σε ,

Οι Massive Attack κωδικοποιούν το Mezzanine σε DNA

Με αφορμή την επέτειο 20 ετών απ’ την κυκλοφορία του αξεπέραστου άλμπουμ τους

Massive Attack

 

Οι Massive Attack γιορτάζουν τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του Mezzanine κωδικοποιώντας το άλμπουμ σε DNA. Είναι η πρώτη φορά που ένα άλμπουμ «αποθηκεύεται» με αυτόν τον τρόπο, που επιτρέπει τη διατήρηση αρχείων για εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια.

Το 1998, το Mezzanine ήταν το πρώτο άλμπουμ που κυκλοφόρησε ως free stream στο διαδίκτυο με τη χρήση Real Audio player (το θυμάται κανείς;!). Σήμερα, με την επέτειο της κυκλοφορίας του, άρχισε η διαδικασία της εγγραφής του σε DNA. Μια διαδικασία που θα μπορούσε να αποτελέσει απάντηση στο πρόβλημα της αρχειοθέτησης του αυξανόμενου όγκου πληροφοριών. Αν θέλετε να μάθετε τι ακριβώς είναι αυτή η πολύπλοκη και πανάκριβη διαδικασία και πώς δουλεύει, διαβάστε εδώ, και καλή σας τύχη.

Η μεγαλύτερη επιτυχία τους απ’ το Mezzanine: Teardrop

Massive Attack – Teardrop

Discover more about this classic song and the Mezzanine album here: http://www.udiscovermusic.com/stories/massive-attack-make-no-1-with-mezzanine Listen to more from Massive Attack: https://MassiveAttack.lnk.to/Essentials Stream the complete Massive Attack discography now on Spotify: https://MassiveAttack.lnk.to/complete Experience Massive Attack on Vinyl LP: https://MassiveAttack.lnk.to/vinyl Follow Massive Attack https://www.facebook.com/massiveattack/ https://twitter.com/massiveattackuk https://www.instagram.com/massiveattackofficial/ http://www.massiveattack.co.uk/ Official video of Massive Attack performing Teardrop from the album Mezzanine.

Ο Robert Del Naja των Massive Attack έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ότι το συνθετικό DNA μπορεί να προστεθεί σε βαφή ή μελάνι και ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία νέας μορφής τέχνης και τεχνουργημάτων. Χρησιμοποιήθηκε τεχνολογία που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στο Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης από τον καθηγητή Robert Grass και την ομάδα του. Για την πραγματοποίηση του έργου συνεργάστηκαν επίσης με την εταιρεία Turbobeads και την αμερικανική εταιρεία CustomArray.

Ένα ακόμα κλασικό κομμάτι απ’ το άλμπουμ: Angel

Massive Attack – Angel

Discover more about this classic song and the Mezzanine album here: http://www.udiscovermusic.com/stories/massive-attack-make-no-1-with-mezzanine Listen to more from Massive Attack: https://MassiveAttack.lnk.to/Essentials Stream the complete Massive Attack discography now on Spotify: https://MassiveAttack.lnk.to/complete Experience Massive Attack on Vinyl LP: https://MassiveAttack.lnk.to/vinyl Follow Massive Attack https://www.facebook.com/massiveattack/ https://twitter.com/massiveattackuk https://www.instagram.com/massiveattackofficial/ http://www.massiveattack.co.uk/ Official video of Massive Attack performing Angel from the album Mezzanine.

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!