σε ,

Μητέρα μοιράζεται το σημάδι εκ γενετής της κόρης και έχει ήδη πάνω 300.000 ακόλουθους

Η ίδια τους ενθαρρύνει να γιορτάζουν τη διαφορετικότητα, να είναι ευγενικοί με τους γύρω τους και να εκτιμούν την ομορφιά σε όλα τα σχήματα και μεγέθη

photomix image 55

Η μικρή Winry γεννήθηκε υγιής και όλο χαρά, ωστόσο από τη στιγμή που ήρθε στον κόσμο, ήταν διαφορετική. Το κοριτσάκι έφερε ένα μεγάλο σημάδι στη δεξιά πλευρά του προσώπου της, γεγονός που ανησύχησε τους γονείς, αναφέρει το boredpanda.

1 30

Η μητέρα της, Nicole, λέει ότι αρχικά ήταν μπερδεμένοι και ανησύχησαν για την υγεία της, καθώς κανένας από τους δύο δεν είχε δει ποτέ κάτι τέτοιο. «Όταν μου την παρέδωσαν για πρώτη φορά, νόμιζα ότι ήταν μελανιά. Σύντομα καταλάβαμε ότι ήταν κάτι άλλο», λέει.

2 30

Οι γιατροί δήλωσαν ότι το μωρό τους είχε ένα εξαιρετικά σπάνιο σημάδι εκ γενετής που ονομάζεται «συγγενείς μελανοκυτταρικοί σπίλοι» και τυχαίνει σε περίπου 1 στις 50.000 γεννήσεις. Τους διαβεβαίωσαν ότι το σημάδι ήταν καθαρά αισθητικό και ότι τυχόν κίνδυνοι για την υγεία αφορούν άλλου είδους σπίλους, που μπορούν να προκαλέσουν την ανάπτυξη μελανώματος.

Ένα τεράστιο βάρος έφυγε από τους ώμους τους, επιτρέποντάς τους να χαλαρώσουν: «Η υγεία και η ευτυχία της είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Πρέπει να φοράει συνέχεια αντηλιακό. Προσέχω τα καπέλα και τέτοια πράγματα», είπε η μαμά. «Ξέρω ότι το ραντεβού μας στο δερματολόγο θα είναι αγαπημένη μας συνήθεια καθώς θα μεγαλώνει».

4 26

Η μικρή έχει έρθει πολύ κοντά και με τον μεγαλύτερο αδερφό της, Asher. Όπως τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας του, ζηλεύει που πρέπει να μοιραστεί την προσοχή των γονιών του, αλλά είναι σίγουρο ότι θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι. Σύμφωνα με τη Nicole, δεν τον ενδιαφέρει που η αδερφή του έχει κάτι «διαφορετικό». Ξέρει ότι έχει ένα σημάδι στο πρόσωπό της, αλλά δεν τον ενοχλεί καθόλου.

5 18

Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει με όλους. Η οικογένεια έχει λάβει πολλά κακόβουλα σχόλια στο διαδίκτυο από τότε που η Nicole  άρχισε να μοιράζεται την ιστορία της κόρης της στο Instagram και το TikTok. Ενώ πολλοί είναι και αυτοί που τους κοιτάζουν επίμονα στο δρόμο.

6 19

Ωστόσο, η Nicole προσπαθεί να απαντά πάντα με χιούμορ, καθώς πιστεύει ότι συνήθως η αρνητικότητα προέρχεται από άγνοια ή παραπληροφόρηση. Παρόλο που δεν αφήνουν την αρνητικότητα να τους αγγίξει, εξετάζουν τρόπους προστασίας της μικρής από τον εκφοβισμό.

Την μεγαλώνουν ώστε να γίνει μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση, ικανή να σταθεί στα πόδια της δυνατή και χαρούμενη. Η Nicole είναι βέβαιη ότι πάντα θα προστατεύουν και θα κατευθύνουν την κόρη τους προς ανθρώπους που θα της φέρονται με καλοσύνη και τον σεβασμό που της αξίζει.

8 16

«Εκπέμπει χαρά. Σχεδόν πάντα γελάει ή φωνάζει. Είναι το πιο ευτυχισμένο μωρό που έχω δει ποτέ», λέει η μαμά της. «Μιλάει ήδη. Δεν έχει πει πολλές λεξούλες, αλλά της λέει με νάζι. Πολύς κόσμος δεν έχει ξαναδεί κάτι παρόμοιο και γι’ αυτό μου αρέσει να το μοιράζομαι», λέει η Nicole. «Ώστε οι γονείς παιδιών με σημάδια εκ γενετής να δουν ότι υπάρχουν κι άλλα τέτοια παιδιά».

10 17

11 17

12 18

Με 90,7 χιλιάδες ακόλουθους στο Instagram και 200 ​​χιλιάδες στο TikTok, γνώρισαν ανθρώπους με παρόμοιες ιστορίες από όλο τον κόσμο: «Έχουμε μιλήσει με πολλούς γονείς από τη Βραζιλία. Το σημάδι ενός παιδιού είναι σχεδόν πανομοιότυπο με αυτό της Winry και η μαμά έχει την ίδια ακριβώς ηλικία με μένα», λέει η Nicole.

Η ίδια σκοπεύει να συνεχίσει να μιλά ανοιχτά για το θέμα, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει τον κόσμο να γιορτάζει τη διαφορετικότητα, να είναι ευγενικοί με τους γύρω τους και να εκτιμούν την ομορφιά σε όλα τα σχήματα και μεγέθη.

13 19

14 18

«Μερικές φορές τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά με τα οποία γεννιόμαστε και που είναι απολύτως φυσιολογικά για εμάς μας κάνουν να είμαστε «ξένοι» στην κοινότητά μας. Ο «φόβος της αποξένωσης»  έχει μακρά ιστορία. Το να αποξενώνεις σημαίνει να αφαιρείς, με τη φυσική ή συναισθηματική έννοια, και έχει οριστεί ως «η θεμελιώδης παθολογία της σύγχρονης ζωής», λέει ο Martin Jay.

15 18

16 8

«Ωστόσο, σε μια εποχή ρευστού νεωτερισμού, που ορίζεται από αδιάκοπες αλλαγές, γιατί να προτιμούμε την ομοιογένεια έναντι της ετερότητας και της διαφορετικότητας;», αναρωτιέται. Καθώς τα πρότυπα ομορφιάς επεκτείνονται και περιλαμβάνουν όλο και περισσότερους διαφορετικούς ανθρώπους, υπάρχει ελπίδα ότι μια μέρα θα πάψουμε να κρίνουμε τον εαυτό μας από την εξωτερική μας εμφάνιση και θα εστιάζουμε σε αυτά που έχουν πραγματική αξία.

17 8

18 8

Η Katie M. McLaughlin πιστεύει ότι το πρόβλημα είναι ότι, πολύ συχνά, τα κορίτσια παίρνουν κομπλιμέντα μόνο γι’ αυτά που έχουν κάνει στην εμφάνισή τους παρά για το ποιες είναι ως άνθρωποι. Προτείνει ότι τα κομπλιμέντα για την ομορφιά πρέπει να γίνονται κατά τη διάρκεια μιας σωματικής δραστηριότητας, ώστε το κορίτσι να συνδέσει την ομορφιά με τον εαυτό της και τα επιτεύγματα της με την προσωπικότητά της κι όχι μόνο με ένα ρούχο ή ένα αντικείμενο.

19 8

20 4

Η μητέρα της Winry έγραψε σε μια ανάρτηση στο Instagram: «Θέλω να ξέρει ότι σημάδι της δεν την καθορίζει σαν άνθρωπο. Αν και μπορεί να είναι ένα κομμάτι της που την κάνει μοναδική, και είναι λόγος για επιπλέον προσοχή, ξέρω ότι δεν θα είναι το πιο ξεχωριστό στοιχείο της. Χαίρομαι που τη βλέπω να μεγαλώνει και που ανακαλύπτω τα χαρακτηριστικά της. Όποια κι αν είναι αυτά, ξέρω ότι είναι πολύ πιο σημαντικά από ένα απλό σημάδι στο πρόσωπό».

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΣΤ: Βρες τους ζωγράφους απ’ τις αυτοπροσωπογραφίες τους

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!