σε , ,

Το πρόβλημα με την αξιοθρήνητη ομιλία της Κατερίνας Μονογυιού

Η βουλευτής της ΝΔ τη διάβαζε λες και είχε μόλις μάθει ανάγνωση, όμως δεν φταίει τόσο αυτή

Όλοι μιλάνε για την βουλευτή της ΝΔ και την άβολη εμφάνισή της στη Βουλή. Σε κάποια σημεία συλλαβίζει, σα να τελείωσε μόλις την πρώτη δημοτικού ενώ η προσοχή της αποσπάται με το παραμικρό. Περιττό να πούμε πως μοιάζει να μην έχει ξαναδιαβάσει ποτέ τα λόγια, ενώ αρκετοί υποστηρίζουν ότι ίσως δεν γνωρίζει τι είναι καν τα υδατοδρόμια για τα οποία μιλάει.

Όμως το πρόβλημα είναι γενικότερο. Από τη στιγμή που η κα Μονογυιού ως βουλευτής είναι γνωστότερη για τα διάφορα σαρδάμ της…

…και όχι για κάποιο φοβερό έργο της, καταλήγω πως αν φταίει κάποιος δεν είναι μόνο/τόσο αυτή, αλλά 1) το κόμμα που την έβαλε στα ψηφοδέλτια, και 2) αυτοί που την ψήφισαν.

Μην κρυβόμαστε. Και το 1 και το 2 συνέβησαν επειδή η κα Μονογυιού ήταν σχετικά διάσημη, και ίσως κι επειδή είναι εμφανίσιμη.(Βέβαια στη Βουλή και την Ευρωβουλή στέλνουμε μαζικά σχεδόν κάθε υποψήφιο που έχουμε δει στην τηλεόραση, ασχέτως ομορφιάς.)

Η Κατερίνα Μονογυιού είναι διαιτολόγος με σπουδές στο ΤΕΙ Κρήτης, και έγινε γνωστή ως Beauty Therapist. Οι συνυποψήφιοί της -όχι μόνο οι πρόσφατοι αλλά και οι προηγούμενοι- όσο άξιοι και να ήταν δεν ήταν τόσο φωτογενείς ώστε να τους βγάλει ο Θέμος στην τηλεόραση, οπότε δεν είχαν καμία ελπίδα.

Με κάθε κόμμα κατεβαίνουν άξιοι και χρήσιμοι άνθρωποι, που επειδή δεν είναι «σελέμπριτι» μένουν τελικά στην απέξω. Και τελικά εκλέγονται ο Αλέξης Γεωργούλης, ο Θοδωρής Ζαγοράκης και όλοι οι υπόλοιποι που ξαφνικά μεταπήδησαν στην πολιτική. Υπήρξαν και άξιοι μη-πολιτικοί υποψήφιοι βέβαια, πχ. το Ποτάμι είχε κατεβάσει δεκάδες μη-πολιτικούς, μερικούς απ’ τους χρησιμότερους ανθρώπους της κοινωνίας και της δημόσιας ζωής, αλλά δεν ήταν αρκετά… καλοί για τους ψηφοφόρους, όπως και το ίδιο το κόμμα.

Όμως ο κόσμος τα θέλει και τα παθαίνει.

Έτσι, δυσκολεύομαι να κοροϊδέψω μόνο την Μονογυιού ή τον Γεωργούλη ή όποιον άλλον, λες και τους χαρίστηκε ουρανοκατέβατα η έδρα.

Κι όσοι την κράζουν με τρομερή ευκολία, ας μας πουν ποιους σταύρωσαν στις τελευταίες εκλογές. Έψαξαν εξονυχιστικά να βρουν τους χρήσιμους ή σταύρωσαν τελικά -όπως σχεδόν όλοι- τα «ονόματα»; (Υπάρχει και μια τρίτη εναλλακτική: Δεν ψήφισαν καθόλου και τώρα κουνάνε το δάχτυλο ως αναμάρτητοι.)

Το δε πιο αστείο/εξοργιστικό πράγμα που είδα ήταν να την κοροϊδεύει ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς:

Ο ίδιος Παππάς που οι μισοί της κοινοβουλευτικής του ομάδας δεν μπορούσαν να μιλήσουν ελληνικά, που πρέσβευαν τα αρχαιοελληνικά ιδεώδη κι έγραφαν greeklish, που φώναζαν ΕΓΕΡΘΟΥΤΙ νομίζοντας ότι το έλεγαν σωστά, που ανέβαιναν στο βήμα της Βουλής και έβριζαν. Ας μη συνεχίσω…

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε