σε ,

Τώρα οι Άθεοι Ελλάδας διοργανώνουν «Ηλιόλουστο Γεύμα» μέσα στο Ραμαζάνι!

«Ναι αλλά δεν θα τολμούσατε να κάνετε κάτι στο Ραμαζάνι», τους έλεγαν. Κι όμως τολμούν

60797419_2739315992751320_5420098807423565824_n

Μια απ’ τις πιο συνηθισμένες κριτικές όταν οι Άθεοι Ελλάδας έκαναν το «Φανερό Δείπνο» τις πιο πρόσφατες Μεγάλες Παρασκευές ήταν το (έτσι κι αλλιώς άκυρο κατά τη γνώμη μου) «Δε τολμάτε να κάνετε κάτι για το Ραμαζάνι, είστε Άθεοι μόνο σε σχέση με το Χριστιανισμό» κλπ.

Κι όμως, όπως έμαθα χάρη στο Δημήτρη που μου το έστειλε οι άθεοι «λένε και για το Μωάμεθ», σε αντίθεση με την προσφιλή ατάκα. Τώρα, μέσα στη νηστεία του Ραμαζανιού συνδιοργανώνουν με μέλη τους (που είναι πρώην μουσουλμάνοι) μια βραδιά στην οποία θα αψηφήσουν τη νηστεία.

Ηλιόλουστο Γεύμα.

Food event by Council of Ex-Muslims of Britain (CEMB) and Ένωση Αθέων/Atheist Union of Greece on Friday, May 31 20199 posts in the discussion.

Γράφουν οι ίδιοι στη σελίδα του event στο Facebook:

Σας προσκαλούμε στο Ηλιόλουστο Γεύμα μας που συν-διοργανώνεται με τα μέλη μας που είναι πρώην μουσουλμάνοι.

Συντασσόμαστε με τους διωκόμενους που τιμωρούνται με μαστίγωση, ραβδισμούς και φυλάκιση, και τα παιδιά και τους/τις αδύναμους-ες που τυχαίνουν κακομεταχείρισης στο όνομα της θρησκείας. Είναι δικαίωμα του οποιουδήποτε να νηστέψει. Το να αψηφούμε την νηστεία είναι δικό μας δικαίωμα.

Χορτοφάγοι ή όχι, είσαστε καλοδεχούμενοι και καλοδεχούμενες, μπορείτε να παραγγείλετε ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις δυνατότητές σας.

Αποστάτες όλων των θρησκειών, ελάτε να φάμε και να γνωριστούμε!

Το απόγευμα της Παρασκευής 31-05-2019 (πριν την Λάιλατ Αλ-Καντρ*) στις 17:30 με 21:30 στον “Θανάση”, Μητροπόλεως 82 (σταθμός ηλεκτρικού Μοναστηράκι).

(*) «Η νύχτα της δύναμης» κατά την οποία, σύμφωνα με την ισλαμική μυθολογία, ο Αλλάχ αποκάλυψε το Κοράνι στον προφήτη.

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
12 Comments
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
par_xetr_
par_xetr_
7 χρόνια πριν

“Το να αψηφουμε την νηστεία είναι δικό μας δικαίωμα”
Μα, ποιός επιτέλους τους το αμφισβητεί;

konstantina stavrou
konstantina stavrou
7 χρόνια πριν
Απάντηση σε  par_xetr_

Δυστυχώς, αυτοί που έπαιρναν τηλέφωνο στην ταβέρνα και απειλούσαν ότι θα μας κάψουν δεν άφησαν ονοματεπώνυμο.

burekaki
burekaki
7 χρόνια πριν
Απάντηση σε  konstantina stavrou

Επειδή φαντάζομαι ότι δεν έχει χαλάλ η ταβέρνα όπως σχεδόν παντού στην Ελλάδα, επομένως ότι και να φάτε ότι ώρα το φάτε είναι το ίδιο μη μουσουλμανικό, αδυνατώ να πιστέψω ότι έπαιρναν μουσουλμάνοι τηλέφωνο ειδικά στου Θανάση να σας κάψουν. Πολύ δράμα (με έχουν πιάσει τα γέλια με το “αψηφούμε”, δηλαδή στερείστε την πείνα/δίψα, τι δύσκολο, πώς τα καταφέρνετε)…

konstantina stavrou
konstantina stavrou
7 χρόνια πριν
Απάντηση σε  burekaki

Το σχόλιό μου ήταν για τα τηλέφωνα που έκαναν οι χριστιανοί στην ταβέρνα που θα πηγαίναμε Μ. Παρασκευή. Όσοι είναι χριστιανοί, ή έστω τηρούν τα τελετουργικά αδυνατούν πράγματι να καταλάβουν πόσοι ειναι τέρμα φανατισμένοι ανάμεσά τους και καμιά φορά χρειάζεται να εξηγήσω.

Καταλαβαίνω την έντονη διάθεση να κοροιδέψετε, αλλα ρίξτε και καμια ματιά στο που απαντάμε και προσπαθήστε λίγο να κατανοήσετε.

Μπορεί να γελάτε με τα απειλητικά μυνήματα, ειδικά αν δεν σας έχουν απειλήσει ποτέ. Άλλωστε ο καθένας μας έχει και κάπως διαφορετική αίσθηση του χιούμορ.

burekaki
burekaki
7 χρόνια πριν
Απάντηση σε  konstantina stavrou

Η απάντηση που δώσατε πάντως αφορά σε σχόλιο στο “αψηφούμε” της άνωθεν πρόσκλησης σε γεύμα κατά τη νηστεία του Ραμαζανιού. Νομίζω είναι κατανοητό το μη αυτονόητο του συσχετισμού με χριστιανούς και, όπως είναι γραμμένο, η υπερβολή – σε σημείο γελοιοποίησης – που εξήγησα προηγουμένως. Ο φανατισμός δεν έχει θρησκεία. Μη νομίζετε ότι οι απειλές είναι χαρακτηριστικό μόνο των “άλλων”, και δηλωμένοι άθεοι απειλούν και πότε-πότε κάνουν πράξη τις απειλές. Καταστάσεις που δεν αντιμετωπίζονται με γεύματα (ή τω όντι “ο καθένας μας έχει και κάπως διαφορετική αίσθηση του χιούμορ”).

par_xetr_
par_xetr_
7 χρόνια πριν
Απάντηση σε  konstantina stavrou

Konstantin a stavrou
Ε, όχι… Αυτό μου ακούστηκε λίγο hoax…

konstantina stavrou
konstantina stavrou
7 χρόνια πριν
Απάντηση σε  par_xetr_

Ε ναι, αποκλείεται αυτά τα καλά παιδιά να απειλήσουν άλλο άνθρωπο. Σε γνωστό χριστιανοσάιτ υπάρχει βέβαια ακόμα το μήνυμα : “Αυτοι επιλεγουν ψησταριες με τραπεζακια εξω κοντα σε εκκλησιες και την ωρα περιφορας του επιταφιου βαζουν κλαρινα και χορευουν ενω περνα ο επιταφιος ! Ειναι ακρως προκλητικοι – και χρειαζονται τις φαπες τους. Την πρωτη χρονια που το εκαναν αυτο σε κεντρικο ψητοπωλειο αθεο-αριστερων ιδιοκτητων στο Θησειο , εγινε φασαρια κι επεσε ξυλο με αποτελεσμα να παρει φωτια το κ λομαγαζο της αδερφης που το`χει.. Αμα περιμενουμε να πεθανουν για να τιμωρηθουν ειμαστε παθητικοι κι αξιολυπητοι ” Κατα τα λοιπά… Διαβάστε περισσότερα »

par_xetr_
par_xetr_
7 χρόνια πριν
Απάντηση σε  konstantina stavrou

Ορίστε μου αν μπορείτε το “γνωστό χριστιανοσαιτ”

par_xetr_
par_xetr_
7 χρόνια πριν

Α, και έχω την αίσθηση πως το ραμαζάνι τελειώνει με την δύση του ηλίου. Ψάξτε το μην πάει στραφι η επανάσταση…

Origami_Lover
Origami_Lover
7 χρόνια πριν
Απάντηση σε  par_xetr_

Δύση ηλιου στις 31/05 8:52 PM Πεντέμισι που ξεκινάνε μια χαρά είναι.

burekaki
burekaki
7 χρόνια πριν
Απάντηση σε  par_xetr_

Πρέπει να τους τρολλάρουν μουσουλμάνοι μετά τη δύση του ηλίου τρώγοντας απέναντι κεμπάπ και πιλάφια.

iwmou
iwmou
7 χρόνια πριν

xaxa, πιο γελοίοι αυτή τη φορά. Τη Μεγάλη Παρασκευή τουλάχιστον η πλειοψηφία των πολιτών συμμετέχει σε μια πολύ σημαντική πτυχή της αναγνωρισμένης θρησκείας του κράτους.
Τι το επαναστατικό έχει να φας απόγευμα σε μια ελευθερη ευρωπαϊκή χώρα….. άγνωστον! Πραγματική επαναστάση είναι να το κάνουν αυτό σε ένα μουσουλμανικό κράτος, αλλά εκεί θα πέσει βούρδουλας.
Δεν είναι άθεοι, είναι κυρίως χριστιανομάχοι και θρησκειομάχοι.