σε , ,

Η άνοδος και η αποχώρηση του Κάρολου Παπούλια

Μερικές αξέχαστες στιγμές της θητείας του Προέδρου που ήρθε με χειροκροτήματα και έφυγε ελαφρώς απαξιωμένος

Screenshot 7 7

[Πρώτη δημοσίευση: Φεβρουάριος 2015]

Στις 12 Δεκεμβρίου 2004 προτάθηκε από τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Υπέρ της πρότασης εκφράστηκε και το ΠΑΣΟΚ. Στην ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή ο Κάρολος Παπούλιας εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον πρώτο γύρο με 279 ψήφους – αριθμό ρεκόρ για τότε.

Αριστεροί και δεξιοί χάρηκαν για την εκλογή του και τα ποσοστά αποδοχής του ήταν ενδεικτικά του ενωτικού χαρακτήρα της επιλογής του.

12 Μαρτίου 2005:

Το χρονικό της ορκωμοσίας του (από το in.gr)

Την έναρξη της συνεδρίασης κήρυξε ο πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής Σωτήρης Χατζηγάκης, παρουσία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

Νωρίτερα, τον Κ.Παπούλια είχαν υποδεχθεί στην κεντρική πύλη του Κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος της Βουλής Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα.

Ο κ. Παπούλιας εισήλθε στην αίθουσα της Ολομέλειας, χειροκροτούμενος από το βουλευτικό Σώμα, και αμέσως μετά ξεκίνησε η τελετή της ορκωμοσίας από τον Αρχιεπίσκοπο και τους συνοδικούς ιεράρχες.

Στο σημείο αυτό αποχώρησαν από την αίθουσα οι έξι βουλευτές του Συνασπισμού, οι οποίοι όμως επέστρεψαν για να χειροκροτήσουν τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος διάβασε τον όρκο, τον οποίο επανέλαβε στη συνέχεια ο κ. Παπούλιας, και στο τέλος όλοι -πλην των βουλευτών του ΚΚΕ- αναφώνησαν «άξιος».

Η πρώτη πενταετία ήταν γεμάτη συγχαρητήρια και εθιμοτυπικές συναντήσεις, βραβεύσεις κλπ

30 Ιουλίου 2006

Άλλος αέρας πνέει στο Προεδρικό Μέγαρο! (από την εφημερίδα Παρόν)

Για πρώτη φορά προσκλήθηκαν οι φοιτητές που η χούντα τούς έκοψε την αναβολή και τους έστειλε στον στρατό, λόγω της αντιστασιακής δράσης τους. Κλειστές οι πόρτες στους προδότες Αραπάκη και Παπανικολάου

Οφείλουμε να το επισημαίνουμε. Και να το εξάρουμε, άλλωστε χρέος μας είναι και να ασκούμε κριτική (πρωτίστως) και να επισημαίνουμε τα (όποια) θετικά της εξουσίας.

Φέτος, στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, φύσηξε άλλος αέρας. Πιο δημοκρατικός.

Αέρας που πραγματικά τιμά τη Δημοκρατία και όσους την υπερασπίστηκαν στους χαλεπούς καιρούς, τότε που όλα τα ‘σκιαζε η φοβέρα και απαιτούνταν ηρωϊσμός για να βγεις μπροστά, να αντισταθείς, να πεις «όχι».

Ο Κάρολος Παπούλιας τόλμησε αυτό που δεν είχε τολμήσει για χρόνια ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, παρά τις επισημάνσεις και αντιδράσεις μας!

Δυστυχώς, για τον κ. Στεφανόπουλο, ο Κάρολος Παπούλιας με τη συμπεριφορά του απέδειξε ότι το πρόβλημα δεν ήταν… πρωτοκόλλου, αλλά πολιτικής βούλησης, σύμφωνα δε με πληροφορίες είναι πολύ πιθανόν από του χρόνου ν’ αλλάξει άρδην η μορφή της εκδήλωσης…

9 Ιουλίου 2007

Τιμή στο Γρηγόρη Λαμπράκη απ’ τον Κάρολο Παπούλια

1 14

Αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του, στη γενέτειρά του

11 Ιουλίου 2007

Ο Παπούλιας και το Συνέδριο των Επτά Σοφών!

2 14

«Η αναβίωση του αρχαίου θεσμού του Συμποσίου των Επτά Σοφών αποτελεί σπουδαία ιδέα και εκτιμώ πως θα προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον».

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του 1ου Συμποσίου των Επτά Σοφών κ. Χρήστου Λόλα και τον πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και μέλος της Επιτροπής κ. Δημήτρη Κρεμαστινό

1 Φεβρουαρίου 2008

3 13

Η ύψιστη ακαδημαϊκή διάκριση του Πανεπιστημίου Αθηνών στον πρώτο πολίτη της χώρας.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Επίτιμος Διδάκτωρ.

Με την ύψιστη ακαδημαϊκή διάκριση, αυτήν του Επιτίμου Διδάκτορα, τίμησε το Πανεπιστήμιο Αθηνών τον πρώτο πολίτη της χώρας στην κατάμεστη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών.

29 Απριλίου 2008

4 10

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας επισκέφτηκε το 628 ΤΠ, στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, όπου τσούγκρισε αυγά και γευμάτισε μαζί και με τοπικούς φορείς και τον υφυπουργό οικονομίας Αντώνη Μπέζα.

26 Μαΐου 2008

5 10

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας απονέμει στον ηθοποιό Θανάση Βέγγο τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο οποίος δάκρυσε τη στιγμή της απονομής.

6 10

3 Ιουλίου 2008

Επιθεώρηση Στόλου από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια

7 10

Η επιθεώρηση του αγκυροβολημένου στο Φαληρικό όρμο Στόλου, πραγματοποιήθηκε εν πλώ επί της Φρεγάτας ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, ενώ διελεύσεις άνωθεν του πλοίου πραγματοποιήθηκαν και από ιπτάμενα μέσα του Πολεμικού Ναυτικού.

31 Ιουλίου 2008

Ανακοίνωση της Βουλής: Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δηλώνει εισοδήμα 283.694,79 ευρώ και η σύζυγος του 32.528,96, σύνολο 316.223,75.

Έχει στην κατοχή του 2 ακίνητα στην Αθήνα και τρεις οικίες στα Γιάννενα, ενώ η σύζυγος του διαθέτει ένα διαμέρισμα στο Παλαιό Ψυχικό και ένα κατάστημα στην Αθήνα.

Δεν διαθέτει κανένα χαρτοφυλάκιο.

Οι καταθέσεις του ανέρχονται στις 130.005 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα.

Έχει στην κατοχή του δύο αυτοκίνητα 2000 κβ και 1800 κβ.

19 Νοεμβρίου 2008

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, επισκέφτηκαν την Τετάρτη το πρωί οι βετεράνοι του Ολυμπιακού

Φοβερή φωτογραφία:

8 9

3 Φεβρουαρίου 2010

Επανεκλέχθηκε ο Κάρολος Παπούλιας

Την επανεκλογή του κ. Παπούλια υπερψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (160), της Νέας Δημοκρατίας (91) και του ΛΑΟΣ (15), ενώ «παρών» ψήφισαν οι 32 βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

5 Μαΐου 2010

Ο Κάρολος Παπούλιας εξέφρασε οδύνη και οργή για την οικονομική τραγωδία μετά τη συμφωνία με το ΔΝΤ και διαβεβαίωσε ότι το έγκλημα αυτό δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο. «Η χώρα μας έφτασε στο χείλος της καταστροφής» είπε εκφράζοντας το λαϊκό αίσθημα. Έκεί σταμάτησε όμως να το εκφράζει δεχόμενος κάθετί που του ζήτησαν οι κυβερνήσεις.

28 Οκτωβρίου 2011

Η μέρα που άλλαξαν όλα.

Αποδοκιμασίες εναντίον του στην παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. “Είσαι προδότης!” του φώναξαν συγκεντρωμένοι.

“Δεκαπέντε χρονών ήμουν αντάρτης”  δήλωσε με δάκρυα στα μάτια κατά την αποχώρηση του από την παρέλαση, και τόνισε ότι κακώς τον χαρακτηρίζουν προδότη!

