σε , ,

Αυτή η κοπέλα χλευαζόταν επειδή έκανε «χαζές» ερωτήσεις στην τάξη. Τελικά ρωτούσε για να βοηθήσει τη φίλη της που είχε αγοραφοβία

Οι καλές φιλίες είναι σπάνιες

Φωτο αρχείου

Οι καλές φιλίες είναι σπάνιες, ειδικά στην εφηβεία και πολύ περισσότερο αν κάποιος πάσχει από αγοραφοβία ή κάποια άλλη μορφή κοινωνικού άγχους. Γι’ αυτό και η παρακάτω ιστορία που μοιράστηκε μια χρήστης του Tumblr, δείχνει τη δύναμη της θέλησης και της πραγματικής φιλίας που μπορεί να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που βάζει η κοινωνία μας.

Γράφει:

«Είχα αυτό το κορίτσι στην τάξη μου και όλοι την θεωρούσαν πολύ χαζή. Έκανε πολλές ερωτήσεις που όλοι πίστευαν ότι ήταν «βλακώδεις» και «χαζές» και ακόμη και οι καθηγητές την αποθάρρυναν, αλλά δεν σταματούσε να ρωτάει. Έπαιρνε όμως πάντα άριστα στις εξετάσεις και όλοι απορούσαν. Όλοι, ακόμη κι οι καθηγητές, πίστευαν ότι αντέγραφε και την κατηγορούσαν συχνά γι’ αυτό, αλλά κανείς δεν μπορούσε να το αποδείξει.

Δεν είμαι πολύ κοινωνική, οπότε δεν της μίλησα ποτέ, αλλά επειδή φέτος θα έφευγε από το σχολείο θέλησα να τη ρωτήσω πώς αισθανόταν για τα σχόλια.

Έκανε πάντα παρέα με ένα κορίτσι και μου είπε ότι αυτό το κορίτσι ήταν αγοραφοβική και έμενε πίσω στα μαθήματα επειδή ντρεπόταν να κάνει ερωτήσεις ή να ζητήσει βοήθεια από τους συμμαθητές της.

Οπότε, είχαν το εξής κόλπο: κατά τη διάρκεια των μαθημάτων το ένα κορίτσι έγραφε σ’ ένα χαρτί τις απορίες που είχε και άλλη έκανε τις ερωτήσεις στον καθηγητή εκ μέρους της.

Video Games Tech GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Mic GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

Συγκινήθηκα πολύ. Αυτό το κορίτσι δεχόταν κοροϊδίες και έγινε περίγελος- σχεδόν σε σημείο bullying- επειδή την θεωρούσαν «χαζή», ενώ στην πραγματικότητα ήταν πολύ έξυπνη και θα μπορούσε απλά να αρνηθεί να κάνει τις ερωτήσεις. Αλλά το έκανε χωρίς να την νοιάζει τι θα πει ο κόσμος. Με έκανε ν’ αλλάξω τον τρόπο που βλέπω τον κόσμο.»

Η ιστορία της έγινε viral με πάνω από ένα εκατομμύριο notes στο Tumblr και όλοι συνεχάρησαν την κοπέλα για το θάρρος και την αυταπάρνησή της.

[BoredPanda]

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΣΤ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ: Μήπως είσαι εσωστρεφής και δεν το ξέρεις;

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση