σε ,

Προς όσους πάνε να μας χαλάσουν τη χαρά για τη συντριβή της Χ.Α.

Κάποια σχόλια για την έξοδό της απ’ τη Βουλή είχαν μπόλικο σκεπτικισμό. Να η διαφορετική άποψη

ekloges 2019 27

Χτες το βράδυ ανέβασα την είδηση όλο χαρά θεωρώντας αυτονόητο πως όλοι χάρηκαν άνευ όρων:

Άρης Δημοκίδης

Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω

Πολλοί φίλοι με γείωσαν στα σχόλια. «Πολλοί, βλέπε Βορίδης, μπήκαν μέσω ΝΔ… Κρατώ μικρό καλάθι» σχολίασε κάποια. «Άφησαν αντάξιους συνεχιστές…» είπε κάποιος άλλος. «Ότι ενσωματώθηκε στη ΝΔ δε πιστεύεις…», «Αφού πήγαν όλοι στον Βελόπουλο», «Μη χαιρεσαι, Άρη μου! Εκεί είναι σε άλλο κόμμα». Πήγαν να μου χαλάσουν τη χαρά -δεν λέω ότι αυτή ήταν η πρόθεσή τους, καταλαβαίνω το σκεπτικό τους-, αλλά η χαρά παραμένει αμείωτη και σήμερα.

Επειδή, καταρχάς, δεν πείθομαι καθόλου ότι είναι κακό ότι οι ψηφοφόροι της πήγαν σε άλλα κόμματα  – που σε κάθε περίπτωση είναι πολύ καλύτερα της Χ.Α. Αντιθέτως!

Αυτό θέλαμε εδώ και 7 χρόνια. Να παρατήσουν τη Χ.Α.

Δηλαδή τι περιμέναμε; Ότι σε μια νύχτα θα εξαφανίζονταν, θα πέθαιναν, ή ότι θα ψήφιζαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Μακάρι να αλλάξουν τελείως μυαλά και να μετανιώσουν, αλλά τώρα χαιρόμαστε που έγινε το πρώτο σημαντικότερο βήμα.

Εξάλλου η χαρά πολλών μας δεν είναι τόσο επειδή εξαφανίστηκαν εντελώς οι πρώην ψηφοφόροι τους, αυτό εξάλλου θα ήταν αδύνατο. Αλλά το ότι εξαφανίστηκε η ηγεσία και τα μέλη του κόμματος απ’ τη Βουλή.

Σε εξαιρετικό σημερινό status του ο δημοσιογράφος Στρατής Μπουρνάζος γράφει τα εξής:

α) ΧΑ ΚΑΙ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ. Είναι λάθος να λέμε ότι περίπου δεν έγινε τίποτα, επειδή [κάτι απ’ το] 4% που έχασε η ΧΑ (πάνω από το μισό της δύναμής της) πήγε στον Βελόπουλο. Το κόμμα του (ρωσόφιλου) Βελόπουλου είναι ένα φασιστικό και επικίνδυνο μόρφωμα, αλλά δεν έχει τη ναζιστική και εγκληματική διάσταση της ΧΑ (εξαιρετικά κρίσιμο). Επίσης, είναι πολύ πιθανό ότι θα αποδειχτεί πολύ πιο ευάλωτο πολιτικά και εκλογικά από τη ΧΑ, η οποία από τα 2012 είχε δείξει σοβαρή αντοχή (7% και πάνω σταθερά).

β) ΧΑ ΚΑΙ ΝΔ. Είναι λάθος, νομίζω, να στεκόμαστε πολιτικά στο ότι η ΧΑ είχε απώλειες επειδή ένα μέρος των ψηφοφόρων της πήγε στη ΝΔ. Είναι προφανές ότι το 4% αυτό *κάπου* θα πήγαινε – και θέλαμε να πάει κάπου, οπουδήποτε, για να φύγει από τη ΧΑ. Είναι επίσης προφανές ότι με βάση την πολιτική γεωγραφία και τον αέρα νίκης της ΝΔ, αυτή θα εισέπραττε ένα κομμάτι από τις ψήφους της ΧΑ. Είναι εντελώς άλλο θέμα να κατηγορούμε τη ΝΔ όταν αναπτύσσει ακροδεξιό λόγο, λ.χ. στο Μακεδονικό, και άλλο να την κατηγορούμε για αυτή τη μετακίνηση. Μια παρόμοια κατηγορία είχε διατυπωθεί και κατά του Σύριζα το 2015, ότι έπαιρνε κόσμο που θα ψήφιζε ΧΑ: ήταν πολλαπλά λανθασμένη και βλαπτική.

***

Συμφωνώ με τον κ. Μπουρνάζο. Κι αντί να κακίζω τους πρώην ψηφοφόρους της Χ.Α. επειδή πήγαν στο Βελόπουλο, στη ΝΔ ή αλλού, σκέφτομαι ότι το σημαντικότερο είναι πως διόρθωσαν ένα τεράστιο λάθος τους.

Δεν συγχωρούνται, και δεν θα τους ανάψουμε και λαμπάδα, αλλά μπορούμε να χαρούμε χωρίς ενοχές το ότι μας απαλλάσσουν από αυτούς:

χρυση αυγη απειλές εκλογές

1843690

diki xrusis augis upirxan maxairia stularia kai opla 2.w l

7087097a 3dc4 45d5 92f0 edd69ba182d4

apotelesmata eklogwn 2019 ekloges 2019

ΥΓ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πια εδώ και η δίκη θα ολοκληρωθεί, καλώς ή κακώς με ΝΔ. Κάποιοι λένε πως η ΝΔ θα προστατεύσει τη Χ.Α., άλλοι θυμίζουν ότι επί ΝΔ μπήκε φυλακή ολόκληρη η ηγετική της ομάδα.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χ.Α., κ. Kώστας Παπαδάκης, πρόσφατα υποστήριξε πως οι αλλαγές που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Ποινικό Κώδικα μπορεί να βοηθήσουν να πέσει η Χ.Α. στα μαλακά: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που με ευθύνη της η δίκη της Χ.Α. καθυστερεί, δεν καλύπτεται ραδιοτηλεοπτικά, δεν ηχογραφείται και διεξαγόταν αποκλειστικά μέχρι πριν λίγους μήνες στην περιθωριοποίηση του Κορυδαλλού, η κυβέρνηση που ξέπλυνε τη Χ.Α. με τις περιοδείες στο Καστελόριζο και τις δηλώσεις περί επανένταξής της στο δημοκρατικό τόξο, φρόντισε φεύγοντας για το τελευταίο και πιο σημαντικό δώρο της, που είναι η συμβολική και χωρίς σοβαρές νομικές συνέπειες ποινική της μεταχείριση, την ώρα που ο λαός με την ψήφο του επιτέλους αρχίζει να καθηλώνει και να επαναπεριθωριοποιεί τη ναζιστική οργάνωση συνειδητοποιώντας επιτέλους το ρόλο της. Αν ωστόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είπε την τελευταία της λέξη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με το αντιφασιστικό κίνημα».

Ας ελπίσουμε πως δεν έχει πει την τελευταία της λέξη ούτε η Δικαιοσύνη. Πάντως η τελευταία λέξη των ψηφοφόρων χτες προς την Χρυσή Αυγή ήταν ένα μεγάλο «ΑΝΤΙΟ».

Επιτέλους.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

25 ανατριχιαστικά screenshots απ’ τα βίντεο που βρέθηκαν στον σκληρό δίσκο του Μιχαλολιάκου

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
1 Comment
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
par_xetr_
par_xetr_
4 χρόνια πριν

Πολύ γλυκουλικα τα παιδιά στην πρώτη οικογενειακή φωτό του κόμματος… Ένα και ένα…

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!