Κάρολος Παπούλιας Δεκαπέντε χρονών ήμουν αντάρτης

No Description

Από εκείνη την ημέρα που διαβάσαμε ότι “Ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. Εν μέσω αποδοκιμασιών αποχώρησε από το χώρο των επισήμων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας” το backlash ξεκινά…

Η κατασυκοφάντηση του Προέδρου ξεκινά από τα πατριωτικά σάιτ που θυμούνται τη “ροζ” βίλα του Παπανδρέου και της Λιάνη (στο «πόθεν έσχες» του ο Παπανδρέου εμφανιζόταν να έχει δανειστεί για την αγορά του σπιτιού χρήματα από έξι άτομα, μεταξύ των οποίων ο Κάρολος Παπούλιας), αλλά και ένα σωρό επινοημένες κατηγορίες.

Άρθρα με τίτλους όπως “Προδότης ή αρχιπροδότης;” και “Ο Εβραίος Πρόεδρος της Ελληνοεβραϊκής οχλο-δημοκρατίας (των γεφυραίων), Κάρολος Παπούλιας, έχει δώσει την κόρη του σε Τούρκο αξιωματικό στη Γερμανία” άρχισαν να μοιράζονται στα social media.

«11 ετών ήταν στον πόλεμο του ’40 ο “αγωνιστής” Παπούλιας!» τόνισαν οι εχθροί του απορρίπτοντας τις δηλώσεις του πως υπήρξε αντάρτης.

9 8

Κατηγορήθηκε για τα πάντα: Ότι είναι Αλβανός και ανθέλληνας (πραγματικά θρασύτατη και εξοργιστική κατηγορία η δεύτερη), ότι άνοιξε τα σύνορα “κι ήρθαν όλοι οι λαθρομετανάστες”, ότι πάσχει από την νόσο Αλτσχάιμερ και δεν ξέρει τι κάνει.

Δεν είναι γνωστό αν ο κύριος Παπούλιας ήταν ενήμερος για τον ιντερνετικό βόθρο που άνοιξε εναντίον του, αν ήταν πάντως το αντιμετώπισε με αξιοπρέπεια.

Η δεύτερη πενταετία του πάντως ήταν γεμάτη από αμφισβήτηση και ύβρεις εναντίον του (στην χειρότερη) και από απογοήτευση που δεν εναντιώθηκε ποτέ στους κυβερνώντες (στην καλύτερη).

Δεκέμβριος 2011

Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς Α. Σαμαρά, Γ. Παπανδρέου, Γ. Καρατζαφέρη

10 8

τότε που δημιουργήθηκε τρικομματική κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

15 Φεβρουαρίου 2012

Μετά από καιρό μια καλή -επικοινωνιακά είδηση- για τον πρόεδρο:

Παραιτήθηκε του μισθού του ο κ. Κάρολος Παπούλιας

Την απόφασή του να παραιτηθεί της μηνιαίας αποζημίωσης που λαμβάνει γνωστοποίησε στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Βάσει του κρατικού προϋπολογισμού «η ετήσια χορηγία προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανέρχεται σε 283.694 ευρώ».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην εισπράττει πια την αποζημίωσή του.

«Πρόκειται για μία συμβολική κίνηση που τον τιμά», ειδικά εν μέσω των θυσιών που καλείται να κάνει ο ελληνικός λαός, δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Ευ.Βενιζέλος. (Από το Βήμα)

15 Σεπτεμβρίου 2012

Δημοσίευμα στο olympia: “Ο μισθός του Παπούλια λόγω κρίσης μειώθηκε …στις 17.000 το μήνα! Υποκρισία”

«Θυμάστε που είχε παραιτηθεί του μισθού του και μετά μετάνιωσε και ζήτησε… μείωση;

Μετά από τρία ολόκληρα χρόνια κατά το οποία οι Έλληνες πολίτες έχουν υποστεί απάνθρωπες περικοπές.

Και μετά απ΄ όλα αυτά -και άλλα πολλά- μας ανακοίνωσαν ότι μειώνεται ο μισθός του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος πλέον από 23.122 ευρώ θα παίρνει 11.561 ευρώ! Κι αν προσθέσουμε και τα 6.240 ευρώ για …έξοδα παράστασης φθάνουμε στα 17.801!

Είμαστε σοβαροί; …»

25 Φεβρουαρίου 2013

Γιάννενα: ”Τα άκουσε” από φοιτητές ο Κάρολος Παπούλιας – Τον ανάγκασαν να φύγει!

