σε ,

Ζευγάρι πούλησε όλα τα υπάρχοντά του για να αγοράσει ένα σκάφος… κι αυτό βυθίστηκε τη δεύτερη μέρα ταξιδιού

Το όνειρο έγινε εφιάλτης

Ένα ζευγάρι από το Κολοράντο πούλησε όλη του την περιουσία για να αγοράσει ένα ιστιοφόρο και να σαλπάρει με αυτό στα ανοιχτά της Φλόριντα.

Μέσα σε δύο ημέρες όμως, το όνειρό τους έγινε εφιάλτης. Στην πορεία τους προς το Key West, το ταξίδι του Tanner και της Nikki είχε άδοξο τέλος όταν βρέθηκαν στο πέρασμα του τυφώνα John, κοντά στην ακτή και το ιστιοφόρο των 8.5 μέτρων προσέκρουσε σε ξέρα, το βράδυ της Τετάρτης.

«Βρισκόμασταν σε περίπου 2-3 μέτρα βάθος όταν το ιστιοφόρο χτύπησε σε βράχια και σταμάτησε εντελώς», λένε. Το νερό πλημμύρισε την καμπίνα και άρχισε να βυθίζει το σκάφος και μαζί τα όνειρά τους. Το ζευγάρι άρπαξε κάρτες, μετρητά, ταυτότητες και το σκύλο τους Remy, καθώς έτρεξαν να σωθούν. Ένα διασωστικό έφτασε περίπου μία ώρα αργότερα, αλλά το νερό ήταν πολύ ρηχό για να πλησιάσει. Πήδησαν στο διασωστικό, αφήνοντας πίσω το σκάφος των ονείρων τους να βυθιστεί.

«Όλα μου τα υπάρχοντα, ό,τι έχω αποκτήσει από τότε που ήμουν παιδί, τα είχα μαζί μου στο σκάφος και δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να τα σώσω», λέει ο Tanner. Ξεκίνησαν πέρυσι από το Κολοράντο, αφού είχαν πουλήσει όλα τους τα υπάρχοντα, μεταξύ αυτών και ένα αυτοκίνητο, για να αγοράσουν το ιστιοφόρο και για να το προετοιμάσουν. Χρειάστηκαν άλλον ένα χρόνο και επιπλέον 4.000 ευρώ για να προετοιμάσουν το σκάφος για απόπλου. Τώρα, θα τους κοστίσει χιλιάδες ευρώ αν αποφασίσουν να το ρυμουλκήσουν από το κανάλι.

Αν και έχουν μείνει χωρίς οικονομίες και χωρίς κατάλυμα, το ζευγάρι είπε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν το όνειρό τους. «Το σκάφος μπορεί να βυθίστηκε, αλλά τα όνειρά μας δεν βυθίστηκαν μαζί του».

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

6 points
Upvote Downvote

Total votes: 10

Upvotes: 8

Upvotes percentage: 80.000000%

Downvotes: 2

Downvotes percentage: 20.000000%

6 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση
  1. Όλα του τα υπάρχοντα, ο,τιδήποτε είχε αποκτήσει από τότε που ήταν παιδί, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης αυτοκινήτου, όλα μαζί 4.000 Ευρώ; Και αυτό το σκάφος να κόστισε επίσης μόλις 4.000 Ευρώ; μα που ζούσε, στο Στουμφοχωριό;
    Για ξαναδείτε το… 😉

    • «Χρειάστηκαν άλλον ένα χρόνο και επιπλέον 4.000 ευρώ για να προετοιμάσουν το σκάφος για απόπλου.»

      Δλδ. δεν ήταν τόσα, αλλά περισσότερα. Και πάλι όμως υπερβολικό για μένα.

  2. Μπορει να ειμαι πεζος αλλα ωραια τα ονειρα – πως ομως σκοπευαν να τα βγαλουν περα; Ψαρευοντας απο τον ωκεανο; Εδω δε μπορεσαν να κινηθουν σε -προφανως- χαρογραφημενο νερα…

  3. Όταν λέει «Χρειάστηκαν άλλον ένα χρόνο και άλλα 4.000 ευρώ για να προετοιμάσουν το σκάφος για απόπλου» μάλλον εννοεί «Χρειάστηκαν άλλον ένα χρόνο και άλλα 4.000 ευρώ για να βγεί το σκάφος ίσα ίσα 2-3 μέρες στη θάλασσα και μετά να βουλιάξει.» Δεν έπρεπε να πάνε στον φτηνό μάστορα. Έτσι είναι αυτά.

Αφήστε μια απάντηση