σε , ,

Podcast / Η σκληρή αλήθεια για τον Αρκά

Ένα αποκαλυπτικό ηχητικό ντοκιμαντέρ του Άρη Δημοκίδη, που αναζητά το πραγματικό πρόσωπο που κρύβεται πίσω απ’ τον μυστηριώδη δημιουργό κόμικς

arkas

Καλή ακρόαση

***

Υπάρχει και στα Apple Podcast εδώ, και στα Google Podcasts εδώ

***

**Ακολουθήστε τα podcast μου «Μικροπράγματα» στην Αpple, το Spotify ή τη Google, πατώντας τα παρακάτω εικονίδια. Εκεί μπορείτε ακόμη να τα κατεβάζετε δωρεάν και να τα ακούτε όποτε θέλετε, ακόμη και εκτός δικτύου. >>

Screenshot 15 2

Screenshot 14 4

Screenshot 16 3 

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
30 Comments
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Γράφων
Γράφων
1 χρόνος πριν

Αυτό που χάνουν πολλοί είναι ότι ο Αρκάς κριτικάρει πάντα την εξουσία. Τον Κόκκορα και το Γουρούνι δούλευε. Τους άντρες που το παίζανε γαμάω ενώ ήταν πρόωροι εκσπερματιστές και γουρούνια. Σήμερα επιλέγει να δουλεύει την Ρόζα. Την feminazi της διπλανής πόρτας. Τυχαίο; Δεν νομίζω… Απλά όσο η κριτική του επικεντρωνότανε σε αυτούς που ήταν συνήθεις στόχοι της κριτικής δεν υπήρχαν αντιδράσεις. Η Αριστερά και τα παρακλάδια της (φεμινισμός) δεν ανέχονται ούτε αντέχουν την κριτική. Ρόζα δεν ήταν και το όνομα της συνιστώσας του Γιαννόπουλου; Κριτική δεν κάναμε ποτέ για τον Στάθη που ήταν στον Ριζοσπάστη αλλά άμα δημοσιεύσεις στο Πρώτο… Διαβάστε περισσότερα »

Baltatzis
Baltatzis
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Γράφων

Ποιες φεμιναζί της διπλανής πόρτας; Το φεμινιστικό κίνημα στην Ελλάδα έχει αναπτυχθεί μόλις πρόσφατα. Τα ακραία στοιχεία είναι ανύπαρκτα. Ακόμα και στις ΗΠΑ, οι ακραίες φεμινίστριες έχουν ελάχιστη παρουσία, αλλά η επιρροή τους διογκώνεται από την εναλλακτική δεξιά, της οποίας τα αστεία ο Αρκάς αντιγράφει. Ο χαρακτηρισμός της διπλανής πόρτας θα ταίριαζε περισσότερο σε εθνικιστές και ακροδεξιούς, οι οποίοι παραμένουν ιδιαίτερα ενεργοί, όπως δείχνουν οι πρόσφατες υστερίες του εθνικόφρονα όχλου στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, αλλά δυστυχώς ο Αρκάς αποφεύγει συστηματικά να ασχοληθεί μαζί τους. Όσι για τον Στάθη, η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι ακόμα και σήμερα, παρά την… Διαβάστε περισσότερα »

Γράφων
Γράφων
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Baltatzis

Τα ακραία στοιχεία ΔΕΝ είναι ανύπαρκτα. 9 του Μάρτη είχε γεμίσει η Αθήνα με συνθήματα. Υπάρχουν “εύθυμες” απεικονίσεις σε σειρές όπως το Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα και ενδημική κατάσταση εντός έδρας, ήτοι στην Πλατεία. Τα πρόσφατα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό είναι αυτά που γίναν επί Σύριζα; Δεν έπρεπε να υπάρξει αντίθετη άποψη, ε; Έπρεπε να αποδεχθούμε ότι οι γείτονες θα μιλούσαν μακεδονικά hands down. Το Πρώτο Θέμα είναι όργανο της Χρυσής Αυγής όπως ο Ριζοσπάστης είναι του ΚΚΕ και δεν το ήξερα;;;;; Για επεκταθείτε λίγο πάνω σε αυτό. Υπάρχει “επικρατούσα πολιτική ορθότητα του δεξιού αφηγήματος” στην Ελλάδα και δεν το… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 1 χρόνος πριν από Γράφων
Baltatzis
Baltatzis
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Γράφων

