σε , ,

Το κάρμα είναι αμείλικτο: Κάτι για την «πασοκοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ

Αφού μας έπρηξαν για το πώς το ΠΑΣΟΚ κατέστρεφε την Ελλάδα για 40 χρόνια, τώρα το αγκαλιάζουν μαζί με τα χειρότερα στελέχη του

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Μετά την ήττα στις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αφήσει τα προσχήματα και προσπαθεί και επισήμως να γίνει ΠΑΣΟΚ. Με συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου, με τον Τζουμάκα και το κακό συναπάντημα, με τον Ραγκούση που από αυστηρός πολέμιος του ΣΥΡΙΖΑ ξαφνικά (;) έγινε ο Νο1 φαν του και με εκατοντάδες άλλους.

Ο ίδιος Ραγκούσης που είχε πει: «Απαράδεκτοι και κατάπτυστοι όσοι φύγαν απ’ το ΠΑΣΟΚ και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ»

🇬🇷🇪🇺Ακροκεντρώος on Twitter

Ραγκουσης,πριν 2 χρόνια: Συγκεκριμενα απο συνέντευξη τον Σεπτέμβριο του 2017: “Ανήθικοι & ξεφτιλισμενοι όσοι έφυγαν απο το ΠΑΣΟΚ και πηγαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να κρατήσουν την καρέκλα Κι εγω ήθελα 7000€ τον μήνα, αλλά προτιμησα να κάτσω σπίτι μου,δεν πηγα στον ΣΥΡΙΖΑ” ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ https://t.co/8P3dLvfebU

Όχι μόνο πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ και βγήκε βουλευτής (παίρνοντας το μη-ευτελές ποσό των 7.000 ευρώ το μήνα) αλλά κήρυξε και το προσκλητήριο για να πάνε κι όλοι οι υπόλοιποι του ΠΑΣΟΚ στο νέο τους κόμμα.

Εκεί είναι ήδη οι στενότεροι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου (τον οποίο λέγεται πως ο Τσίπρας -από εκεί που τον θεωρούσε Γερμανοτσολιά- τώρα θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας!) και το κόμμα της πάλαι ποτέ Αριστεράς έχει καπελωθεί εξ ολοκλήρου απ’ το χειρότερο κομμάτι του παλιού ΠΑΣΟΚ – αυτούς που έχασαν τις καρέκλες με τη συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ και την πήγαν ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς με τον τρόπο που περιέγραφε ο κ. Ραγκούσης πριν καναδυό χρόνια, χαρακτηρίζοντάς τους «μόνιμο παράδειγμα προς αποφυγή».

Χτες σε γνωστό ξενοδοχείο, 120 στελέχη προερχόμενα απ’ το ΠΑΣΟΚ διοργάνωσαν εκδήλωση υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.

Και έγινε αυτό:

Και όλοι ξέσπασαν σε χαρούμενα γέλια, γιατί ο κ. Ραγκούσης είχε δίκιο. Το ΠΑΣΟΚ είναι εκεί, και σύντομα θα πάρει το κόμμα απ’ τους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ:

oldschoollfileles on Twitter

Αλ6 το ξέρεις ότι θα σε πάνε σε εσωκομματικές εκλογές οι Πασόκοι και θα σου πάρουν το κόμμα; ΗΡΕΜΑ ΡΩΤΑΩ…

Και το αποτέλεσμα:

Gordon Freedude on Twitter

Πρέπει να είμαστε η μόνη χώρα που έχει δύο ΠΑΣΟΚ.

Για τον Αλέξη Τσίπρα που ανδρώθηκε πολιτικά και κέρδισε την εξουσία καταγγέλλοντας τα «40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ», που έλεγε πως το ΠΑΣΟΚ μας κατέστρεψε, που ήθελε να «τελειώσει με το παλιό», το κάρμα είναι αμείλικτο.

Αντί να τελειώσει με το «παλιό», αναγκάζεται να το αγκαλιάσει ώστε να επιβιώσει πολιτικά. Κι αντί να τιμωρήσει τους «κακούς» που έφεραν Μνημόνια και «φτωχοποίησαν» τη χώρα, αναγκάζεται να τους κάνει τεμενάδες για να του φέρουν ψήφους.

Οι κυκλοθυμικές δικαιολογίες της Πασοκοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ συμπυκνώνονται άψογα, προκαλώντας κλαυσίγελο, σ’ αυτό το τουίτ:

₯ AlexV on Twitter

Φίλε, το ΠΑΣΟΚ μας κατέστρεψε 40 χρόνια. -Ναι, ναι. -Από την άλλη ήταν ο προοδευτικός πόλος. -Ε; Ναι. -Αλλά μας κατέστρεψε! -Ναι! -Αλλά ήταν ο πόλος ο αριστερός. Σαν και μας. Καλός πόλος! -Ε; -Μας φτωχοποίησαν! Μας διέλυσαν!! -Αλήτες! -Έφεραν και την πρόοδο όμως. -Ρε δε γαμιέσαι

 

*Διαβάστε και το ρεπορτάζ της Βασιλικής Σιούτη

Πώς ο νέος ΣΥΡΙΖΑ που οραματίζεται ο Αλέξης Τσίπρας φτιάχνεται με παλιά υλικά

Γιώργος Πάντζας, Άννα Βαγενά, Θεοδώρα Τζάκρη, Πέτρος Κόκκαλης, Στέφανος Τζουμάκας, Κώστας Ζουράρiς, Ραλία Χρηστίδου, Απόστολος Γκλέτσος, Σταμάτης Κραουνάκης, Γιάννης Ραγκούσης, Δημήτρης Πιπεργιάς, Μαρία Ρεπούση, Νίκος Φωτόπουλος και Έλενα Κουντουρα είναι μερικοί μόνο από το ανομοιογενές πλήθος που σηματοδοτούν την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και συμμετέχουν στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης που ανακοινώθηκε και θα οδηγήσει το κόμμα στο συνέδριο, όπου θα μετασχηματιστεί και επισήμως.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση