ίσως τα κλέψουν οι υποχθόνιοι κάτοικοι της υπόγειας Ελλάδας

0c11197616d90b8d4b6614532e36ae0c XL
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Θυμάμαι πιτσιρικάς, τότε που για να πας διακοπές το καλοκαίρι στη Σαντορίνη δεν ήθελε ένα νεφρό, ότι σε μερικά σημεία, δεν μπορούσες να απολαύσεις την αντικειμενικά, πανέμορφη θέα γιατί παρεμβάλλονταν τα καλώδια ηλεκτρισμού από τις κολώνες του ρεύματος. Επειδή όμως ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας και επειδή η Σαντορίνη είναι η βιτρίνα του, τα καλώδια αυτά, ειδικά στην Οία από ό,τι έμαθα, υπογειοποιήθηκαν.

Τι γίνεται όμως γενικότερα με τα υπέργεια καλώδια και γιατί δεν τα υπογειοποιούμε όλα; Αυτό το ερώτημα έκανε ένας redditor στο subreddit /Greece και πήρε πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες απαντήσεις:

Γιατί τα καλώδια ηλεκτρισμού στην Ελλάδα δεν είναι υπόγεια;Είναι τόσο πιο ακριβό; Υπάρχει κάποιος άλλος λόγος;

kalwdia

 

 

Κάποιοι λένε στο τεράστιο κόστος που απαιτείται

κοστοσ

Άλλοι ότι θα βρίσκονται συνέχεια αρχαία οπότε τα έργα θα καθυστερούν να τελειώσουν

κοστοσ1

 

Υπάρχει και το ενδεχόμενο να είναι πιο εύκολα να κλαπούν από το έδαφος

“Θα σας πω μια αστεία ιστορία. Κάποτε δούλευα σε μια εταιρεία που βρισκόταν σε περιοχή που συνορεύει με τους Θρακομακεδόνες. Με τούτα και με κείνα μια νύχτα, έσκαψαν την αυλή (είχε ωραίο κήπο γύρω γύρω) και έκλεψαν όλα τα καλώδια που οδηγούσαν στους προβολείς (που ήταν υπόγεια). Τότε δεν ήταν λεντ και τα καλώδια είχαν μεγάλη διατομή και κόστισε η αντικατάστασή τους αν θυμάμαι γύρω στις 3.500€.”

Άλλοι το πάνε στο μεταφυσικό… “Θα μας έκλεβαν οι κάτοικοι της κούφιας γης.”

κοστοσ2

Που θα φόρτιζαν τα περιστέρια ρωτάει κάποιος άλλος φίλος που είναι από ό,τι φαίνεται, οπαδός της θεωρίας συνωμοσίας, ότι τα πουλιά δεν είναι βιολογικοί οργανισμοί, αλλά ρομπότ που μας παρακολουθούν από τους αιθέρες

κοστοσ3

“Δεν είναι μόνο θέμα κόστους αν και είναι σημαντικός παράγοντας. Κυρίως όμως δεν έχουμε επειδή είμαστε σε σεισμογενή περιοχή και το να βρεις το σφάλμα και να επιδιορθώσεις καλωδία είναι χρονοβορα διαδικασία. Η Ιαπωνία επίσης τα έχει τα περισσότερα δίκτυα υπέργεια”

κοστοσ4

Τόσα χρόνια θεωρούσα ότι η πρώτη εξήγηση, δηλαδή το υψηλό κόστος ήταν ο μόνος λόγος που έχουμε τα καλώδια να μας κόβουν τη (όποια) θέα έχουμε στην Αθήνα, αλλά τελικά αρχίζει να με πείθει και η εξήγηση για τη φόρτιση των περιστεριών πρακτόρων.

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
0 Comments
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια