σε , ,

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αν συνυπάρχουν τουλάχιστον 3 απ’ αυτά τα πράγματα σε μία σχέση

Τα προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση μας δεν είναι υγιής

Αυτά ειναι τα προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σου δεν είναι υγιής. Αν τρία ή και περισσότερα απ’ αυτά συνυπάρχουν στη σχέση ίσως θα πρέπει να κάνεις κάποιες αλλαγές…

1. Προσέχεις συνεχώς τα λόγια σου

Ένα από τα πρώτα σημάδια μιας τοξικής σχέσης είναι όταν ο ένας απ΄τους δύο προσπαθεί εμφανώς να ελέγξει τον άλλον. Δεν μιλάμε για σωματικές απειλητικές ή βία. Το να διστάζεις να πεις  τη γνώμη σου επειδή φοβάσαι ένα πιθανό ξέσπασμα του συντρόφου σου, είναι ενδεικτικό σημάδι μιας κακής σχέσης.

2. Κρατάει βαθμολογία

Έκανες ένα λάθος και σου το κρατάει ακόμα. Οι άνθρωποι που κρατούν βαθμολογία στις σχέσεις τους, χρησιμοποιούν προηγούμενες αδικίες ή σφάλματα για να δικαιολογήσουν την τρέχουσα ανήθικη συμπεριφορά τους. Ενθαρρύνουν την ατελείωτη ενοχή και κατηγορούν συνεχώς τον άλλον, επειδή φοβούνται να λύσουν τα υπάρχοντα προβλήματα.

3. Θέλει την αποκλειστικότητα

Οι κτητικοί σύντροφοι είναι συχνά υπερβολικά ζηλιάρηδες και αυταρχικοί. Προσπαθούν να ελέγξουν με ποιους περνάς το χρόνο σου και να αφαιρέσουν κάτι από την ελευθερία σου. Αυτή η συμπεριφορά οφείλεται συχνά σε αισθήματα ανασφάλειας, τα οποία ευτυχώς λύνονται με την πάροδο του χρόνου και πολύ διάλογο.

4. Επικοινωνεί αμυντικά/επιθετικά

Αντί να δηλώνει ξεκάθαρα μια σκέψη, προσπαθεί να σε πείσει να κάνεις κάτι. Αυτό σημαίνει ότι δεν αισθάνεται άνετα μαζί σου και φοβάται την κριτική. Είναι πολύ πιο υγιές να δηλώνει κάποιος τους φόβους και τις επιθυμίες του, ανοιχτά και ξεκάθαρα.

Season 6 Fighting GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Food GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

5. Ό, τι κάνεις είναι λάθος

Η συνεχής κριτική δεν είναι ποτέ καλό σημάδι. Αν αισθάνεσαι ότι είναι κάτι περισσότερο από ένα αθώο πείραγμα, πιθανότατα είναι. Μερικοί άνθρωποι υπερασπίζονται τον σύντροφό τους και λένε ότι είναι απλώς «πλάκα». Αλλά τα συνεχή πειράγματα θα σε κάνουν να μην αισθάνεσαι αποδεκτός/η γι’αυτό που πραγματικά είσαι. Το ίδιο συμβαίνει και με τους πρώην. Οι άνθρωποι που περιγράφουν όλους τους/τις  πρώην τους ως τέρατα και τους προσάπτουν όλη την ευθύνη για την αποτυχία της σχέσης, είναι προβληματικοί. Ουσιαστικά αρνούνται να αναλάβουν οποιαδήποτε ευθύνη για ό, τι πήγε στραβά.

6. Σε κατηγορεί για τα συναισθήματά του/της

Πρέπει να αναλαμβάνεις συνεχώς την ευθύνη για ό, τι λες. Αν ο/η  σύντροφός σου έχει μια κακή μέρα και σε κατηγορεί ότι δεν κάνεις κάτι γι ‘αυτό, είναι αυτός/η που έχει το πρόβλημα να εκφράσει τα συναισθήματά του/της, όχι εσύ. Είναι σημάδι ότι περιμένει ολόκληρη η ζωή σου να περιστρέφεται γύρω από τη δική του/της συναισθηματική ευεξία.

7. Δεν μιλάει για τα προβλήματα της σχέσης

Η απροθυμία τους ενός από τους δύο να συζητήσει τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι ενδεικτικό σημάδι τοξικής σχέσης. Όλα τα ζευγάρια έχουν διαφωνίες, είναι απολύτως φυσιολογικό και υγιές, αλλά είναι ο τρόπος που χειρίζεστε αυτές τις διαφωνίες που μπορεί να φτιάξει ή να διαλύσει μια σχέση. Αν σε αποφεύγει, κλείνεται στον εαυτό του/της, σου ρίχνει όλες τις ευθύνες και έχει ξεσπάσματα, να αρχίσεις να ανησυχείς. Σε μια καλή σχέση, θα πρέπει ο ένας να ακούει με προσοχή την άποψη του άλλου και να εκφράζει ελεύθερα τη δική του. Κανείς δεν χρειάζεται να κερδίσει ή να χάσει. Η επικοινωνία είναι το κλειδί.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤΕΣΤ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ: Είστε ρομαντικοί ή ρεαλιστές; (Και τι σημαίνει αυτό για την ερωτική σας ζωή!)

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

6 points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση