σε , ,

True Crime | Ο πιο μυστηριώδης, σαδιστικός φόνος στην ιστορία της Κομητείας Jasper

Το πρόσωπό της γυναίκας είχε πολτοποιηθεί -οι αστυνομικοί αργότερα θα ανακάλυπταν ένα ματωμένο σφυρί για κρέας στο υπόγειο…

Η εβδομαδιαία στήλη «Κυνηγός εγκλημάτων» φέρνει στο σαλόνι σας γνωστές και μη υποθέσεις.

Τις απαντήσεις σ’ αυτά τα ερωτήματα προσπαθεί να δώσει ο Βαγγέλης Γιαννίσης, συγγραφέας της σειράς αστυνομικών μυθιστορημάτων με τον επιθεωρητή Άντερς Οικονομίδη (κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα) και περήφανος γατομπαμπάς του Jax.

Υπόθεση #20 – Ο πιο μυστηριώδης θάνατος στην ιστορία της Κομητείας Jasper

Joplin, Μάιος 1950

Είχε μόλις πέσει το σκοτάδι, όταν το τηλέφωνο στο αστυνομικό τμήμα του Joplin, στην πολιτεία Missouri, χτύπησε. Ο διοικητής Roy Isgrigg σήκωσε το ακουστικό και απ’ την άλλη άκρη της γραμμής άκουσε την ταραγμένη φωνή της Doris Bulger. Η Doris ήταν φίλη της Gwendolyn Creekmore, την οποία όλοι γνώριζαν ως το κακόμοιρο πλουσιοκόριτσο του Joplin. Ο Isgrigg άκουσε υπομονετικά τη Doris να του λέει ότι εκείνη τη μέρα είχε δώσει ραντεβού με τη Gwendolyn, η οποία δεν εμφανίστηκε ποτέ. Κάτι δεν πήγαινε καλά, του είπε.

Κανονικά, ο Isgrigg δε θα έδινε και πολλή σημασία στις ανησυχίες της Doris, αν αυτές δεν αφορούσαν την πενηντάχρονη Gwendolyn Creekmore. Η Gwendolyn ήταν η θετή κόρη του επιχειρηματία William Creekmore, ο οποίος στη διάρκεια της ποτοαπαγόρευσης δημιούργησε περιουσία αξίας τουλάχιστον πέντε εκατομμυρίων δολλαρίων (σε σημερινή αξία) πουλώντας παράνομα αλκοόλ στο Missouri και την Oklahoma. Ο Creekmore είχε παντρευτεί τη μητέρα της Gwendolyn, Hallie, και σύμφωνα με μαρτυρίες όσων γνώριζαν την οικογένεια, αγαπούσε υπερβολικά τη θετή του κόρη, φροντίζοντας ώστε να ζει με κάθε άνεση που μπορούσε να της προσφέρει. Μία ασθένεια στη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας προκάλεσε κινητική αναπηρία στη μικρή Gwendolyn, η οποία ταυτόχρονα έχασε και την ικανότητά της να μιλάει. Ο υπερπροστατευτικός William Creekmore μέχρι τον θάνατό του, το 1934, λέγεται ότι είχε απαγορεύσει στη θετή του κόρη να έχει οποιαδήποτε σχέση, πιθανότατα επειδή φοβόταν πως κάποιος επιτήδειος θα εκμεταλλευόταν τη Gwendolyn.

Οι φόβοι του William Creekmore δεν ήταν αβάσιμοι· λίγο μετά τον θάνατό του, η Gwendolyn παντρεύτηκε τον C.B. Farnahan. Ο γάμος τους, ωστόσο, δεν κράτησε πολύ, καθώς ο Farnahan έκλεψε το οικογενειακό αμάξι των Creekmore κι εξαφανίστηκε. Μόλις εκδόθηκε το διαζύγιο, το 1936, η Gwendolyn παντρεύτηκε τον ντόπιο Cliff Polston, με τον οποίο χώρισε έναν χρόνο αργότερα. Έπειτα από άλλον έναν αποτυχημένο αρραβώνα, η Gwendolyn άρχισε να βγαίνει με τον Lee Moxley. Η πενηντάχρονη ζούσε μαζί με την ηλικιωμένη μητέρα της στην οικογενειακή τους έπαυλη, στη 915 North Sergeant.

