σε

Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο λειτουργεί εδώ και 300 χρόνια

Στην ίδια τοποθεσία για σχεδόν 300 χρόνια!

2-1

Υπάρχει ένα μέρος στην Ισπανία όπου μπορείτε να καθίσετε και να απολαύσετε παραδοσιακά πιάτα στην ίδια τοποθεσία για σχεδόν 300 χρόνια. Το Sobrino de Botín, στη Μαδρίτη, θεωρείται το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο από τα Ρεκόρ Γκίνες, λέει το mymodernmet.

1 1

Όχι μόνο είναι συνεχώς σε λειτουργία από τον 18ο αιώνα, αλλά ο φούρνος του διατηρήθηκε ζεστός ακόμη και κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου και της πανδημίας COVID-19. Το κτήριο που στεγάζει το Sobrino de Botín είναι ακόμη παλαιότερο — χρονολογείται από το 1590. Σήμερα, το εστιατόριο καταλαμβάνει τέσσερις ορόφους και είναι προσβάσιμο μόνο από μία ξύλινη πόρτα. Απασχολεί 70 άτομα και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 200 πελάτες.

1 11 1

Ιδρύθηκε από έναν Γάλλο σεφ ονόματι Jean Botin το 1725 με το όνομα Casa Botín. Δεδομένου ότι αυτός και η σύζυγός του δεν είχαν παιδιά, το εστιατόριο κληρονόμησε ένας από τους ανιψιούς του το 1753. Τότε ήταν που μετονομάστηκε σε Sobrino de Botín, αναφερόμενος στη νέα διεύθυνση — και έκτοτε διατηρεί αυτό το όνομα. Το εστιατόριο άλλαξε ιδιοκτήτες για άλλη μια φορά τον 20ο αιώνα, όταν αγοράστηκε από την οικογένεια González, η οποία συνεχίζει να το λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Πέρα από τη μακρόχρονη ιστορία του, το Sobrino de Botín είναι επίσης γνωστό για τα πιάτα της καστιλιάνικης κουζίνας, ειδικά τα παγκοσμίου φήμης ψητά γουρουνάκια με πατάτες και ισπανικό ζαμπόν.

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
0 Comments
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια