σε ,

Φωτογραφίες νοσοκόμου δείχνουν τις δραματικές επιπτώσεις της νοσηλείας του με COVID-19

Όταν μπήκε στο νοσοκομείο, ο 43χρονος ζύγιζε 86 κιλά…

COVID-19

Ο 43χρονος Αμερικανός Mike Schultz προσβλήθηκε από Covid-19 και νοσηλεύτηκε στην εντατική νοσοκομείου της Βοστόνης. Όταν μπήκε στο νοσοκομείο, ο 43χρονος ζύγιζε 86 κιλά, όμως, μετά τη νοσηλεία του ζύγιζε μόλις 63 κιλά, λέει το upworthy.

Ο Schultz, ο οποίος εργάζεται και ο ίδιος ως νοσοκόμος στο Σαν Φρανσίσκο, μοιράστηκε φωτογραφίες του στο Instagram και το Facebook πριν και μετά τη νοσηλεία, που δείχνουν την δραματική αλλαγή που υπέστη το σώμα του κατά τη διάρκεια αυτών των 57 ημερών

Security Check Required

No Description

Εμφάνισε σοβαρά συμπτώματα κορωνοϊού και εισήχθη εσπευσμένα στην εντατική, ενώ βρισκόταν στη Βοστόνη στις 16 Μαρτίου για να περάσει μερικές ημέρες με τον σύντροφό του. Έκτοτε πέρασε την μεγαλύτερη ταλαιπωρία της ζωής του. Χωρίς να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα και έχοντας υιοθετήσει έναν πολύ υγιεινό τρόπο ζωής, θα σκεφτόταν κάποιος ότι είχε λίγες πιθανότητες να νοσήσει βαριά.

Όπως είπε ο ίδιος στο BuzzFeed, αν και γνώριζε για τον ιό, θεώρησε ότι επειδή ήταν νέος και δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, ότι δεν θα διακινδύνευε την ζωή του αν έκανε ένα ταξίδι για να δει τον φίλο του, που είναι DJ, να παίζει στο φεστιβάλ.

«Γνωρίζαμε ότι o ιός ήταν εκεί έξω. Ωστόσο, δεν υπήρχαν περιορισμοί στις μετακινήσεις, ούτε lockdown. Σκεφτήκαμε ότι αν απλά πλέναμε τα χέρια μας πιο συχνά και προσέχαμε να μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας, δεν θα είχαμε πρόβλημα», είπε.

Μια εβδομάδα μετά άρχισαν τα πρώτα συμπτώματα και για 6 εβδομάδες πάλευε για τη ζωή του στο νοσοκομείο. Γρήγορα ο πυρετός του έφτασε το 39,5 και βρέθηκε υγρό στους πνεύμονες. Μέσα στο νοσοκομείο ήταν πολύ εξαντλημένος και είχε χάσει την αίσθηση του χρόνου. Νόμιζε ότι οι έξι εβδομάδες που πέρασε εκεί ήταν μόλις μία.

«Δεν πίστευα ότι ήταν τόσο σοβαρό μέχρι που ξεκίνησαν τα συμπτώματα», δήλωσε. «Νόμιζα ότι ήμουν αρκετά νέος για να νοσήσω και ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι το πιστεύουν αυτό. Θέλω να δείξω ότι μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε. Δεν έχει σημασία αν είσαι νέος ή μεγαλύτερος, αν έχεις υποκείμενο νόσημα ή όχι. Μπορεί να κολλήσεις»

2 47

Ο Schultz εξήγησε στην ανάρτηση του ότι κατάφερε να ξαναπερπατήσει αρκετές μέρες μετά το τέλος της νοσηλείας του και ανέφερε ότι έχει ακόμα αρκετούς μήνες ανάκαμψης μπροστά του. Ζητάει απ’ όλους να καταλάβουν τη σοβαρότητα της ασθένειας, ακόμη και για άτομα που φαίνονται υγιή.

«Αυτή η αρρώστια δεν είναι αστείο», έγραψε. «Αν νομίζετε ότι είστε πολύ νέοι για να την περάσετε, σκεφτείτε το ξανά»

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΥΙΖ: Πόσα γνωρίζεις για τον Κορωνοϊό;

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
1 Comment
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Οδυσσέας Σταυράκης (καπετάν Κανένας)
Οδυσσέας Σταυράκης (καπετάν Κανένας)
3 χρόνια πριν

Άσχετο,αλλά τρομακτικό είναι επίσης για μένα ,το πώς ξεφουσκώνουν όσοι “γυμνάζονται” με συμπληρώματα διατροφής και φάρμακα(;) . Πρόκειται για μεταμόρφωση,σα να βλέπεις άλλον άνθρωπο (θυμίζω και τον Μπο στο Survivor πως έγινε.).
Δε λέω να μην γυμνάζεται κανείς,όμως η εικόνα αυτή ,η φτιαγμενη από κρεατινες κ δε ξέρω τι άλλο,πέρα από ψεύτικη είναι επικίνδυνη.

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!