Έμαθες τίποτα απ’ όλες τις εκπομπές μαγειρικής; Κάνε το τεστ των 15 ερωτήσεων και δες πόσο καλός είσαι
-
Question of
Τι είναι το «φον»;
-
Κρύα σούπα
-
Ζωμός
-
Ορεκτικό
-
-
Question of
Τι είναι το «µπουκέ γκαρνί»;
-
Σύνθεση αρωματικών
-
Σάλτσα λαχανικών
-
Γαρνιτούρα λαχανικών
-
-
Question of
Ποιο είναι το βασικό υλικό για ένα risotto;
-
Νερό
-
Ζωμός
-
Σκόρδο
-
-
Question of
Ποιο από τα παρακάτω υλικά χρειάζεσαι οπωσδήποτε για να φτιάξεις μια σαλάτα caprese;
-
Μοτσαρέλα
-
Ρόκα
-
Πάστα ελιάς
-
-
Question of
Πώς ονομάζεται η τεχνική στην οποία κόβουμε ένα κομμάτι κρέατος σε πλάγια και λεπτή φέτα;
-
Εσκαλώπ
-
Ζουλιέν
-
Αροζέ
-
-
Question of
Τι σημαίνει ντεγλασάρω;
-
Ρίχνω άμεσα τη θερμοκρασία του φαγητού
-
Αφαιρώ τις “καραμέλες” από τον πάτο της κατσαρόλας
-
Προσθέτω λίπος στο φαγητό
-
-
Question of
Ποιο αρωματικό χρησιμοποιούμε στη σάλτσα béarnaise;
-
Ρίγανη
-
Εστραγγόν
-
Δυόσμο
-
-
Question of
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνοντας αλάτι τι επιτυγχάνουμε;
-
Επιταχύνουμε τον βρασμό
-
Ανεβάζουμε την θερμοκρασία
-
Καθυστερούμε τον βρασμό
-
-
Question of
Τι είναι η μαρέγκα;
-
Ισπανικό γλυκό
-
Χτυπημένα ασπάδια αυγού
-
Σάλτσα κρέατος
-
-
Question of
Το κομμάτι Βavette από ποιο ζώο προέρχεται;
-
Μοσχάρι
-
Αρνί
-
Χοιρινό
-
-
Question of
Ποιο από τα παρακάτω είναι βασικό υλικό για την cream anglaise;
-
Κρόκοι αυγών
-
Ζελατίνη
-
Λάδι
-
-
Question of
Τι είναι το Shimeji;
-
Είδος Γιαπωνέζικου ποτού
-
Είδος μανιταριού
-
Μπαχαρικό
-
-
Question of
Τι είναι το sous vide;
-
Τρόπος μαγειρέματος
-
Είδος Αλλαντικού
-
Πουρές λαχανικών
-
-
Question of
Ποιο είναι ένα από τα βασικά υλικά της μαγιονέζας;
-
Γιαούρτι
-
Αυγό
-
Λεμόνι
-
-
Question of
Με τον όρο μπλανσάρω τι εννοούμε;
-
Το ζεμάτισμα
-
Το ψιλόκομμα των λαχανικών
-
Το τρίψιμο με χονδρό αλάτι
-
Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.