“Έκανα το λάθος φέτος να επιλέξω Ελλάδα και Χαλκιδική γιατί ως γνωστόν σαν την Χαλκιδική δεν έχει… Δεν μιλάμε για Μύκονο, ούτε Σαντορίνη, μιλάμε για 1ο πόδι Χαλκιδική που πας για “1 μπάνιο να ξεσκάσεις μετά τη δουλειά”.
Γράφει στο twitter o Αντώνης Πέτσας και συνεχίζει λέγοντας:
“Αρχικά από όπου πέρασα και ξενοδοχεία και εστιατόρια και beach bars στην καλύτερη των περιπτώσεων ήταν 20-30% πληρότητα ακόμη και ΣΚ! Τελευταία 2 ΣΚ Ιουλίου με 40 βαθμούς που άλλες χρονιές ήθελες βύσμα για να σου βρει 1 ξαπλώστρα. Όπου και να πας €5-10 ΑΝΑ ξαπλώστρα + αν πάρεις καφέ από beach bar, minimum €5 ο freddo espresso ΧΩΡΙΣ νερό. Αν θες φυσικό χυμό για κάνα παιδάκι πάει στο 6+.
Στο ίδιο beach bar που πριν 3-4 χρόνια έπαιρνες καφέ 3-3,5 ευρώ με νερό και πέρσι είχε πάει 4-4,5 και 0 ξαπλώστρα. Εν ολίγοις οικογένεια 4 ατόμων, με το που κάθεσαι έφυγε 50αρι για 1 μπάνιο χωρίς διαμονή (από 15-20 πέρσι)… που τα ξενοδοχεία που παλιά πλήρωνες 30-50 πλέον είναι 100+ το βράδυ! Άλλοι φίλοι πήγαν σε άλλα beach bar με “ελάχιστη κατανάλωση” 20 ευρώ ανά κεφάλι και τους χρέωσαν και τα παιδάκια 6-7 χρονών (άκουσα και 60 και 80 ανά κεφάλι)!
Κάπου εδώ λοιπόν να πούμε ότι πέθανε ο τουρισμός της Ελλάδας. Αυτό είναι απλά κατάντια και ντροπή. Αν νομίζετε ότι μπορεί Έλληνας να πληρώσει αυτές τις τιμές απλά είστε εκτός τόπου και χρόνου. Και αν νομίζετε ότι οι τουρίστες είμαστε τόσο μαλάκες που δε θα πάμε του χρόνου Τουρκία, Ισπανία, Ιταλία, απλά δεν έχετε επαφή με την πραγματικότητα.
Αν στο μαγαζί σου γίνεται υπερχαμός με €5 την ξαπλώστρα, τότε μπορείς να δοκιμάσεις να την πας €10… αν το μαγαζί σου με €10 ξαπλώστρα έχει πληρότητα 10-20% και την κρατάς στα €10, τότε απλά είσαι απαράδεκτος επιχειρηματίας και λογικά είναι το τελευταίο καλοκαίρι που θα έχεις μαγαζί. Καφεδάκι στο χέρι λοιπόν και ομπρελίτσα/καρεκλάκι παραδίπλα για εμάς τους πλεμπαίους. Εσείς οι άρχοντες, καλές δουλειές να έχετε. Υ.Γ. Στη γαλέρα του τουρισμού σχεδόν όλοι συνεχίζουν να δουλεύουν 27-28 στα 30 (όπως γινόταν εξ ανέκαθεν). Μην το πείτε στην Κεραμέως και σοκαριστεί.”
Antony Petsas on X (formerly Twitter): “Έκανα το λάθος φέτος να επιλέξω Ελλάδα και Χαλκιδική γιατί ως γνωστόν σαν την Χαλκιδική δεν έχει…Δεν μιλάμε για Μύκονο, ούτε Σαντορίνη, μιλάμε για 1ο πόδι Χαλκιδική που πας για “1 μπάνιο να ξεσκάσεις μετά τη δουλειά”.Αρχικά από όπου πέρασα και ξενοδοχεία και εστιατόρια και… / X”
Έκανα το λάθος φέτος να επιλέξω Ελλάδα και Χαλκιδική γιατί ως γνωστόν σαν την Χαλκιδική δεν έχει…Δεν μιλάμε για Μύκονο, ούτε Σαντορίνη, μιλάμε για 1ο πόδι Χαλκιδική που πας για “1 μπάνιο να ξεσκάσεις μετά τη δουλειά”.Αρχικά από όπου πέρασα και ξενοδοχεία και εστιατόρια και…
Το ενδιαφέρον είναι ότι πολλοί μπορεί να συμφωνούν για την ακρίβεια αλλά βλέπουν να μην αγγίζει τους εκδρομείς καθώς αντί για “θάνατο” του τουρισμού, βλέπουν στη Χαλκιδική το ανάποδο (που μπορεί και αυτό να οδηγήσει στη μείωση του τουρισμού) δηλαδή, υπερτουρισμό.
Που τα εχεις δει αυτά φίλε; Θέλεις να πεις ονόματα μαγαζιών; Εγώ όπου πήγα δεν έπεφτε καρφίτσα στο πρώτο πόδι. Υπερβολικός κόσμος, ισα ισα που πρέπει να μειωθεί.
— Ezequiel (@NwankwoKanou) July 31, 2024
Ε ναι, μην τρελαθούμε.
Έχω σπίτι στο 1ο πόδι κι όταν θέλω σ/μαρκετ, βγαίνω μεσημέρι, γτ δεν αντέχω την κοσμούρα. Να περπατήσεις δεν μπορείς χανιώτη ή πευκοχώρι ή όπου..
Όσο αφορά τις τιμές, ναι είναι ακριβά, αλλά γτ να μην είναι?
Επειδή είναι Χαλκιδική??— Lydia k (@LydiaDShirshova) August 1, 2024
Όσον αφορά τη φετινή ακρίβεια πάντως όλοι συμφωνούν:
Μπιτσομπαρο Καλλικράτεια με ελάχιστη κατανάλωση 15 – 30€ πριν 2 εβδομάδες τα πήγε όλα 30€. Μας λέει και καλά “φουλ σεζόν”. Το φουλ σεζόν ήταν 80% άδειο. Λογικά πρέπει να είσαι τούβλο που κληρονόμησε οικόπεδο για να γίνεις επιχειρηματίας στην Ελλάδα
— AMETANOHTOS (@argomisthos) August 1, 2024
Χαλκιδική λεγαμε να παμε φέτος διακοπες, είδαμε τις τιμές και τελικά με τα ίδια χρηματα πηγαμε εξωτερικο. Ειδαμε και κατι διαφορετικο…
— Kyr Pantelis (@geosid21) August 1, 2024
Είμαι Ποσείδι κ είναι η ίδια κατάντια, 7 ευρώ φυσικός χυμός για τον μικρό, 6.5 ο Φρεντο, 100+ η διαμονή την βραδιά… τραγωδία.
— Avraamakis (@avraamakis) August 1, 2024
Επιλέξαμε Χαλκιδική για μια εβδομάδα απευθείας από Μάντσεστερ ήταν τα πιο φτηνά αεροπορικά πρώτο πόδι οι θάλασσα κάτω του μετρίου κ τα υπόλοιπα όπως τα περιέγραψες άδεια μπιτς μπαρ ελάχιστη κατανάλωση σε όλα κλαμπ σάντουιτς 15 ευρώ καφές 5 κ όλα άδεια
— Vedado_cool (@Tsepinio) August 1, 2024
Από όλα τα σχόλια το αρχικό tweet και όλα τα σχόλια του, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι κάτι προβληματικό συμβαίνει τον τελευταίο καιρό στη Χαλκιδική όσον αφορά τον τουρισμό και ότι πλέον πολλοί συμπολίτες μας εξετάζουν για πιο οικονομικές διακοπές, προορισμούς του εξωτερικού.
Φέτος πρώτη φορά Τουρκία, Αλάνια.5 ευρω για ομπρέλες ξαπλώστρες πορτοκαλάδες φυσικός χυμος για δύο άτομα με μωρό. Φαγητό σε καλό εστιατόριο έχει κάτω από 30€. Πες μου πόσα χάλασες για πόσες ημέρες.
— tango lover (@georgemakaronis) August 1, 2024


