σε ,

ΚΟΥΙΖ: Πόσο Master Chef είσαι; Κάνε το τεστ των 21 ερωτήσεων

«Θα σε κρίνουμε αυστηρά!»

Με τα reality μαγειρικής να έχουν «μπει» για τα καλά στην καθημερινότητα μας, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν πάρει θέση πίσω από τις σπιτικές κουζίνες προσπαθώντας να εφαρμόσουν όλα αυτά που κάθε βράδυ βλέπουν. Ένας καλός chef όμως δεν αρκεί να γνωρίζει πώς μπορεί να δέσει μια σάλτσα με τα ζυμαρικά. Χρειάζονται πιο εξειδικευμένες γνώσεις.

Παρακάτω φτιάξαμε ένα πολύ απαιτητικό κουίζ μαγειρικής στο οποίο θα μπορέσεις να δοκιμάσεις τις γνώσεις σου. Πόσες από τις παρακάτω ερωτήσεις μπορείς να απαντήσεις σωστά;

Κάνε το τεστ και δοκίμασε τον εαυτό σου

  • Πόσα λεπτά θέλουν τα μακαρόνια για να βράσουν;

    • Περίπου 7
    • Περίπου 9
    • Περίπου 11
  • Τι είναι η μαρέγκα;

    • Ιταλικό ζυμαρικό
    • Χτυπημένα ασπράδια αυγού
    • Πικάνιτικη σάλτσα τομάτας
  • Ποιο από τα παρακάτω υλικά δεν χρειάζεται για να φτιάξεις ζυμάρι πίτσας;

    • Αλεύρι
    • Μαγιά
    • Baking Powder
  • Τι είναι το Shiitake;

    • Μπαχαρικό
    • Είδος μανιταριών
    • Γιαπωνέζικο ποτό
  • Ιαπωνικό έδεσμα από λεπτές φέτες ωμού ψαριού. Πώς ονομάζεται;

    • Σούσι
    • Μάκι
    • Σασίμι
  • Το χοιρινό με λαχανικά στο φούρνο ονομάζεται και…

    • Φρικασέ
    • Κλέφτικο
    • Χοιρινό με λαχανικά
  • Τι είναι το coulis;

    • Η διαδικασία για να κάνεις βελουτέ σούπα
    • Σωταρισμένα άγρια μανιτάρια
    • Αραιός πουρές φρούτων ή λαχανικών, που χρησιμοποιείται ως σάλτσα.
  • Το μπαχαρικό καρδάμωμο θεωρείται ως το βιάγκρα των μπαχαρικών και είναι γνωστό ως…

    • Κύμινο
    • Κακουλέ
    • Μπούκουβο
  • Τι είναι το «ζαμπαγιόνε»;

    • Τρόπος βρασίματος κρέατος
    • Γαλλικό τηγάνι
    • Αφρώδης κρέμα η οποία φτιάχνεται σε διπλοβραστήρα με κρόκους αυγών, ζάχαρη και γλυκό κρασί
  • Ποιο υλικό από τα παρακάτω χρειάζεται για να φτιάξουμε μαγιονέζα

    • Γιαούρτι
    • Αυγό
    • Λικέρ
  • Τι είναι το Sous Vide;

    • Πουρές λαχανικών
    • Είδος αλλαντικού
    • Μαγείρεμα σε κενό αέρος
  • Τι κάνουμε για να μην μαυρίσουν οι πατάτες;

    • Τους ρίχνουμε ξύδι
    • Τις αλατίζουμε καλά
    • Τις βάζουμε νωρίτερα σε κρύο νερό
  • Ποιο νησί είναι ονομαστό για την κολοκυθόπιτα με φύλλο χαρουπιού;

    • Κάλυμνος
    • Κάρπαθος
    • Σύρος
  • Ποιο είναι το βασικό υλικό της Pavlova

    • Μαρέγκα
    • Σαντιγί
    • Σαβουαγιάρ
  • Τι είναι το κονφί;

    • Τρόπος προετοιμασίας και συντήρησης μιας πρώτης ύλης, ωμής ή μαγειρεμένης, με τη βοήθεια λίπους, αλατιού ή ζάχαρης.
    • Μαχαίρι που καθαρίζει ψάρια
    • Τρόπος κοπής
  • Τι από τα παρακάτω δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις στην σάλτσα Hollandaise;

    • Βούτυρο
    • Αυγό
    • Ζάχαρη
  • Τι είναι το Σέσκουλο;

    • Ποικιλία παντζαριού
    • Ποικιλία κουνουπιδιού
    • Ποικιλία μπρόκολου
  • Το πραούστι είναι ένας καρπός μεταξύ του δαμάσκηνου και του αγριοκορόμηλου, με χρώμα κιτρινο-πράσινο. Σε ποιο νησί είναι εξαιρετικά διαδεδομένο;

    • Σάμος
    • Σαμοθράκη
    • Σαντορίνη
  • Τι είναι Lamingtons;

    • Mικρές μπουκίτσες αφράτου κέικ, βουτυγμένο σε σιρόπι σοκολάτας και ινδοκάρυδο
    • Αφράτα ισπανικά ψωμάκια
    • Ψητό κοτόπουλο, σάλτσα, κρεμμύδια, ψιλοκομμένο μαρούλι και τυρί cheddar, μένα από μια ζεστή μαλακή tortilla από αλεύρι.
  • Η Μπάμπου (Μπάμπω) αποτελείται από χοιρινό έντερο παραγεμισμένο με κρέας και είναι ντόπια χριστουγεννιάτικη λιχουδιά στο…

    • Σουφλί
    • Ρέθυμνο
  • Τι είναι το ταλαγάνι;

    νικητής μάστερσεφ
    • Μαγειρικό σκεύος
    • Χειροποίητο τυρί από 100% Ελληνικό, αιγοπρόβειο γάλα
    • Ζυμαρικό

Ενα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση
  1. Αν νομίζεις ότι «Master Chef» χαρακτιρίζεται κάποιος με το αν απάντησε σωστά ή όχι σε αυτές τις ερωτήσεις, είσαστε λάθος.
    Καλός μάγειρας ή μαγείρισσα χαρακτηρίζεται ο οποιοσδήποτε ξέρει να μαγειρεύει νόστιμα το πιο απλό πιάτο, σερβιρισμένο σε ένα απλό και όμορφα στρωμένο τραπέζι. Δεν χρειάζονται πολλές διακοσμήσεις και ανούσιες «αρχιτεκτονικές» συνθέσεις αλα lego, του φαγητού μέσα στο πιάτο. Νόστιμο πρέπει να είναι και καθαρά σερβιρισμένο. Αυτό μετράει. Πιάτα που θέλουν καλό «χέρι», μεράκι, ένα απλό μαχαίρι και το πολύ, δύο σκεύη προετοιμασίας και μαγειρέματος. Ας πούμε, τηγανητά αυγά, μια ομελέτα, μια ωραία σαλάτα, μπριζολάκια φούρνου, πατατούλες φούρνου ή τηγανιτές και όλα αυτά τα απλά που έρχονται στο μυαλό μας όταν πραγματικά πεινάμε. Όλα τα υπόλοιπα είναι να είχαμε να λέγαμε… ..όσο αφορά το στυλάκι των συγκεκριμένων κριτών, «γ@#@ω και σπέρνω στην κουζίνα», οι τύποι είναι αντιπαθέστατοι και προκαλούν να τους πετάς τις κατσαρόλες και τα τηγάνια στο κεφάλι…!

    Αν και δεν παρακολουθώ τα τηλεοπτικά «σκουπίδια» έχω όμως άποψη για τα συγκεκριμένα από τα όσα «τσιμπάω» μέσω διαδικτύου, πολύ θα ήθελα να βρεθεί ένας διαγωνιζόμενος, αλά Ραμόνα («γκατάκια…»), ο οποίος ή η οποία θα αρχίσει να τους πετάει τα σκεύη στα κεφάλια τους με την κάθε εξυπνακίστικη, γεμάτη ύφος σαράντα καρδιναλίων, ατάκα-κριτική τους…

    ..ας τους πει κάποιος ότι πρέπει και να κατουράνε και λίγο… ..δεν κουράστηκαν να «γ@#ανε»;;;…

Αφήστε μια απάντηση