σε ,

Η άλλη άποψη από έναν Παοκτσή – Ένας οπαδός εξηγεί γιατί ΔΕΝ είναι με το Σαββίδη

Η αιρετική άποψη που δύσκολα ακούγεται δημοσίως στη Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες

Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Η πιο δημοφιλής άποψη αυτές τις μέρες στη Θεσσαλόνίκη είναι γνωστή και παρουσιάζεται παντού: Το αθηναϊκό κατεστημένο ανάγκασε τον άγιο άνθρωπο Ιβάν Σαββίδη να εισβάλλει στο γήπεδο, και επίσης οι άλλοι Πρόεδροι είναι χειρότεροι άρα δεν πρέπει να τιμωρηθεί ο Σαββίδης για ένα μικρολαθάκι του.

Όσοι Παοκτσήδες διαφωνούν δεν τολμούν να το πουν στις παρέες ή στα αθλητικά ραδιόφωνα της πόλης.

Μιλώντας με γνωστό μου Παοκτσή, διαπίστωσα ότι υπάρχει και η άλλη άποψη, έστω κι αν θεωρείται «αιρετική» αυτές τις ημέρες. Του ζήτησα να μου την εξηγήσει: 

«Για χρόνια έκραζα τις Αθηναϊκές ομάδες ότι έχουν σκοτεινούς τύπους που τραμπουκίζουν και διαπλέκονται με τις εξουσίες και πως χρησιμοποιούν τις ομάδες και τα πρόβατα οπαδούς τους για τους δικούς τους σκοπούς. Με το Σαββίδη ένιωσα άβολα απ’ την αρχή. Άκουγα διάφορα αλλά επειδή πήγαινε καλά η ομάδα δεν θα μπορούσα να πω κακή κουβέντα για αυτόν μπροστά σε άλλους Παοκτσήδες. Την Κυριακή νομίζω ότι φάνηκε πως κι εμείς θέλουμε να πάρουμε Πρωτάθλημα με τον τρόπο των άλλων, των Αθηναίων, και δεν το θεωρώ καλό ούτε ευχάριστο.»

– Ο Ιβάν Σαββίδης λέγεται πως κάνει πολλές φιλανθρωπίες και είναι άνθρωπος της Εκκλησίας και γι’ αυτό είναι τόσο αγαπητός στην πόλη. 

Σίγουρα κάνει φιλανθρωπίες, πολλοί κάνουν. Το θέμα είναι να μην είναι στάχτη στα μάτια.

– Ήσουνα στο γήπεδο; Τι σκέφτηκες όταν τον είδες να μπαίνει;

Όχι, αποφεύγω το γήπεδο τα τελευταία χρόνια. Ήμουν σε καφετέρια κοντά στην Καμάρα για να δω το ματς όπως και πολύς κόσμος.

Όταν μπήκε ο Σαββίδης όλοι παγώσαμε. Εγώ είπα δυνατά «όχι ρε συ, τι κάνει αυτός τώρα; μας κατέστρεψε τώρα» γιατί σκέφτηκα κατευθείαν ότι θα τιμωρηθούμε χοντρά. Οι άλλοι δε νομίζω ότι είχαν την ίδια άποψη αλλά δεν μου είπε κάποιος κάτι. Δε μ’ άρεσε που σα να ήταν το τσιφλίκι του πήγε και έκανε νόημα στους παίκτες να φύγουν, σα να ήταν οι υπηρέτες του. Δεν είδα πάντως κανένα όπλο στην τηλεόραση, σ’ όλες τις σκηνές φορούσε ακόμα μπουφάν. Καθίσαμε για αρκετές ώρες μετά στην καφετέρια και περιμέναμε να δούμε τι θα γίνει με το παιχνίδι. Μόνο όταν γύρισα στο σπίτι άκουσα τα περί όπλου και απειλών.

– Σε εξέπληξαν όσα έμαθες;

Όχι πολύ. Αλλά απ’ την άλλη δεν περίμενα ότι θα έκανε δημοσίως τέτοια πράγματα.

– Κάποιοι λένε ότι ήταν όλα στημένα εναντίον του ΠΑΟΚ και ουσιαστικά ανάγκασαν τον Σαββίδη να φερθεί έτσι.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μεγάλη βρωμιά και πως πολλοί πολεμούν -εδώ και δεκαετίες- τον ΠΑΟΚ και θα κάνουν τα πάντα για να μην πάρει πρωτάθλημα. Όμως είναι αυτονόητο πως όταν το ξέρεις αυτό πρέπει να κάνεις τα πάντα για να μην πέσεις στην παγίδα! Εμείς πέσαμε στην παγίδα μεγαλοπρεπέστατα.

Στο προηγούμενο παιχνίδι είχαμε οπαδούς που πετούσαν πράγματα και φυσικά χάσαμε το παιχνίδι. Τώρα που, ευτυχώς, όλοι οι οπαδοί ήταν υποψιασμένοι και ήταν τρομερά προσεκτικοί -υποδειγματικοί θα έλεγα και μπράβο τους-, στην παγίδα έπεσε ο ίδιος ο Σαββίδης και ποιος ξέρει τι ξεμπερδέματα θα έχουμε.

– Ναι, όμως ο διαιτητής δεν έχει ευθύνη με τα μπρος-πίσω του;

Μπορεί αρχικά να μας αδίκησε ο διαιτητής με το γκολ, όμως τελικά αδικήσαμε εμείς τον εαυτό μας. Αυτοπαγιδευτήκαμε. Και από εκεί που πηγαίναμε τόσο καλά όλη τη χρονιά χωρίς τρελά επεισόδια, μέσα σε δύο αγώνες -και ειδικά στον τελευταίο- καταφέραμε να γίνουμε πρώτο θέμα και στο εξωτερικό και όλοι να διαβάζουν «Πρόεδρος Ελληνικής ομάδας μπήκε με όπλο στο γήπεδο!». Αυτό είναι κάτι που δε θα μου έκανε εντύπωση αν το διάβαζα για Πρόεδρο της ΑΕΚ ή του ΠΑΟ ή του Ολυμπιακού, με πληγώνει όμως που η είδηση αφορά στον ΠΑΟΚ. Δε με νοιάζει αν οι άλλοι κάνουν χειρότερα και αυτό δεν μπορεί πάντα να είναι δικαιολογία για μας.

Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

– Είναι μάλλον μειοψηφική αυτή η άποψη στη Θεσσαλονίκη σήμερα…

Πολύ πιθανό γιατί έχουμε συνηθίσει να υποστηρίζουμε στα τυφλά την όποια ομάδα μας, που και φόνο να έκανε ένας Πρόεδρός μιας ομάδας, οι περισσότεροι οπαδοί της θα έλεγαν πως έκανε καλά.

Φυσικά αν είχε εισβάλλει ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού με πιστόλι στο γήπεδο και ο διαιτητής δεχόταν απειλές, όλοι εμείς οι Παοκτσήδες θα ήμασταν έξαλλοι και θα απαιτούσαμε σκληρή τιμωρία του Ολυμπιακού – και πολύ καλά θα κάναμε.

Αλλά έτσι είναι πάντα: Αν κάτι αφορά σε άλλη ομάδα είμαστε οι σκληρότεροι κριτές και θέλουμε να πέσουν κεφάλια, όταν όμως είναι για τη δική μας ομάδα βρίσκουμε απλώς δικαιολογίες για τα πάντα.

Θέλει δύναμη το να έχεις μια ψύχραιμη και όσο γίνεται λογική άποψη.

– Πάντως αν δεν έμπαινε ο Σαββίδης μπορεί ο αγώνας να συνεχιζόταν και το γκολ του ΠΑΟΚ να μη μετρούσε. Οπότε μήπως ήταν μια κίνηση που ωφέλησε τον ΠΑΟΚ;

Ναι, βραχυπρόθεσμα σίγουρα. Αυτό είναι σωστό. Κάτσε να δούμε τι θα γίνει μετά όμως.

Πάντως εγώ είμαι ΠΑΟΚ από παιδάκι, εδώ και 50 χρόνια σχεδόν, κι έγινα ΠΑΟΚ -ενώ ο πατέρας μου ήταν Ηρακλής- γιατί ο ΠΑΟΚ πάντα συμβόλιζε την τιμιότητα και την αξιοπρέπεια των λαϊκών ανθρώπων.

Ακόμα κι αν οι άλλες ομάδες έπαιζαν βρώμικα ή τραμπούκιζαν, ο ΠΑΟΚ έπαιζε με ψηλά το κεφάλι. Το να κερδίσουμε επειδή ένας δισεκατομμυριούχος μπήκε με πιστόλι στο γήπεδο και ο διαιτητής τρόμαξε και μας έδωσε το γκολ δε μπορώ να πω ότι ταιριάζει στον ΠΑΟΚ που αγαπώ εδώ και τόσες δεκαετίες.

Τη νοοτροπία του ΠΑΟΚ κατά τη γνώμη μου δεν την εκφράζει τόσο ο Ιβάν Σαββίδης, όσο ο Βιεϊρίνια που ντόμπρα θέλησε να συνεχίσει το δύσκολο αγώνα, ως σωστός μαχητής,παρόλες τις αντιξοότητες και τις τρικλοποδιές.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

44 points
Upvote Downvote

Total votes: 22

Upvotes: 19

Upvotes percentage: 86.363636%

Downvotes: 3

Downvotes percentage: 13.636364%

12 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση
 1. Δεν θα αμφισβητήσω το ΠΑΟΚτσιδηλίκι κανενός, αλλά οι απόψεις του δεν απηχούν την άποψη του μέσου ΠΑΟΚτσή στην Ελλάδα.
  Είναι ολοφάνερο ότι επιχειρείται ολοκληρωτική καθαίρεση του Σαββίδη γιατί χαλάει σε κάποιους τη σούπα.
  Το πρόβλημα δεν είναι ο Σαββίδης. Αλλά η αντιμετώπιση από το διαιτητή Κομίνη και τον επόπτη Ποντίκη οι οποίοι τίναξαν το παιχνίδι και κατ’ επέκτασιν το πρωτάθλημα στον αέρα, αδικώντας κατάφωρα για άλλη μια φορά το μόνιμο θύμα, τον ΠΑΟΚ.
  Ο Σαββίδης ούτε προέβαλλε το όπλο, ούτε απείλησε, ούτε τραμπούκισε ούτε καν άγγιξε κανεναν αντίπαλο.Παρότι ήταν εκτός εαυτού.
  έχουν γίνει πολύ χειρότερα σε άλλα γήπεδα τα οποία δυστυχώς έμειναν ατιμώρητα γιατί δεν υπήρχε ο φωτογραφικός φακός εκεί αλλά και κυρίως γιατί το ενδιαφέρον για δήθεν «κάθαρση» από τις ομάδες του κέντρου, είναι καθαρά υποκριτικό.
  Η προσπάθεια να διαχωριστεί ο Σαββίδης από τον ΠΑΟΚ θα πέσει στο κενό.

  • Αγαπητέ,για ονόμασε σε παρακαλώ ένα χειρότερο που λες ότι εγινε απ’την οπλοφορία του Σαββιδη;
   Όσο αργεί η τιμωρία και ξεχνιέται η φάση, τόσο πιο «κουλ» θα μας φαίνεται…
   Ναι,της π…ας το κάγκελο έχει γίνει με επεισόδια οπαδών,ακόμα και ζωές χάθηκαν.Αλλα να έχει όπλο στη ζώνη πρόεδρος ομάδας δεν ξανάγινε.Πρεπει να ψάξουμε πολύ για να βρούμε παρόμοιο σκηνικό,σε καμιά Κολομβία ίσως.Και πάλι….
   Για τη «παγίδα» που έπεσε ο Σαββίδης,αν ισχύει πως ήταν παγίδα (για μένα οι δικαιολογίες πως ήταν φωτοσοπ το όπλο ή πως φταιγαν οι μπράβοι που του βγάλαν το μπουφάν απλώς αποδεικνύουν μανία καταδίωξης!)τότε τα ασπρα μαλλιά δεν σημαίνουν και σοφία,λέω.Απλα.
   Διαβάστε την «Τυραννία της πλειοψηφίας» στην σημερινή lifo για περισσότερα.
   Όσο για τη ξανθοπουλιλα του ΠΑΟΚ,το μύθο του λαϊκού παιδιού κτλ, ας ανατρέξει οποίος θελει στην ιστορία για τις σχέσεις του Δικεφάλου με τις κυβερνήσεις από την εποχή που ο Κούδας μεταγραφηκε στον Ολυμπιακό,την Χούντα,τον Τσοχατζόπουλο και τώρα τον Τσίπρα.
   Για μια όντως διαφορετική άποψη.

   • Φίλε Οδυσσέα αν και είσαι προφανώς lifestyle οπαδός μάθε κάποια πράγματα;
    -Οι πυροβολισμοι απο μπραβους το 1999 εντος του members club του γηπεδου Νικος Γκουμας
    -Η γνωστη υποθεση Noor1 με τα πολλα ανεξηγητα ατυχηματα και θανάτους
    -Τα επεισοδια στη Ριζουπολη στο ΟΣΦΠ-ΠΑΟ (το περιφημο 3-0)
    -Ο ξυλοδαρμος του διαιτητη Μπακα μετα απο τελικο κυπελλου ΑΕΚ-ΠΑΟ
    -Ο πυροβολισμος στα ποδια του δικηγορου Λιβα
    -Ο ξυλοδαρμος Ευθυμιαδη μετα απο ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 2002
    -Ο ξυλοδαρμος φιλοξενουμενων ποδοσφαιριστων (Σισε) μετα το ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 2011
    -Η βομβα στα μαγαζια των διαιτητων Καλοπουλου, Κωνσταντινεα
    -Τα περιστροφα του Καπετανιου

    • Όντως έψαξες πολύ για να βρεις αυτά που έγραψες,αλλά τζάμπα κόπος γιατί είσαι εκτός θέματος.Ενω σου ειπα πως εχουμε δει και νεκρους στα ελληνικα γηπεδα(ο νεκρος οπαδος του Παο,πιο προσφατα)αλλα ποτέ οπλοφορο προεδρο ομαδας live,εσυ θες να πεις τα δικα σου no matter what, πετώντας τη μπάλα στην κερκίδα και με μια ολίγη από κακιουλες επί του προσωπικού(«lifestyle οπαδός»!!!). Αγαπητέ,δεν έχει νόημα να μετρήσουμε ποιος την έχει μεγαλύτερη,αυτό δεν καταλαβαίνεις ή δεν παραδέχεσαι… Σημασία-και μάλιστα ζωτική-εχει η ατιμωρησία ενός παραδείγματος που κατά βάθος ξέρεις ακόμα κι εσύ (που εδω πασχιζεις αποτυχημένα να το δικαιολογησεις)οτι πολύ γρήγορα θα βρει μιμητές με τραγικές συνέπειες: Σήμερα οι ειδήσεις μιλάνε για την εισβολή σε μαθητικό αγώνα ποδοσφαίρου στη Τριανδρια Θεσσαλονίκης όπου χύθηκε αίμα.
     Συνέχισε να δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα,εύχομαι αληθινά όμως να μη βρεθείς εσύ,το παιδί σου και όποιος άλλος άνθρωπος,να κινδυνεύει η ζωή σου ετσι.
     Όσο για τους Αρειανούς που λες στον φίλο από κάτω,δύο λογακια ακόμα αφού με αφορά ως τέτοιος…
     Το κόμπλεξ των παοκτσηδων κάνεις προβολή κι αυτό δεν κρύβεται! Η συντριπτική πλειοψηφία των συνοπαδων σου έχει εμμονή με μας σε σημείο παρεξηγήσιμο!.. Χάνεται στα χρόνια το γιατί,μια άποψη είναι εκείνος ο τελικός κυπέλλου με το χαμένο πέναλτι του Μεγαλέξανδρου,μια άλλη σαν αστείος αστικός θρύλος μιλά για τα κιτρινόμαυρα χρώματα που χασατε(δεν τον πιστεύω), αλλά επικρατέστερη είναι εκείνη από τα ’80s=Τότε που το «μπασκετακι» σας ένοιαζε και κάθε φορά που πηγαίνατε να πιείτε νερό, μονο πιτσιλιοσασταν από τον ιδρώτα του τριχωτού Γκάλη!
     Θα θέλατε να είναι ο ΠΑΟΚ μόνη ομάδα στη …»συμπρωτεύουσα» μετά τον αφανισμό του Ηρακλή (για 300.000 τον αγόραζε εξευτελιστικά ο Σαββίδης πέρσι,αλλά δεν του’ κάτσε!),μα ο Άρης κρατάει ακόμα.
     Όσο κι αν προσπαθείτε να φανείτε αδικημένοι,σαν σε ταινία του Ξανθόπουλου,παίζετε σε γουέστερν μόνο που έχετε τον ρόλο του κακού,πλουσιου κτηματία που κυκλοφορεί με μπράβους να τον προστατευουν.
     Μαντευεις ποιοι είναι το «παληκαρακι» και οι Ινδιάνοι!….