Ένας αστυφύλακας συνόδευσε τη Doris Bulger μέχρι την έπαυλη των Creekmore. Στο σαλόνι βρήκαν νεκρή τη Gwendolyn. Το πρόσωπό της είχε πολτοποιηθεί -οι αστυνομικοί αργότερα θα ανακάλυπταν ένα ματωμένο σφυρί για κρέας στο υπόγειο, όπου εικάζεται πως το θύμα δολοφονήθηκε- ενώ το σώμα της ήταν απανθρακωμένο· ο δράστης της είχε βάλει φωτιά, αφού πρώτα την έγδυσε κι έκαψε τα ρούχα της, τα οποία έκαιγαν ακόμα. Η έπαυλη σύντομα έγινε κέντρο διερχομένων. Περίεργοι που είχαν ακούσει για τη δολοφονία έσπευσαν να δουν το σπίτι όπου βρέθηκε νεκρό το κακόμοιρο πλουσιοκόριτσο του Joplin. Οι αστυνομικοί δεν έκαναν τον κόπο να αποκλείσουν τη σκηνή του εγκλήματος, ούτε πήραν αποτυπώματα. Ο διοικητής Isgrigg παρατηρούσε ανίκανος να κάνει το οτιδήποτε τη μυστηριώδη υπόθεση να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια του.

Η συνήθως κλειδωμένη πόρτα του υπογείου -εκεί όπου πιθανότατα κατέφυγε η Gwendolyn, προσπαθώντας να ξεφύγει απ’ τον δολοφόνο της, δίχως επιτυχία- έχασκε ανοιχτή. Ένα ρεβόλβερ, το οποίο ανήκε στην οικογένεια, βρέθηκε δίπλα στο θύμα οπλισμένο, έτοιμο για χρήση. Το καλώδιο από ένα παλιό λαμπατέρ βρέθηκε διπλωμένο πάνω στο κρεβάτι του θύματος, ενώ κανένα απ’ τα πολύτιμα κοσμήματα των Creekmore δεν έλειπε από την έπαυλη.

Οι υποψίες, όπως ήταν λογικό, έπεσαν στον Lee Moxley. Ερευνώντας τις τελευταίες κινήσεις της Gwendolyn Creekmore, οι αστυνομικοί έμαθαν πως η πενηντάχρονη είχε επισκεφτεί νωρίτερα τη μέρα της δολοφονίας της τη μητέρα της στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τη Hallie Creekmore, ο Moxley θα παραλάμβανε τη Gwendolyn απ’ το νοσοκομείο, έπειτα από την επίσκεψή της. Ο Moxley, ωστόσο, είχε πει στους αστυνομικούς πως βρισκόταν σε μία οικογενειακή συνάντηση κι αρνήθηκε ότι είχε υποσχεθεί να πάρει από το νοσοκομείο τη σύντροφό του. Παρόλο που το άλλοθί του δεν επιβεβαιώθηκε, οι αστυνομικοί δεν βρήκαν κανένα στοιχείο που να ενοχοποιούσε τον Moxley, ο οποίος μάλιστα πέρασε δύο φορές τεστ πολυγράφου. Πέραν του Moxley, ύποπτοι θεωρήθηκαν τόσο ο κηπουρός της έπαυλης, όσο και ο πρώην σύζυγος της Gwendolyn, Cliff Polston.

Η νεκροψία, η οποία διενεργήθηκε από τον ιατροδικαστή της Κομητείας Jasper, Δρ. Hurst δεν έριξε περισσότερο φως στην υπόθεση· μάλλον δημιούργησε περισσότερα ερωτήματα. Ο Δρ. Hurst ανακάλυψε πως αιτία θανάτου δεν ήταν τα βίαια χτυπήματα που δέχτηκε το θύμα από το σφυρί στο κεφάλι, ούτε τα εγκαύματα σε ολόκληρο το κορμί, αλλά η δηλητηρίαση από μερκουροχρώμ, ίχνη του οποίου βρέθηκαν στη στοματική κοιλότητα, στο στομάχι και τα νεφρά της Gwendolyn. Η λεπτομέρεια αυτή αποκτά ενδιαφέρον, αν λάβουμε υπόψη τη μαρτυρία ενός οδηγού ταξί, ο οποίος μετέφερε τη Gwendolyn σπίτι από το νοσοκομείο, έπειτα από μία επίσκεψη στη μητέρα της. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η πενηντάχρονη του είχε ζητήσει να σταματήσουν σε κάποιο φαρμακείο, ώστε να αγοράσει δηλητήριο, εκείνος όμως αρνήθηκε.

Λίγες μέρες μετά τη δολοφονία, στις 5 Ιουνίου, ο δήμαρχος του Joplin, H. Chris Oltman, υποβίβασε τον διοικητή Isgrigg και τον αστυνόμο Luther Laster, δυσαρεστημένος για τον τρόπο με τον οποίο η αστυνομία χειρίστηκε την υπόθεση. Οι Isgrigg, Laster, με την προσθήκη του Everett Patrick, συνέχισαν να ερευνούν τη δολοφονία, δίχως ωστόσο να ανακαλύψουν κάποιο νέο δεδομένο, το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξιχνίασή της.

Μέχρι σήμερα κανείς δε γνωρίζει ποιος και γιατί σκότωσε τη Gwendolyn Creekmore.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

True Crime | Δύο ολόιδιες δολοφονίες με διαφορά 157 χρόνων

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση