σε ,

Η μοναδική ιδιωτική κατοικία που σχεδίασε η Zaha Hadid μέσα από 9 φωτογραφίες (από έξω κι από μέσα)

Μια συναρπαστική επίσκεψη στο εσωτερικό του σπιτιού που βρίσκεται σε δάσος της Ρωσίας

7 20

Η Zaha Hadid φημίζεται για το στυλ της. Έχει σχεδιάσει επιχειρηματικά κέντρα, ξενοδοχεία και κέντρα διασκέδασης σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, τα σχέδια της είναι τόσο μοναδικά που τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν πραγματοποιηθεί. Μέχρι τώρα.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε μια δημιουργία της στη μέση ενός δάσους στη Ρωσία.

Σχεδιασμένη από την Zaha Hadid, αυτή η ιδιωτική κατοικία βρίσκεται στο δάσος της Barvihka.

1 27

Την σχεδίασε για τον Ρώσο επιχειρηματία Vladislav Doronin. Τα πάντα σε αυτό το σπίτι δείχνουν ένα μοναδικό στυλ αρχιτεκτονικής. Το σπίτι έχει μήκος 22 μέτρα, φτάνει μέχρι την την κορυφή των πανύψηλων δέντρων και διαθέτει δύο μπαλκόνια. Τα πρώτα σκίτσα του έργου, που ονομάζεται Capital Hill, ξεκίνησαν μετά από μια συζήτηση μεταξύ της Hadid και του Doronin. Ο Doronin της είπε ότι θέλει να αισθάνεται ελεύθερος και να βλέπει τον ουρανό τελείως απομονωμένος.

2 25

Έτσι σχεδιάστηκε αυτή η τριώροφη κατοικία. Το χαμηλότερο επίπεδο είναι αφιερωμένο στην ψυχαγωγία. Στο ισόγειο τοποθετήθηκε πισίνα, κουζίνα και σαλόνι. Οι επισκέπτες μπορούν να εισέλθουν στο κτίριο από τον πρώτο όροφο και τα δωμάτιά τους, όπως και τα δωμάτια των παιδιών, βρίσκονται σε αυτόν τον όροφο.

3 25

Όταν η Zaha Hadid και ο Vladislav Doronin συναντήθηκαν στο Λονδίνο πριν από 10 χρόνια, γεννήθηκε αυτή η μοναδική ιδέα.

4 21

Η Hadid σχεδίασε το Capital Hill σε μια χαρτοπετσέτα και 10 χρόνια αργότερα, αυτό το εκπληκτικό έργο έγινε πραγματικότητα.

5 21

Οι πρώτες φωτογραφίες του παρουσιάστηκαν το 2011, πριν το θάνατο της Hadid. Πλέον, ο Doronin δείχνει με υπερηφάνεια την ιδιωτική του κατοικία.

6 22

Από ένα σκίτσο σε χαρτοπετσέτα, προέκυψε αυτό το πολύπλοκο σπίτι.

7 20

Το όραμα του Doronin και το μοναδικό ύφος της Hadid συνδυάζονται σε αυτό το θαυμάσιο κατασκεύασμα που βρίσκεται έξω από τη Μόσχα.

8 19

Με θέα στο καταπληκτικό δάσος Barvihka, η οικία αποτελεί την επιτομή της κομψότητας και της μοντέρνας εμφάνισης.

Στο παρακάτω βίντεο ο Vladislav Doronin μιλά για το πρότζεκτ:

Vladislav Doronin’s Capital Hill Residence Designed by Zaha Hadid

The Capital Hill Residence is the only private residence designed by Pritzker Architecture Prize winner, Zaha Hadid, that was built in her lifetime. Vladislav Doronin describes the process of designing and building his home with Zaha Hadid, whilst Patrik Schumacher explains how the Capital Hill Residence is a testament to Hadid.

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!