σε , ,

Ας κάνουμε λοιπόν πειραματόζωο τον Οικονομόπουλο αφού το θέλει κι ο ίδιος

Ο τραγουδιστής πιστεύει *τόσο* πολύ. Θα μείνει όμως στις δηλώσεις ή θα αποδείξει πως αυτά που λέει τα εννοεί;

Screenshot 10 2

Μοιάζει συμπαθής και καλό παιδί, αν και οι οπισθοδρομικές απόψεις του σχετικά με τη γυναίκα – δούλα – νοικοκυρά (ακόμα κι η δήλωση «νιώθω άβολα να πλύνω πιάτο») δείχνουν μια συντηρητική αφέλεια της δεκαετίας του ’50, η οποία είναι εξαιρετικά πιο δημοφιλής στην κοινωνία απ’ ό,τι νομίζουμε.

Kάτω απ’ αυτό το βίντεο με αυτόν τον τίτλο:

«Τρομερή ομολογία πίστεως για Χριστό και Θ. Κοινωνία από Νίκο Οικονομοπουλο»

Τρομερή ομολογία πίστεως για Χριστό κ Θ Κοινωνία από Νίκο Οικονομοπουλο

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

στο οποίο ο τραγουδιστής λέει ένα σωρό αφελέστατα πράγματα, οι αντιδράσεις είναι ενθουσιώδεις. 

Πχ.: «Συγχαρήτήρια σε αυτο το παλληκάρι έκανε μια μεγάλη ομολογία πίστεως μεσα αυτην την καταχνιά του σκοτεινού και αντίχριστου κόσμου που ζούμε.» / «ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΕΣΒΗΣΕ: ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ?? ΕΥΓΕ!!!» / «Μπράβο σου Νίκο! Τρομερός! Τους εξαφάνισες όλους αυτούς που μας φλόμωσαν στα ψέματα και μας απομάκρυναν απ’ την εκκλησία. Μπράβο ξανά και ξανά! Πολύ σωστά! Για όλα υπάρχει λύση! ΠΩΠΩΠΩ! Είσαι απίθανος!Τους “κόλλησε” όλους τους άθεους στον τοίχο!». Και πάει λέγοντας

Πώς τους «έσβησε» όλους τους άθεους αντίχριστους; Πώς τους «εξαφάνισε»; Πώς τους «κόλλησε στον τοίχο»;

Με λογική νηπιαγωγείου φυσικά. Ο Νίκος Οικονομόπουλος εκπλήσσεται που είχαν παραμείνει ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ ενώ όχι οι εκκλησίες, και χρησιμοποιεί την κλασική μπούρδα «δηλαδή απ’ το τάδε κολλάς ενώ απ’ το άλλο όχι;»

Πρώτον, ναι, απ’ την εκκλησία είναι πολύ πιο επικίνδυνο να κολλήσει κάποιος από ευπαθή ομάδα γιατί εκεί πάνε σχεδόν μόνο ευπαθείς ομάδες (ακόμα κι ο ίδιος στο βίντεο παραδέχεται πως σπάνια πάει εκκλησία!). Και δεύτερον για τα μαγαζιά τροφίμων δεν υπήρχε εναλλακτική: *έπρεπε* να είναι ανοιχτά για να μην πεθάνουμε της πείνας, ενώ για τις εκκλησίες υπήρχε εναλλακτική: προσευχή απ’ το σπίτι για λίγο καιρό.

«Λύσεις υπάρχουν για όλα. Όπως λύσεις βρέθηκαν για τον Κορωνοϊό, δεν υπάρχει λύση για το Χριστό; Προς Θεού!» λέει. Δεν ξέρω ποια λύση νομίζει ότι βρέθηκε για τον Κορωνοϊό, πάντως η λύση για το Χριστό που προτείνει ακούγεται ανεύθυνη και επικίνδυνη.

96780430 10221030107398315 3291734751802556416 n

«Πώς θα έχουμε το Χριστό, αν δεν τον πάρουμε μέσα μας;» αναρωτιέται, λες και η πίστη του είναι τόσο αδύναμη που αν για ένα μήνα δεν «πάρει το Χριστό μέσα του» θα του φύγει!

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα λοιπόν. Μπορεί να αποτανθεί σε ανεξάρτητους επιστήμονες και να πραγματοποιήσει τον ισχυρισμό του ώστε να «αποστομώσει» τους άθεους.

Η επιστήμη θα τον ευγνωμονεί.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Ιερά Σύνοδος δε θέλει σεξουαλική αγωγή στα σχολεία και θα ακούσει καμιά βαριά κουβέντα

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
12 Comments
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Exist
Exist
3 χρόνια πριν

Για να είμαστε και λίγο ειλικρινείς: Είτε τα πιστεύει αυτά που λέει είτε το παίζει ότι τα πιστεύει, ο Οικονομόπουλος απευθύνεται σε μία συγκεκριμένη ομάδα κόσμου. Η συγκεκριμένη ομάδα κόσμου έχει κάποια τυπικά χαρακτηριστικά. Δε νομίζω ότι θεωρεί κανείς μας ότι ο μέσος (ο ΜΕΣΟΣ, όχι η εξαίρεση) ακροατής Οικονομόπουλου είναι open-minded, άθεος και φεμινιστής. (όπως αντίστοιχα, για να είμαστε δίκαιοι, δε νομίζω ότι κανείς μας πιστεύει ότι ο μέσος ακροατής π.χ. του Αγγελάκα είναι δεξιός, συντηρητικός και θρήσκος – και πάλι λέω Ο ΜΕΣΟΣ, όχι η εξαίρεση) Αυτό που πουλάς (ό,τι κι αν είναι αυτό) πρέπει να υποστηρίζεται και… Διαβάστε περισσότερα »

Csaler
Csaler
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Exist

Θα συμφωνήσω απόλυτα και σχεδόν σε όλα. Ο καθένας οφείλει να υποστηρίξει αυτο που πρεσβεύει και εκπροσωπεί. Τουλάχιστον για τον επαγγελματισμό του πράγματος. Τώρα το τι αντίκτυπο έχει είναι μια άλλη ιστορία. Ώστοσο σε ένα σημείο ενίσταμαι το οποίο είναι, βέβαια, σχετικά άσχετο με την ουσία των δηλώσεων του τραγουδιστή και του παρόντος άρθρου. Γιατί θεωρείται open-minded, όπως χαρακτηριστικά λες, ένας άνθρωπος που είναι άθεος και φεμινιστής; Ακόμα δεν μπορώ να το διαπιστώσω την βάση αυτής της κατηγοριοποίησης των ανθρώπων που έχεις κάνει με βάση τα πιστεύω τους. Πάντω ένας πραγματικά ανοιχτομυαλος άνθρωπος δεν θα πρέπει να σκέφτεται έτσι και… Διαβάστε περισσότερα »

leonidas
leonidas
3 χρόνια πριν

Και μια extra παρότρυνση από εμένα με κάθε σεβασμό.Εσείς αν αποδείξει η επιστήμη μεσω του Οικονομόπουλου οτι δεν κολλάει με την θεια κοινωνία,έχετε την προδιάθεση να αναθεωρήσετε κάπως τις απόψεις? Ή απλά αμφισβήτηση λόγω διαφορετικής αντίληψης

par_xetr_
par_xetr_
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Άρης Δημοκίδης

Η γιαμαρελου και (μάλλον) ο τσιορδας πάντως δεν θεωρούν πως υπάρχει διαφορά των δύο “πίστεων”.

konstantinos konstant.
konstantinos konstant.
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Άρης Δημοκίδης

Εδώ βρε Άρη έγραφαν ότι μας προστάτεψε ο θεός επειδή κόλλησαν τον κορωνοϊό οι προσκυνητές και έτσι μας προειδοποίησε για να λάβουμε έγκαιρα μέτρα, σε αυτό θα κολλήσουν;

Matter
Matter
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Άρης Δημοκίδης

Ιδού η Ρόδος λοιπόν… όπως γράφετε στο άρθρο σας. Επιστημονική δημοσίευση που βεβαιώνει την μη μετάδοση ασθενειών: The Hazard of Infection From the Shared Communion Cup. J Infect 1988;16:3-23. Σε καθ’ όλα έγκριτο και αξιόπιστο περιοδικό. Και φυσικά υπάρχουν και άλλες επιστημονικές δημοσιεύσεις. Διάλεξα μια τυχαία. Προτίθεστε να αναθεωρήσετε; Θα σας απαντήσω εγώ. Όχι. Και νεκρό να δείτε να ανασταίνεται, δε θα πιστέψετε. Μόνο αν μαλακώσει η καρδιά σας θα βιώσετε το μυστήριο και θα δείτε τα πάντα καθαρά. Ελπίζω ειλικρινά να σας ελεήσει ο Θεός και να Τον ζήσετε. Θα αναρωτηθείτε τότε: μα είναι δυνατόν να ήμουν τόσο καιρό… Διαβάστε περισσότερα »

Matter
Matter
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Άρης Δημοκίδης

Εγώ μια χαρά διάβασα, εσείς (ή μάλλον ο φίλος σας που του το δείξατε) δεν διαβάσατε σωστά. Το βασικό ερώτημα είναι: ασθενείς ή όχι; Και η απάντηση είναι σαφής: “Disease attributable to the shared communion cup has never been reported”. Και δεν είναι η μόνη δημοσίευση που γκουγκλαρα όπως γράφετε, υπάρχουν όντως και άλλες σε έγκριτα περιοδικά. Μπορείτε εσείς να μου βρείτε δημοσίευση που να λέει ότι η κάποιος έχει ασθενήσει; Το πείραμα που προτείνετε δεν υπάρχει λόγος να γίνει, γιατί η Θεία Κοινωνία είναι για τους Πιστούς, όχι για να δημιουργήσει πιστούς. Οι Πιστοί είμαστε πεπεισμένοι. Δεν ξεκινήσαμε εμείς… Διαβάστε περισσότερα »

konstantinos konstant.
konstantinos konstant.
3 χρόνια πριν

Επιτέλους δικαίωση για τον Οικονομόπουλο !

Τα’ λεγε το παιδί ότι είχε ψυχολογικό προβλήματα και γι’ αυτό δεν πήγε στρατό, αλλά κανένα ζώο δεν τον πίστευε…. Τώρα θα πιστέψουν και τα ζώα !

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!