σε ,

Το Food Truck Festival των Βρυξελλών είχε και ελληνική παρουσία

Η πόλη μετατράπηκε σε ένα τεράστιο γευστικό πάρκο με επιλογές φαγητού από όλο τον κόσμο.

«Ήμασταν φέτος για πρώτη φορά παρόντες στο φεστιβάλ και συγκεκριμένα, ήμασταν μέλη της κριτικής επιτροπής που θα απονείμει το βραβείο στο καλύτερο Food Truck», μου λέει η Αναστασία Δρουγγάνη, εκπρόσωπος του European Food Truck Association για την Ελλάδα.

Περισσότερα από 80 food trucks από όλη την Ευρώπη έδωσαν το παρόν στις Βρυξέλλες από τις 31 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου για ένα απ’ τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου. Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η πόλη μετατράπηκε σε ένα τεράστιο γευστικό πάρκο με επιλογές φαγητού από όλο τον κόσμο. Βασικός σκοπός του φεστιβάλ είναι να φέρει το food truck κοντά στους πολίτες και να προωθήσει την κουλτούρα του food truck στους καταναλωτές ως σημείο συνάντησης όπου θα μπορούν να βρίσκουν ποιοτικό φαγητό.

Στο φεστιβάλ, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μεταξύ άλλων, γεύσεις από όλες τις γωνιές του κόσμου: από την Ευρώπη, την Αφρική, την Αμερική και την Ασία.

Εκτός απ’ την Αναστασία Δρουγγάνη, ήταν και ο Σαράντης Μιχαλόπουλος -δημοσιογράφος με έδρα τις Βρυξέλλες- επίσημος προσκεκλημένος ως μέλος της κριτικής επιτροπής.

Στόχος της ελληνικής παρουσίας είναι να προωθήσει περαιτέρω την ιδέα του food truck στην Ελλάδα ώστε να αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα και η ελληνική γαστρονομία γενικότερα.

«Eίναι προφανές ότι υπάρχουν αρκετά πλεονεκτήματα μέσα από την προώθηση της ιδέας του food truck όπως για παράδειγμα η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τους νέους κυρίως ανθρώπους» τονίζει η κα Δρουγγάνη. Προσθέτει ότι δεν πρόκειται για κλασσικές καντίνες αλλά για «κινητά εστιατόρια με gourmet διαθέσεις» καθώς χρησιμοποιούν προϊόντα τοπικά υψηλής ποιότητας και συνεπώς «προωθούν την ελληνική γαστρονομία».

+ Βίντεο

Livemedia.gr

Η Ελλάδα στο μεγαλύτερο food truck festival της Ευρώπης Περισσότερα από 80 food trucks από όλη την Ευρώπη έδωσαν το παρόν στις Βρυξέλλες από τις 31 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου και το Hellas Food Truck…

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

2 points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.