σε ,

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του μαχητικού Mirage 2000-5 που κατέπεσε στη Σκύρο;

Για να καταλάβει κανείς τη δυναμική του μαχητικού θα πρέπει πρέπει να πετάξει ή μαζί του ή εναντίον του

554

Νεκρός είναι ο πιλότος του Mirage 2000-5 που κατέπεσε λίγο μετά τις 12, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, σύμφωνα με ανάρτηση στο twitter, του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος έγραψε:

Panos Kammenos on Twitter

Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ

Τι γνωρίζουμε όμως για τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 και γιατί όλοι υποστηρίζουν πώς αποτελούν μια από τις σημαντικότερες προσθήκες στο στόλο της Πολεμικής Αεροπορίας;

Ποια είναι τα Mirage 2000-5

Τα Mirage 2000-5 είναι προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη αεροπορικής υπεροχής και αποτελούν μέρος του προγράμματος απόκτησης συνολικά 25 αεροσκαφών αυτού του τύπου. Δεκαπέντε απ’ αυτά είχαν αποκτηθεί από τη Γαλλία, ενώ τα υπόλοιπα 10 είναι αεροσκάφη Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία αναβαθμίστηκαν σε Μ2000-5, στο εργοστάσιο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας. Η συγκεκριμένη αναβάθμιση περιλάμβανε την αντικατάσταση του συνόλου του ηλεκτρονικού εξοπλισμού και των μεταφερόμενων όπλων, μετατρέποντάς το σε ένα από τα ικανότερα αεροσκάφη αναχαίτισης.

MIRAGE 2000-5 COCKPIT – Hellenic Air Force

Join AirUtopia inside one of France’s premier fighter aircraft flown by the capable and highly skilled airmen proudly serving Greece and the Hellenic Air Force.

Η δομή τους

Τα Mirage 2000-5 είναι εξοπλισμένα με προηγμένης τεχνολογίας όπλα αέρος – αέρος. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά τους είναι ότι διαθέτουν φτερά σε σχήμα χαμηλά τοποθετημένων Δέλτα με κομμένες άκρες, ενώ η άτρακτος έχει το σχήμα σωλήνα με οξεία μύτη και καλύπτρα θέσεως πιλότου σε μορφή φυσαλίδας. Από την πρώτη στιγμή. Από την αρχή, ο συγκεκριμένος τύπος μαχητικού αεροπλάνου εξειδικεύτηκε στις αναχαιτίσεις παντός καιρού και γι’ αυτό θεωρείται ένα από τα πιο ικανά μαχητικά στον κόσμο διαθέτοντας υψηλή ευελιξία στις αερομαχίες με εχθρικά αεροσκάφη.

Mirage 2000-5 Mk2 Η απόλυτη αεροπορική υπεροχή πάνω από το Αιγαίο

Απο την εκπομπη Με αρετή και τόλμη,

Τεχνικά χαρακτηριστικά/Επιδόσεις

Πλήρωμα: 1
Κινητήρας: by pass turbofan SNECMA M53 P2 jet engine with afterburner/Ώση: 9.8 τόνοι (21,400 λίβρες)
Εκπέτασμα Πτερύγων: 9.13μ
Μήκος: 14.36μ
Μέγιστη ταχύτητα: 2,530χλμ την ώρα ή 2.2 Mach
Μέγιστο ύψος: Πάνω από 15,240μ. ή 50.000 πόδια

Αξίζει να αναφερθεί ότι η πτώση του πολεμικού αεροσκάφους έρχεται σχεδόν ένα χρόνο μετά από παρόμοιο περιστατικό, με αντίστοιχο αεροπλάνο της Πολεμικής αεροπορίας. Εκπαιδευτικό αεροσκάφος Mirage 2000 της 332 Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας είχε καταπέσει την 29η Μαΐου 2017, στις 12.18 το μεσημέρι 15 μίλια νότια των Σποράδων, στην περιοχή της Σκοπέλου.

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!