σε , ,

Βίντεο: Πολιτικός που διέδιδε ψευδείς ειδήσεις «ισοπεδώθηκε» σε άγρια τηλεοπτική συνέντευξη

Στη Νέα Ζηλανδία οι δημοσιογράφοι είναι απολαυστικά αμείλικτοι!

Πολλές πολιτικές καριέρες τελειώνουν άδοξα. Αυτό ακριβώς φαίνεται να συνέβη και στην περίπτωση του Jami-Lee Ross, που τώρα καλείται να λογοδοτήσει.

Μετά τη συντριπτική νίκη της Jacinda Ardern στις εκλογές της Νέας Ζηλανδίας, ο Ross κατηγορήθηκε για «διασπορά φόβου και υστερίας» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας από την δημοσιογράφο του Newshub, Tova O’Brien, λέει ο Independent.

Η συνέντευξη έγινε viral επειδή η O’Brien ανάγκασε τον πολιτικό να λογοδοτήσει.

Δείτε το βίντεο

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η δημοσιογράφος περιγράφει την πολιτική του καριέρα ως «κουρέλια» και τον διακόπτει όταν αρχίζει να διαδίδει ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

Τον ρωτάει: «Συμμετείχατε σε ένα πολιτικό κίνημα που διέδιδε ψευδείς ειδήσεις κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας», αναφερόμενη σε κατηγορίες ότι το κόμμα του, Advance NZ, έχει επανειλημμένα διαδώσει ψευδείς ισχυρισμούς ότι η κυβέρνηση θα καθιστούσε μέσω νόμου υποχρεωτικό τον εμβολιασμό. Ο συνιδρυτής του κόμματος Billy Te Kahika ισχυρίστηκε επίσης ότι το 5G μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, κάτι που αργότερα αρνήθηκε. Δύο ημέρες πριν από τις εκλογές, το Facebook διέγραψε δύο δημοσιεύσεις από τη σελίδα του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η O’Brien είπε επίσης ότι ο Ross «πούλησε την ψυχή του για πολιτική δόξα» όταν έφυγε από το κεντροδεξιό Εθνικό Κόμμα για να σχηματίσει το δικό του κόμμα (που έλαβε λιγότερο από το 1% των ψήφων).

Και συνέχισε: «Γνώριζες ακριβώς τι έκανες. Προκάλεσες τον φόβο και την υστερία μεταξύ των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων».

Όταν προσπάθησε να ισχυριστεί ότι το ποσοστό θνησιμότητας του Covid-19 είναι παρόμοιο με αυτό της εποχικής γρίπης (ισχυρισμό που έχουν καταρρίψει οι ειδικοί), η O’Brien παρενέβη: «Δεν θέλω να ακούσω τίποτα από αυτά τα σκουπίδια», είπε.

Πολλοί χρήστες των social media ανταποκρίθηκαν θετικά στη συνέντευξη και ζήτησαν από την O’Brien να μιλήσει και στους δικούς τους πολιτικούς.

No Title

this is one of the most hostile interviews I’ve ever seen (I love it) but the New Zealand accent makes it sound so fun pic.twitter.com/W3N0zzUSM3

«Μια από τις πιο εχθρικές συνεντεύξεις που έχω δει ποτέ (τη λατρεύω) και η προφορά τους την κάνει ακόμη πιο διασκεδαστική»

No Title

An absolute masterclass in interviewing a politician by New Zealand’s @TovaOBrien – one of the best interviews of a politician I’ve seen. Also one of the most entertaining. https://t.co/oGWjifb33I

«Μάθημα για συνεντεύξεις με πολιτικούς. Μία από τις καλύτερες που έχω δει. Και πολύ διασκεδαστική»

No Title

TV journalism can be amazing. It’s just impossible for it to be like this in the US because our media is addicted to being friends with the people in power. But this is what it can look like if journalists don’t care about hosting private parties for Kellyanne Conway https://t.co/dURUFMYjfO

«Η τηλεοπτική δημοσιογραφία είναι καταπληκτική. Είναι αδύνατο να γίνει έτσι στις ΗΠΑ, επειδή τα ΜΜΕ μας είναι φίλοι με τους ισχυρούς. Αλλά μπορεί να γίνει αν οι δημοσιογράφοι σταματήσουν να οργανώνουν ιδιωτικά πάρτι για την Kellyanne Conway [πρ. βοηθό του Τραμπ]»

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΣΤ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ: Άγιος ή Αμαρτωλός; Ποια φωνή ακούτε περισσότερο;

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote