σε , , ,

Η ανακοίνωση μιας Ένωσης Αστρολόγων Ελλάδας για το θάνατο του Χόκινγκ είναι η καλύτερη τρολιά της ημέρας

Καθώς χιλιάδες Έλληνες ευχονταν «καλό παράδεισο» στον αστροφυσικό

Δύο πράγματα, είναι γνωστό, πως δεν αποδεχόταν ως επιστήμονας ο Στίβεν Χόκινγκ: την αστρολογία και την ύπαρξη Θεού.

Μια ‘Ένωση Αστρολόγων Ελλάδας’ κατόρθωσε να συνδυάσει και τα δύο σε μία ξεκαρδιστική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της που έγινε viral.

Ιδού:

29177579 10156252317618151 6029238333794680832 n

«Ο σπουδαίος αστροφυσικός (και αστρολόγος, το ίδιο είναι) Στήβεν Χώκινγκ πέθανε ως γνήσιος Αιγόκερως. Δυνατός, γενναίος, γεμάτος θέληση και βούληση να αντέξει το βάρος που ο Ωροσκόπος του, ο Σκορπιός, του έριξε στην πλάτη τη μέρα που γεννήθηκε.
Η κοινότητά μας πενθεί τον σπουδαίο συνάδελφο. Ήταν ένας φάρος στον οποίο στρέφαμε το βλέμμα για να μας φωτίσει και να μας δείξει το δρόμο. Κι εμείς με τη σειρά μας να φωτίσουμε το μέλλον των ανθρώπων.
Η Αστρολογία στην Ελλάδα δεν θα είναι πια η ίδια. Ο Στήβεν συνεργάστηκε με την Ένωσή μας καθώς ήταν πάντα στη διάθεση των μελών μας με συχνή αλληλογραφία. Θα μας λείψει.
Αποφασίσαμε να προσφέρουμε στην μνήμη του ένα δώρο. Όχι βέβαια σε εκείνον που δεν τα έχει πια ανάγκη, αλλά στους πελάτες μας. Όλοι οι αστρολόγοι της Ένωσής μας και μόνο (προσοχή στους τσαρλατάνους) συμφωνήσαμε να προσφέρουμε 50% έκπτωση (δυνατότητα και 6 άτοκων δόσεων με οποιαδήποτε πιστωτική κάρτα) σε κάθε άνθρωπο που από σήμερα και για ένα μήνα θα προστρέξει στην βοήθειά μας.
Αυτό θα περίμενε και ο Στήβεν από εμάς. Να σκορπάμε φως και επιστημονική γνώση.
Καλό Παράδεισο λατρεμένε συνάδελφε.

Για το ΔΣ της Ένωσης
Η Πρόεδρος
Ο Αντιπρόεδρος

Σημ.: Όσοι κοινοποιήσουν την παρούσα ανακοίνωση στο προφίλ τους, κερδίζουν επιπλέον 15% έκπτωση.»

Φυσικά η ανακοίνωση είναι φάρσα που φτιάχτηκε σε σάιτ με φάρσες, το οποίο όμως έχει αληθοφανές όνομα και λινκ – channel24news. Το ότι ο εμπνευστής της επέλεξε να την ανεβάσει σ’ εκείνο το σάιτ (στο οποίο με το που μπαίνεις γίνεται εμφανές ότι είναι παρωδία) δείχνει πως δεν ήθελε στ’ αλήθεια να μας κάνει να την πιστέψουμε.

Ίσως ήθελε να τεστάρει την κριτική μας ικανότητα σε συνδυασμό με το να σατιρίσει όσα γράφτηκαν στο ελληνικό ίντερνετ με αφορμή το θάνατο του Χόκινγκ (που διάφοροι του εύχονταν «καλό παράδεισο» ή έλεγαν ότι τώρα πήγε στη γειτονιά των αγγέλων) από ανθρώπους που δεν είχαν ιδέα τι πρέσβευε ο θανών.

Τα κατάφερε και τα δύο.

1 Comment
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Deadwood
6 χρόνια πριν

Ελα, κρυαδα ειναι, you can do better..

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!