     • Δηλαδή [οι άλλοι] δεν οπλοφορούν; Τι έχουν στην τσέπη νομίζεις;
      Παριζάκια;
      Μάλλον είσαι βαθιά νυχτωμένος.

      Οι παρακάτω είναι παναγίες;
      Κοσκωτάς, Σαλιαρέλης, Μαρινάκης, Κόκκαλης, Νταϊφάς, Γουλανδρής;

     • Ααα ναι!
      Οι Ξανθόπουλοι αν κατάλαβες φέτος είστε όλοι εσείς οι οποίοι προσπαθείτε με τη διαιτησία, εκτός αγώνα, με ρολά χαρτί και ταχυκαρδίες, να κλέψετε το τίτλο που δικαιωματικά ανήκει στην καλύτερη φετινή ομάδα. Στον ΠΑΟΚ.
      Οποιοσδήποτε σοβαρός άνθρωπος που δεν θεωρεί τον εαυτό του καραγκιόζη, καταλαβαίνει ότι και γκαρθια μια χαρά ήταν και οι αεκτζήδες δεν βγαίναν μόλις μάθανε ότι το σκορ ξαναματαέγινε 1-0.
      Και φυσικά μάθανε για το όπλο από το Twitter.
      Όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές.

 2. »..γιατί ο ΠΑΟΚ πάντα συμβόλιζε την τιμιότητα και την αξιοπρέπεια των λαϊκών ανθρώπων.»

  στο μυαλό σου προφανώς

  Αξιοπρεπέστατο, το να σπας αυτοκίνητα και να λιντζάρεις φιλάθλους, οικογένειες,άσχετους επειδή οδηγούσαν αμάξι με αθηναικές πινακίδες!

  • Ναί, να μην ξεχνάς βέβαια και τους δύο οπαδούς του ΠΑΟΚ που έχασαν την ζωή τους επειδή τους έκαψαν ζωντανούς με μολότοφ στην Αθήνα μέσα στο αυτοκίνητο τους επειδή είχε πινακίδες Θεσσαλονίκης. Άστο φίλε, τα παραδείγματα εκατέρωθεν μπορούν να κάνουν βιβλία που δεν χωράνε ούτε στην βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.

 3. Οταν αποδεσμευτει το ποδοσφαιρο απο την πολιτικη,το στοιχημα και την μαζικη προσηλωση στον οπαδισμο τοτε θα καθαρισει.Παντα θα υπαρχει ενας Σαββιδης που στηριζει τον Συριζα και ενας Μαρινακης και Αλαφουζος που θα στηριζουν την ΝΔ.Το θεμα ειναι απλα εμεις να διασκεδαζουμε και να αφηνουμε εκεινους να αλληλοεξοντωνονται

 4. Εγώ πάντως ξέρω πως αξιοπρέπεια σημαίνει να παίζεις και να προσπαθείς ΠΑΝΤΑ για τη νίκη.
  Όχι να χάνεις από πολύ υποδεέστερες ομάδες μόνο για να βλάψεις άλλο σωματείο.
  Αυτό δεν λέγεται αξιοπρέπεια, ούτε περηφάνια.
  Γι αυτό ο ΠΑΟΚ έγινε η πιο μισητή ομάδα την Ελλάδα.
  Γιατί ήταν πάντα στο άρμα των Αθηναίων με μοναδικό σκοπό να βλάψει τα υπόλοιπα σωματεία της βόρειας Ελλάδας. Ποτέ δεν ήταν αδικημένος (εάν συνέβαιναν στο γήπεδο του Πανιωνίου τα ΕΚΤΡΟΠΑ που συμβαίνουν εδώ και δεκαετίες στην Τούμπα ο Πανιώνιος θα είχε πέσει 3 κατηγορίες απο τις τιμωρίες, άλλα όχι ο ΠΑΟΚ, αυτός είναι προστατευόμενος). Φανταστείτε τι είχε να γίνει και τι θα έλεγαν οι απανταχού αδικημένοι ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ εάν έπεφτε φωτοβολίδα στο Καραϊσκάκη επάνω στον τερματοφύλακα και δεν τιμωρούνταν ο Ολυμπιακός. 9 συλλαλητήρια θα έκαναν. Πάντα έτσι ήταν ο ΠΑΟΚ και οι παοκτσήδες. Μίζεροι επαρχιώτες που θέλεουν το δίκιο με το μέρος τους. Τι έπρεπε να κάνει ο Μελισσανίδης πέρσι στον τελικό κυπέλλου, που ληστρικά το πήρε ο ΠΑΟΚ με γκολ οφσάιντ 4 μέτρα; Να μπει μέσα με τανκς; Ποια ήταν η τιμωρία του ΠΑΟΚ για τις αθλιότητες του Βόλου; Εννοείται πως ήταν αστεία (αφού ΠΑΟΚ είσαι…)

  • Φίλε συμπολίτη
   ο ΠΑΟΚ σαφώς και είναι η πιο μισητή ομάδα για τους αρειανούς για το λόγο ότι τους υπενθυμίζει την ασημαντότητά τους.
   Φυσικά δεν σε συμπονώ για την πτώση στη Γ’΄κατηγορία, αλλά από την άλλη δεν την προκάλεσε ο ΠΑΟΚ. Μόνοι σας την προκαλέσατε.
   Πληρώστε πρώτα τα χρέη σας και μην ακολουθείτε την οδό του διασυρμού του τίγρη που πέταξε την ομάδα του στη Γ΄ εθνική για να την πάρει χωρίς κανένα φράγκο και κανένα χρέος.
   Αυτό που πάει να γίνει με τον ΠΑΟΚ είναι τελείως διαφορετικό.
   Διαρκώς ανομία, αδικία και τιμωρίες για να μειώσετε την αγωνιστική αξία και να του στερήσετε τίτλους στα χαρτιά.
   Αλλά δεν πρόκειται να περάσει.

 5. 1ον Φετος ηθελα το πρωταθλημα να το παρει ο ΠΑΟΚ (ειμαι αντιολυμπιακος…λογω της διαπλοκης κ του φανατισμου που συντηρει στους φιλαθλους του)
  2ον Ο ΠΑΟΚ και οι φιλαθλοι του μου θυμιζουν το «ηθικο πλεονεκτημα» της Αριστερας! Ακουω για την τρανη ιστορια του…τον κοσμο του….και το κλασσικο κομπλεξ των Θεσσαλονικιων με την Αθηνα,την απαιτηση να παρει πρωταθλημα και ενα σωρο αρλουμπες!!!
  Ρει…παιξτε μπαλιτσα…διωξτε τα χουλιγκανια που σπανε οτι βρουνε στο περασμα τους, διώξτε και τα στελεχη της νυχτας και τα πρωταθληματα και κατα συνεπεια η «ιστορια» θα ερθουν,οσο και αν σας πολεμαει το Αθηναικο κατεστημενο!

  Υγ.Απο επαρχια ειμαστε πανω απο τη μιση Ελλαδα και απο πολυ πιο δυσκολες περιοχες απ οτι οι Μακεδονες…μη μας τα κανετε τσουρεκια επειδη δεν ειστε πρωτευουσιανοι…αλλωστε ¨χωριατες» εχει και το Κολωνακι!!!

Αφήστε μια απάντηση