Εκεί, επρόκειτο να παρευρεθεί σε εκδήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε αίθουσα μάλιστα που φέρει το όνομά του. Λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της εκδήλωσης και ενώ οι άντρες της φρουράς του κ. Παπούλια βρίσκονταν ήδη μέσα, συγκεντρώθηκαν περίπου 20 φοιτητές κρατώντας ένα πανό με το σύνθημα «Έξω οι ασφαλίτες από το άσυλο». (newsit)

21 Οκτωβρίου 2013

Το kourdisto portokali του ζητά να παραιτηθεί:

11 8

“Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στο Μουσείο του νεοναζί φυγόδικου Αναστάσιου Πάλλη και η χειραψία που αντήλλαξαν οι δύο άνδρες, δεν είναι παρά μια υπενθύμιση της ανεπάρκειας του πολιτικού προσωπικού της χώρας σε όποιο αξίωμα κι αν βρίσκεται. Σ΄ αυτή την ανεπάρκεια καθρεφτίζεται και η σακατεμένη θέληση ενός αδύναμου λαού να αλλάξει την μοίρα του. Για μια ακόμη φορά μας τρομάζει η ιδέα ότι έχουμε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που μας αξίζει.

Ο Παπούλιας, ο οποίος 3 χρόνια συνυπογράφει το αδιέξοδο μακελειό ενός λαού, δεν μπήκε καν στον κόπο να τσεκάρει το ποιόν του ανθρώπου τον οποίο επισκέφθηκε. Το γεγονός ότι μπορεί να είχαν προηγηθεί υπουργοί οι οποίοι απότισαν “φόρο τιμής” στο νεοναζί Μουσείο του Πάλλη, δεν μπορεί να δικαιολογήσει την Προεδρική “αφέλεια”.”

28 Οκτωβρίου 2013

Αυστηρό μήνυμα προς τους ευρωπαίους εταίρους απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, έπειτα από την ολοκλήρωση της μεγάλης παρέλασης, που μετά απ’ τους προπηλακισμούς που είχε δεχτεί προ διετίας γίνεται σχεδόν πριβέ.

2 Δεκεμβρίου 2013

Ο Παπούλιας στην Samsung!

12 6

Στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψης Ελληνα Προέδρου στη Νότια Κορέα, ο Κάρολος Παπούλιας ξεναγήθηκε στο Βιομηχανικό Συγκρότημα της Samsung Electronics, όπου και ενημερώθηκε για τις μελλοντικές προοπτικές της εταιρείας.

31 Δεκεμβρίου 2013

Κάρολος Παπούλιας: “Τελειώνει η εποχή της τρόικας στην Ελλάδα»

Την πρόβλεψη την έκανε στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του λίγο πριν φύγει το 2013. Τόνισε επίσης ότι υπάρχει ανάγκη άμεσης εφαρμογής ενός συγκροτημένου εθνικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της χώρας.

28 Οκτωβρίου 2014

Μεγάλη ήταν η συγκίνηση του Κάρολου Παπούλια, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου.

wepost.gr

No Description

Ο Κάρολος Παπούλιας συγκινήθηκε, καθώς ήταν η τελευταία του παρουσία σε στρατιωτική παρέλαση από τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

16 Ιανουαρίου 2015

Λίγο πριν τις εκλογές, επιστροφή στα παλιά και εθιμοτυπικά.

Μία ακόμα ιστορική στιγμή για τον Νίκο Γκάλη που για πρώτη φορά τιμήθηκε από την Πολιτεία!

13 6

Δια χειρός του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ο «θεός» του ελληνικού μπάσκετ λαμβάνει τον «Ταξιάρχη του Τάγματος Τιμής».

Εκλογές 2015, 25 Ιανουαρίου

“Προβλέπω ότι έρχονται χρόνια με προβλήματα”

Εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα, ο κ. Παπούλιας δήλωσε: «Είναι μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Ελπίζω ο ελληνικός λαός, ένας λαός που έχει μακρά πείρα, θα επιλέξει τους καλύτερους για να τους στείλει στο Κοινοβούλιο. Αλλά επειδή προβλέπω ότι τα χρόνια που έρχονται θα είναι χρόνια με προβλήματα, θα έλεγα ότι πρέπει να υπάρχει μια ομόθυμη αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων και  ψυχραιμία για να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε κατάσταση».

Και κατέληξε: «Πιστεύω και πάλι το επαναλαμβάνω ότι αυτός ο λαός, ο ελληνικός λαός, και σοφία έχει και γνώση έχει και αποφασιστικότητα έχει»…

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!