σε , ,

To μήνυμα του Γιώργου Μαυρίδη για τα κακοποιημένα άλογα του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών

Ποιος θέλει να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του συλλόγου και να βοηθήσει τα ιπποειδή;

Ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών (Ε.Σ.Π.Ι.), ιδρύθηκε το 2007, με σκοπό να προστατεύει και να περιθάλπει ιπποειδή από την κακομεταχείριση,την εγκατάλειψη και τον βασανισμό, να ελαφρύνει τον πόνο τους με φροντίδα και αγάπη και να ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες για την σωστή συμπεριφορά και αντιμετώπισή τους.

Πρόσφατα τις εγκαταστάσεις του Συλλόγου επισκέφθηκε ο Γιώργος Μαυρίδης, όπου γύρισε ένα βίντεο για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις δράσεις του Συλλόγου.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ:

Τι είναι ο Σύλλογος

Πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία ανθρώπων της ιππασίας που η αγάπη τους για τα άλογα περίσσευε έκανε τον Ε.Σ.Π.Ι. τον μοναδικό φιλοζωικό σύλλογο που περιθάλπει  ιπποειδή στην Ελλάδα.

Αφορμή για την ίδρυσή του υπήρξε μια καταγγελία για 64 ζώα που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες σε κτήμα στον Ασπρόπυργο και που τα περισσότερα από αυτά προορίζονταν για τα σφαγεία της Ιταλίας.

Αργότερα ο σύλλογος εξασφάλισε τις δικές του εγκαταστάσεις στο Κορωπί. Εκεί, 8 άλογα μπορούσαν να φιλοξενηθούν σε εσωτερικούς στάβλους και πολλά περισσότερα σε εξωτερικούς χώρους (paddock), επιτρέποντας έτσι τη φιλοξενία περίπου 20 αλόγων ανά πάσα στιγμή. Από τον Φεβρουάριο του 2016 ο σύλλογος μεταφέρθηκε σε καινούργιες εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο, τις οποίες μισθώνει μέχρι σήμερα, με πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα ζώων καθώς και εξωτερική αρένα που να επιτρέπει την εκπαίδευσή τους.

Σε αυτά τα 10 και πλέον χρόνια ο σύλλογός έχει εγγεγραμμένα στο μητρώο του  πάνω από 100 άλογα τα οποία έχουν περάσει από τις εγκαταστάσεις του εκτός από τα 64 της πρώτης καταγγελίας. Έχει προβεί σε περισσότερες από 50 υιοθεσίες ιπποειδών σε σπίτια που τα αγαπούν και τα φροντίζουν και έχει πάντα στις εγκαταστάσεις του πάνω από 15 ιπποειδή με μεταβαλλόμενο πάντα αριθμό. Ειδικά τα πρόσφατα χρόνια έχει περισυλλέξει και κατασχέσει περισσότερα από 30 άλογα και έχει διεκπεραιώσει πάνω από 80 καταγγελίες κακοποίησης και εγκατάλειψης ιπποειδών.

Δίνει το παρών σε αθλητικούς αγώνες ιππασίας και σε ιππικές εκθέσεις στην επαρχία όπου ενημερώνει τους πολίτες για το έργο του. Διοργανώνει εκδηλώσεις στις εγκαταστάσεις του, με την επιμέλεια και επίβλεψη των εθελοντών σε εκδρομές σχολείων, προσκόπων και άλλων συλλόγων που επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά το έργο του

Δέχεται και ξεναγεί κάθε επισκέπτη που τον τιμά με τη παρουσία του κάθε Κυριακή 11:00 – 14:00.

Κάντε μια προσφορά στον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών εδώ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση