σε ,

Χάρη σε ένα 6χρονο κοριτσάκι ίσως δημιουργηθούν θηλυκά πλαστικά στρατιωτάκια

Η ιδέα υπήρχε για καιρό στις πολυεθνικές και το αίτημα της μικρής άσκησε ακόμη μεγαλύτερη πίεση

Χάρη στις ιδέες και την επιμονή ενός εξάχρονου κοριτσιού, ίσως κατασκευαστούν μικρά πλαστικά στατιωτάκια γένους θηλυκού σύντομα. Η απόφαση δεν είναι ειλημμένη, αλλά μια εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών υποσχέθηκε πως θα κάνει έρευνα και θα προσπαθήσει να εισάγει στην αγορά και θηλυκά στρατιωτάκια, πέρα από τα κλασσικά πράσινα ανδρικά που υπάρχουν στην αγορά για πολλές δεκαετίες.

Soldiers

The perfect Funny Skate Skateboar Animated GIF for your conversation. Discover and Share the best GIFs on Tenor.

Η ιστορία ξεκίνησε όταν η μικρούλα Vivian Lord από το Αρκάνσας των ΗΠΑ απέκτησε ένα σετ από πλαστικά στρατιωτάκια για να παίξει, πράγμα που λαχταρούσε από καιρό. Ενθουσιασμένη ξεκίνησε να παίζει με τους ετοιμοπόλεμους στρατιώτες, αλλά σύντομα ανακάλυψε πως ήταν μόνο αρσενικού γένους. Έψαχνε μέσα στο σετ μήπως και βρει καμιά στρατιωτίνα, αλλά μάταια.

Η μικρή δεν μπορούσε να δεχτεί πως δεν υπήρχαν θηλυκά στρατιωτάκια και έτσι αποφάσισε να κάνει κάτι γι’ αυτό. Σχεδόν αμέσως έραψε γράμματα και τα έστειλε σε τρεις διαφορετικές εταιρείες παιχνιδιών για να μάθει γιατί δεν υπάρχουν και στρατιωτάκια θηλυκού γένους.

Η μικρή δεν μάσησε τα λόγια της στο γράμμα. Σχεδόν αμέσως έθεσε το ερώτημα γιατί δεν φτιάχνουν και θηλυκά στρατιωτάκια και εξήγησε πως επειδή είναι κορίτσι δεν σημαίνει πως της αρέσει το ροζ.

Ο Jeff Imel, ο οποίος εργάζεται στην εταιρεία «BMC Toys» ήταν ένας από τους παραλήπτες του γράμματος. Όχι μόνο δεν αγνόησε το γράμμα της νεαρής κοπέλας, αλλά της απάντησε κιόλας αναφέροντάς της πως συζητάει την ιδέα για θηλυκά στρατιωτάκια για πολλά χρόνια. «Με αρκετά υποστήριξη, θα μπορούσε να συμβεί», εξήγησε ο Imel.

«Υποσχέθηκα να κάνω κάποια έρευνα και ανακάλυψα πως ίσως υπάρχει αρκετός κόσμος που αν ψάχνει μικρές πράσινες στρατιωτίνες ούτως ώστε να αρχίσουμε να τις παράγουμε», ανέφερε.

Το μεγάλο ενδιαφέρον για θηλυκά σταριτωτάκια οδήγησε την εταιρεία στη δημιουργία των πρώτων σκίτσων, τα οποία είναι βασισμένα «σε κάποια αιτήματα, μια γρήγορη έρευνα και το ένστικτο». Τα σκίτσα επιμελήθηκε η καλλιτέχνης Tina Imel.

Εάν τελικά υλοποιηθεί η ιδέα, αναμένεται πως τα θηλυκά στρατιωτάκια θα έχουν τις ίδιες στάσεις με τα αρσενικά και θα χρειαστεί καμπάνια χρηματοδότησης από το πλήθος προκειμένου να μπορέσει να υλοποιηθεί το εγχείρημα σύντομα.

ο Imel παραδέχτηκε πως το εγχείρημα θα χρειαστεί μεγάλη υποστήριξη για να γίνει πράξη, αλλά τουλάχιστον η μικρή Vivian βρήκε κάποιον ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθειά της τα παιχνίδια να είναι πιο συμπεριληπτικά ως προς τα φύλα.

Με πληροφορίες από το Military Times

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΚΟΥΙΖ: Πόσο καλά θυμάσαι τα παιδικά που βλέπαμε μικροί;

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε