σε ,

Σταματήστε να λέτε στην κόρη μου ότι η αδερφή της είναι ετεροθαλής!

Μια γυναίκα δεν αντέχει άλλο όσους αξιολογούν τη σχέση των παιδιών της – και τα λέει έξω απ’ τα δόντια

Η Rachel Sobel είναι συγγραφέας του μπλογκ Whine & Cheez που ασχολείται με θέματα μητρότητας. Αυτή είναι η προσωπική της ιστορία που θέλησε να μοιραστεί με τους αναγνώστες του Bored Panda.

Γράφει η Rachel:

«Το διαζύγιο και η δημιουργία μιας μικτής οικογένειας είναι δύσκολη υπόθεση – κυρίως για αυτούς που δεν το ζουν να καταλάβουν. Κάποιοι άνθρωποι είναι καλοί, αλλά πολλοί είναι αδιάκριτοι, είτε το θέλουν είτε όχι. Εγώ είμαι μεγάλη κοπέλα και έμαθα να το αντιμετωπίζω όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό που δεν ανέχομαι όμως είναι όταν κάποιος κάνει τα παιδιά μου να αισθάνονται άσχημα. Άνθρωποι που γνωρίζουμε η ή ακόμα και άγνωστοι “αξιολογούν” τη σχέση των παιδιών μου και αυτό συμβαίνει πιο συχνά από ό, τι φαντάζεστε.

Βλέπετε, μετά το διαζύγιό μου ξαναπαντρεύτηκα και απόκτησα και δεύτερο παιδί. Αν και μοιράζομαι την επιμέλεια της μεγάλης μου κόρης μαζί με τον πατέρα της, τα κορίτσια είναι πολύ κοντά μεταξύ τους. Η μεγάλη είναι πολύ στοργική και τρυφερή. Αρχικά νόμιζα ότι τα οκτώ χρόνια που έχουν διαφορά θα αποτελούσαν πρόβλημα, αλλά τελικά αυτό δεν ισχύει. Η μεγάλη είναι πολύ προστατευτική και η μικρή την ακολουθεί παντού, σαν σκιά της.

Είναι πολύ αγαπημένες και εγώ αγαπώ τη σχέση τους. Ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που νομίζουν ότι είναι απαραίτητο να υπενθυμίζουν συνεχώς στη μεγάλη μου κόρη ότι η μικρή της αδελφή είναι ετεροθαλής. Αν και αυτό είναι τεχνικά σωστό, δεν αντικατοπτρίζει σωστά τη σχέση τους και ακούγεται παραπλανητικό

Κάθε φορά που κάποιος λέει με περίσσια άνεση «η ετεροθαλής αδερφή σου», η μεγάλη κόρη μου αναστατώνεται. Με ρωτάει συνέχεια τι σημαίνει αυτό και γιατί το λένε και αναρωτιέται πώς θα έπρεπε να αισθάνεται για την αδερφή της. Είναι ενοχλητικό και ακούγεται σαν κακία. Γιατί αισθάνονται κάποιοι την ανάγκη να τους χαλάσουν τη διάθεση για κάτι τόσο ασήμαντο που απλά τις κάνει να αναρωτιούνται για τη σχέση τους μεταξύ τους;

Δεν χρησιμοποιούμε τη λέξη ετεροθαλής γιατί είναι απλά αδερφές 

Σίγουρα δεν έχουν τον ίδιο πατέρα, αλλά αυτό δεν έχει επηρεάσει καθόλου τη σχέση τους. Έχουν αναλάβει τους ρόλους τους με τόση φυσικότητα και αγάπη που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κόσμος απλά δεν το δέχεται. 

Οι κόρες μου είναι αδερφές μεταξύ τους. Τελεία. Δεν χρειαζόμαστε αγνώστους να μας υπενθυμίζουν τις γενετικές λεπτομέρειες. Μητέρες σαν έμενα εργάζονται καθημερινά για να δημιουργήσουν υγιείς και δυνατούς οικογενειακούς δεσμούς. Όποτε κάποιος υποτιμά τη σχέση των παιδιών μου προσπαθεί ουσιαστικά να υποτιμήσει την οικογένεια μας. Οπότε, σας παρακαλώ να σκέφτεστε δύο φορές πριν πείτε κάτι τέτοιο γιατί στο κάτω-κάτω είμαστε μία κανονική οικογένεια όπως όλες».

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΥΙΖ: Πόσο καλά γνωρίζεις τους βαθμούς συγγένειας στην οικογένεια σου;

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση