σε ,

Υπέρμετρη αποφασιστικότητα ή αλαζονεία;

Θα περίμενε κανείς από μια μετριοπαθή κυβέρνηση να αποφεύγει υπεροπτικές συμπεριφορές

Από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε η νέα κυβέρνηση ακούστηκαν αποφασιστικά λόγια για τη βελτίωση της κατάστασης σε διάφορους τομείς. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις τα αποφασιστικά λόγια συνοδεύτηκαν και από αντίστοιχες πράξεις, πράγμα ενθαρρυντικό για τη χώρα.

Υπήρξαν, ωστόσο, περιπτώσεις που οι υπουργοί ή και ο ίδιος ο πρωθυπουργός εμφανίστηκαν παραπάνω από αποφασιστικοί, σε σημείο που να εκπέμπουν μια αλαζονεία. Μόνο που η αλαζονεία δεν αρέσει καθόλου στον κόσμο και το πλήρωσε ακριβά η κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία αρεσκόταν σε τέτοιες συμπεριφορές. Ακολουθούν δύο παραδείγματα, στα οποία η δυναμική και αποφασιστική στάση της νέας κυβέρνησης ξέφυγε από τα όρια και την μετριοπάθεια που οφείλει να δείχνει ένα φιλελεύθερο, μεταρρυθμιστικό κόμμα.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η χθεσινή δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Μεταφορών. Μεταξύ άλλων, ανέφερε «θα μεριμνήσω προσωπικά για αυστηρότερη εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας». Συνδυάζοντας τη δήλωση αυτή και με την μεταφορά της ΕΡΤ και του ΑΠΕ ΜΠΕ στην αρμοδιότητα του πρωθυπουργού, θα μπορούσε κάποιος να διακρίνει μια τάση αλαζονείας και έπαρσης από τον πρωθυπουργό. Ό, τι δηλαδή αναλαμβάνει εκείνος συνοδεύεται από επιτυχία; Ειδικά για την ΕΡΤ, καλό θα είναι να κρατά μικρό καλάθι, εάν δεν σκοπεύει να την αλλάξει ριζικά.

Ένα άλλο παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη δήλωση του υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, με την οποία υποστήριξε πως όσοι δεν κόβουν εισιτήρια στο μετρό (τζαμπατζήδες, όπως τους αποκάλεσε) θα πρέπει να αισθάνονται αποβράσματα. Αμέσως, υπήρξαν σφοδρότατες αντιδράσεις με αποτέλεσμα ο υπουργός να ανακαλέσει τη δήλωσή του, όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Από τη μία είναι αρκετά θετικό που ο αρμόδιος υπουργός μοιάζει διατεθειμένος να πατάξει την παράνομη επιβίβαση στα ΜΜΜ, αλλά από την άλλη ο επιθετικός τόνος και ο ακραίος προσβλητικός λόγος για αυτούς που δεν κόβουν εισιτήριο αποτελεί ατόπημα. Λες και ήρθε ουρανοκατέβατος αυτός ο σούπερ άνθρωπος να καθαρίσει την κοινωνία από τα… αποβράσματα.

Φυσικά, είναι ευχάριστος ο δυναμικός αέρας που εκπέμπει η κυβέρνηση αυτόν τον πρώτο σχεδόν μήνα, αλλά χρειάζεται προσοχή γιατί η πολιτική είναι ένας χώρος που η έπαρση και η αλαζονεία βασιλεύουν. Πριν λίγες μέρες, μιλώντας στους βουλευτές τους, τους είπε να αποφύγουν την αλαζονεία και να στρωθούν τη δουλειά. Ο ίδιος το άκουσε;

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Γυναικεία Τρόικα»: Είναι υπαρκτή η ανάγκη για περισσότερες γυναίκες σε ηγετικές θέσεις;

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση