σε ,

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το ιατρικό ιστορικό του Dj Avicii που πέθανε εχθές;

Το 2017 το ντοκιμαντέρ «Avicii: True Stories» προσπάθησε να εμβαθύνει στους λόγους που οδήγησαν τον Dj να αποσυρθεί

avicii 21 4 2018 20 41 55 563

Νεκρός βρέθηκε πριν από λίγες ώρες ο Σουηδός μουσικός παραγωγός DJ Avicii, συγκλονίζοντας τόσο τους φαν του όσο και την παγκόσμια μουσική βιομηχανία. Όλοι ψάχνουν να βρουν τα αίτια θανάτου του διάσημου Dj ειδικά μετά την ασαφή ανακοίνωση της οικογένειας του σχετικά μ’ αυτό. Η μάνατζερ του ανέφερε σε μια λιτή δήλωση της ότι:

Η οικογένεια είναι συντετριμμένη και ζητά από όλους να σεβαστούν την ανάγκη τους για ιδιωτικότητα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο

Ο Avicii, ήταν μόλις 28 ετών και στην καριέρα του είχε συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου όπως με τη Μαντόνα και το συγκρότημα Coldplay.

Τι γνωρίζουμε όμως για την υγεία του;

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο Avicii είχε αποσυρθεί από τις live εμφανίσεις του ήδη από το 2016, επικαλούμενος προβλήματα υγείας. Όλα όμως είχαν ξεκινήσει λίγα χρόνια νωρίτερα και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2012, όταν νοσηλεύθηκε στην Νέα Υόρκη με οξεία παγκρεατίτιδα, μια παρενέργεια από την έντονη κατανάλωση αλκοόλ. Εκεί παρέμεινε για 11 ημέρες αλλά η περιπέτεια του μόλις είχε ξεκινήσει. Περίπου ένα χρόνο μετά, ο Avicii βρέθηκε και πάλι στο νοσοκομείο για παρόμοια ζητήματα ενώ βρισκόταν σε περιοδεία στην Αυστραλία.

2014Avicii Getty451826693280314

Οι γιατροί τον κάλεσαν να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση απομάκρυνσης χοληδόχου κύστης, αλλά ο παραγωγός αρνήθηκε, επιλέγοντας αντ’ αυτού να συνεχίσει να εργάζεται για τον πρώτο δίσκο του, «True». Παρ’ ότι τα διεθνή ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Avicii είχε σταματήσει την κατανάλωση αλκοόλ, τα προβλήματα αυξήθηκαν επτά ημέρες αφότου κυκλοφόρησε μια έκδοση του «True» με τα δικά του remixes στα τραγούδια. Τότε ήταν που νοσηλεύτηκε στο Μαϊάμι για μια μπλοκαρισμένη χοληδόχο κύστη και αναγκάστηκε να ακυρώσει τις προγραμματισμένες εμφανίσεις στο ξενοδοχείο SLS και τη συναυλία ως επικεφαλής στο Ultra Music Festival. Τότε ο Avicii είχε αναφέρει ότι το πρόβλημα προέκυψε εξαιτίας της αδιάκοπης περιοδείας του:

Οι οπαδοί μου γνωρίζουν ότι είχα προβλήματα στο παρελθόν με το στομάχι και την παγκρεατίτιδα. Ξύπνησα το πρωί της Τετάρτης με σοβαρό πόνο αλλά πέταξα στο Μαϊάμι ούτως ή άλλως, ελπίζοντας ότι θα περάσει. Ο πόνος ήταν ακόμα εκεί όταν προσγειώθηκα έτσι πήγα κατευθείαν στο νοσοκομείο. Δέχθηκε φροντίδα και έφυγα αργότερα εκείνη τη νύχτα. Δυστυχώς, ο πόνος επέστρεψε χθες το απόγευμα και επέστρεψα στο νοσοκομείο, όπου μου επέτρεψαν να μείνω τη νύχτα.

https://www.youtube.com/watch?v=nfb_YIz5wNk

Ο Avicii μαθαίνει τόσο για την επιστροφή της παγκρεατίτιδας όσο και ότι πρέπει να αφαιρέσει τη σκωληκοειδή του. Έξι μήνες μετά τη χειρουργική επέμβαση, ο Avicii συνέχισε να υποφέρει από προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα να ακυρώσει όλες τις επικείμενες παραστάσεις του, συμπεριλαμβανομένων του show ως επικεφαλής στο TomorrowWorld, τις μόνιμες εμφανίσεις στα XS και Encore Beach Club του Λας Βέγκα, καθώς και μια προγραμματισμένη ασιατική περιοδεία τον Οκτώβριο.

Avicii – Feeling Good

Spotify: http://po.st/FeelingGoodSpotify Itunes: http://po.st/FeelingGoodiTunes This song and video is a collaboration between Volvo and Avicii, celebrating new beginnings. In the summer of 2014, Avicii looked back on an impressive career. He was one of the most successful artists in the world with over 10 million albums sold.

Το Μάιο του 2015, κυκλοφορεί το «Feeling Good» απατώντας έτσι στις φήμες που τον ήθελαν εκτός λόγω της περίεργης κατάστασης της υγείας του. Βέβαια, τέσσερις μήνες αργότερα αναγκάζεται και πάλι να ματαιώσει τις υπόλοιπες εμφανίσεις που είχε προγραμματίσει για εκείνη τη χρονιά. Οι εκπρόσωποί του υπογράμμισαν την πίεση για την οριστικοποίηση του άλμπουμ «Stories» που κυκλοφόρησε ένα μήνα αργότερα και του σκηνοθετικού ντεμπούτου του Avicii του στα μουσικά βίντεο για τα τραγούδια «For a Better Day» και «Pure Grinding». Η ομάδα του υποσχέθηκε επίσης ότι θα επιστέψει μία μεγαλύτερη περιοδεία.

Όπως ο ίδιος είχε εξηγήσει:

Όταν μετακινώ τις υποχρεώσεις μου για το επόμενο έτος, έχω μία μεγάλη ευκαιρία να επικεντρωθώ στον εαυτό μου και να περάσω  χρόνο προσπαθώντας να μεγαλώσω με τέτοιο τρόπο που ποτέ δεν είχαν την ευκαιρία να κάνω, φυσιολογικά ή όσο φυσιολογικά θα μπορούσε να γίνει. Η δισκογραφική εταιρεία και η οικογένειά μου με ενθάρρυναν να το κάνω και συνειδητοποιώ ότι πολλοί στη θέση μου δεν έχουν αυτή την ευκαιρία.

Το 2016 ο Avicii θα ανακοινώσει ότι σχεδιάζει αποσυρθεί από τις περιοδείες επ’ αόριστον. Παρά τη θριαμβευτική επιστροφή του στο Ultra Music Festival, τα νέα προκάλεσαν σοκ. Ο Avicii επισήμανε την πάλη που έδινε ζώντας συνεχώς σε καθεστώς περιοδείας, την εσωστρεφή φύση του και την επιθυμία να περάσει περισσότερο χρόνο δημιουργώντας στο στούντιο. Ο ίδιος είχε γράψει:

Οι επιλογές και η καριέρα μου δεν είχαν ποτέ κίνητρο υλικά πράγματα, αν και είμαι ευγνώμων για όλες τις ευκαιρίες και τις ανέσεις που επωφελήθηκα από την επιτυχία μου. Ξέρω ότι είμαι ευλογημένος που μπορώ να ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο και να παίζω μουσική, αλλά έχω πολύ λίγο χρόνο για τη ζωή ενός πραγματικού ανθρώπου πίσω από τον καλλιτέχνη, αλλά ποτέ δε θα αφήσω τη μουσική, θα συνεχίσω να μιλάω στους οπαδούς μου μέσα από τη μουσική, αλλά αποφάσισα ότι αυτή η περιοδεία του 2016 θα είναι η τελευταία μου και οι τελευταίες εμφανίσεις.

AVICII: TRUE STORIES – Official Trailer

Directed by Levan Tsikurishvili Avicii: True Stories Official Trailer 1 (2017) – Documentary http://www.aviciitruestories.com

Το 2017 το ντοκιμαντέρ «Avicii: True Stories» προσπάθησε να εμβαθύνει στους λόγους που οδήγησαν τον Avicii σε μία τόσο δραστική απόφαση, στο να αποσυρθεί δηλαδή από τη μουσική σκηνή. Το ντοκιμαντέρ, στο οποίο τον βλέπουμε να δουλεύει μέχρι και από το κρεβάτι του νοσοκομείου, σκηνοθετήθηκε από τον φίλο του Levan Tsikurishvili ο οποίος είχε δηλώσει:

Κανένας δεν γνώριζε ότι θα μπορούσε να γίνει τόσο επιτυχημένος. Ήταν ένα βάρος γι’ αυτόν. Έπρεπε να βρει τον εαυτό του και προσπάθησα στο ντοκιμαντέρ να εξηγήσω πως αισθάνθηκε. «Αυτή η ζωή μπορεί να φαίνεται συναρπαστική και λαμπερή στο Instagram και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν έχετε πραγματικά ιδέα τι συμβαίνει πίσω από όλο αυτό.

avicii 0
Avicii: True Stories

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

10 τραγούδια για τα οποία θα θυμόμαστε τον Avicii, που πέθανε σήμερα

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!