Η υποτιθέμενη ύπαρξη συνθημάτων, των οποίων το περιεχόμενο παραμένει αδιευκρίνιστο, δεν τεκμηριώνει την επιρροή του φεμιναζισμού στην ελληνική κοινωνία. Η συνεργασία των εφοπλιστών και ειδικά του Μαρινάκη με την Χρυσή Αυγή είναι γνωστή. Ειδικά για το Πρώτο Θέμα, διαβάστε εδώ: https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/02/grioules-atm-savvidis-apati/ Το ότι μια εφημερίδα έχει μεγάλη κυκλοφορία δεν σημαίνει ότι δεν είναι ακροδεξιά. Μάλλον το αντίθετο δείχνει, δηλαδή ότι οι ακροδεξιές απόψεις είναι ευρύτατα διαδεδομένες και κυριαρχούν στον δημόσιο λόγο. Η κυριαρχία του δεξιού αφηγήματος φαίνεται από τα υπόλοιπα σχόλια σας. Συγκεκριμένα ότι η Χρυσή Αυγή φυλακίστηκε για πολιτικούς και όχι για ποινικούς λόγους, ότι η αστυνομία δεν συλλαμβάνει… Διαβάστε περισσότερα »

Baltatzis
Baltatzis
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Γράφων

Τα συνθήματα σε τοίχους βέβαια δεν τεκμηριώνουν την επιρροή των ακραίων τάσεων του φεμινισμού. Για κάτι τέτοιο, χρειάζεται ισχυρή παρουσία στον δημόσιο λόγο, σε δημοφιλή ΜΜΕ κτλ. Οι δεσμοί του ομίλου Μαρινάκη με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, με στόχο κυρίως την εξάλειψη του συνδικαλιστικού κινήματος στα ναυπηγεία, είναι γνωστή. Ειδικά για το Πρώτο Θέμα, μπορείτε να διαβάστε εδώ: https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/02/grioules-atm-savvidis-apati/ Το ότι μια εφημερίδα έχει μεγάλη κυκλοφορία δεν σημαίνει ότι δεν είναι ακροδεξιά. Αντιθέτως, μάλλον αποδεικνύει την ευρεία διάδοση των ακροδεξιών αντιλήψεων στην κοινωνία. Ενδεικτικά αναφέρω την άρνηση του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού σε έθνη και μειονότητες (Μακεδονική, Τουρκική κα.), συνομωσιολογικές… Διαβάστε περισσότερα »

Γράφων
Γράφων
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Baltatzis

Τώρα δεν θα επεκταθώ για τον αν οι Σλάβοι βόρειοι γείτονές μας έχουν δικαίωμα στο να έχουν στη σημαία τους τον ήλιο της Βεργίνας ή να τυπώνουν χάρτες με λιμάνι τους την Θεσσαλονίκη και από πότε κρατάει αυτή η διαμάχη. Ούτε θα κάτσω να εξηγήσω ότι δεν υπάρχει ΜΜΕ, ηλεκτρονικό ή έντυπο, που να μην εχει μία φεμινιστική στήλη/εκπομπή που να απαιτεί να μην υπάρχει οιοσδήποτε αντίλογος. Ούτε θα κάτσω να εξηγήσω γιατί το Πρώτο Θέμα, όσο διαπλεκόμενο κι αν είναι οικονομικά, είναι μακρυά ξημερωμένο από την ακροδεξιά (και ως προς αυτό καλά κάνει). Ούτε θα κάτσω να εξηγήσω ότι… Διαβάστε περισσότερα »

Baltatzis
Baltatzis
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Γράφων

Άλλο φεμινισμός, άλλο φεμιναζισμός, όμως. Μονάχα η ακροδεξιά ταυτίζει τους δύο όρους. Στην Ελλάδα φυλακίζονταν για πολιτικούς λόγους από την εποχή του ιδιώνυμου και του Εθνικού Διχασμού. Ωστόσο, προηγουμένως υπονοήσατε ότι οι δεξιοί εγκληματίες φυλακίζονται, ενώ οι αριστεροί μένουν ατιμώρητοι, οπότε βρίσκω κάπως αντιφατικά τα σχόλια σας. Πάντως δεν πιστεύω ότι ο Αρκάς είναι ακροδεξιός, αν και πράγματι αντιγράφει τα αστεία της εναλλακτικής δεξιάς. Βέβαια δεν είμαστε και σε πολύ καλύτερη θέση. Μην ξεχνάμε ότι τρειςς ακροδεξιοί, με αντισημιτικό παρελθόν, έχουν λάβει υπουργικά αξιώματα. Ο ένας μάλιστα, με βαρύτατο ιστορικό ρατσιστικών σχολίων, θεωρείται ο δελφίνος του σημερινού πρωθυπουργού. Η αποδοχή… Διαβάστε περισσότερα »

Γράφων
Γράφων
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Baltatzis

Εμμ δεν σας τα έχουν πει καλά… Το ιδιώνυμο φτιάχτηκε γιατί το ΚΚΕ υποσχόταν την Μακεδονία στους βόρειους γείτονες. Ετιμωρείτο όποιος κρινόταν ότι “ἐπιδιώκει τὴν ἐφαρμογὴν ἰδεῶν ἐχουσῶν ὡς ἔκδηλον σκοπὸν τὴν διὰ βιαίων μέσων ἀνατροπὴν τοῦ κρατούντος κοινωνικοῦ συστήματος ἢ τὴν ἀπόσπασιν μέρους ἐκ τοῦ ὅλου τῆς ἐπικρατείας, ἢ ἐνεργεῖ ὑπὲρ τῆς ἐφαρμογῆς αὐτῶν προσηλυτισμὸν”. Σκοτώθηκαν τόσοι Έλληνες για να φτιαχτεί μια εδαφική επικράτεια που να χωράει με ασφάλεια ένα ποσοστό των απανταχού Ελλήνων, που να μην είναι σε διωγμό όπως φάνηκε από τις σφαγές που ξεκίνησαν από 1914 με αποκορύφωμα το 1922, κι ερχόταν το ΚΚΕ και τη… Διαβάστε περισσότερα »

Baltatzis
Baltatzis
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Γράφων

Το ίδιο το κείμενο που παραθέτετε σας διαψεύδει: “ἐπιδιώκει τὴν ἐφαρμογὴν ἰδεῶν ἐχουσῶν ὡς ἔκδηλον σκοπὸν τὴν διὰ βιαίων μέσων ἀνατροπὴν τοῦ κρατούντος κοινωνικοῦ συστήματος”. Εξάλλου οι διώξεις των κομμουνιστών συνεχίστηκαν και αφότου το ΚΚΕ έπαψε να υποστηρίζει την αυτονόμηση της Μακεδονίας. Βέβαια ακόμα και αυτό που υπογραμμίσατε είναι πάλι πολιτικό κριτήριο. Και τέλος, ακόμα και αν δεν θεωρείτε τις διώξεις των κομμουνιστών πολιτικές, το γεγονός παραμένει ότι και οι δύο παρατάξεις κυνήγησαν τους πολιτικούς αντιπάλους τους κατά τον Εθνικό Διχασμό. Η επανάληψη δεν συνιστά τεκμηρίωση. Δεν έχετε ακόμα ούτε καν επιχειρηματολογήσει γιατί οι ακραίες φεμινίστριες είναι “παντού”. Σε αντίθεση… Διαβάστε περισσότερα »

Γράφων
Γράφων
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Baltatzis

(α) Ενίοτε στον γραπτό λόγο ακούγομαι πιο “θυμωμένος” από αυτό που εννοώ. Αν αυτό ισχύει ζητώ συγγνώμη. (β) Πότε ακριβώς το ΚΚΕ σταμάτησε να υποστηρίζει την αυτονόμηση της Μακεδονίας; Γιατί την υλοποιηθείσα λύση την έδωσε το παλιό ΚΚΕ-εσωτερικού, ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά σε κάθε περίπτωση το 1950 επέστρεψε στην Ελλάδα ο Μπελογιάννης για να ξαναζωντανέψει το ηττηθέν στον Εμφύλιο ΚΚΕ. Το 1952 εκτελέστηκε. Που αν πρέπει να πάρω θέση θα πω κακώς. Αλλά whatever. Για τον Μπελογιάννη οι εξής καλλιτέχνες παρήγαγαν καλλιτεχνικά έργα: ο Ρίτσος (μέλος του ΚΚΕ), ο Βάρναλης (μέλος του ΚΚΕ), ο Ναζίμ Χικμέτ (μέλος του ΚΚΤουρκίας), ο Πικάσο… Διαβάστε περισσότερα »

Baltatzis
Baltatzis
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Γράφων

Δεν ακούγεστε καθόλου θυμωμένος ούτε αγενής, δεν προσβλήθηκα καθόλου!

Με τον Εθνικό Διχασμό δεν αναφέρομαι στο ιδιώνυμο, αλλά στις διώξεις που υπέστησαν και οι δύο πλευρές από τους αντιπάλους τους καθαρά για πολιτικούς λόγους. Συνέβησαν πογκρόμ (κατά των Βενιζελικών στην Αθήνα μετά τα Νοεμβριανά), σφαγές (στην Χαλκιδική και την Νάξο από τους Βενιζελικούς), αλλά και εξορίες πολιτικών αντιπάλων, όπως του πρωθυπουργού Σπυρίδωνα Λάμπρου στην Σκιάθο.

τυχαίος περαστικός
τυχαίος περαστικός
1 χρόνος πριν

Πολύ ωραίο podcast. Συγχαρητήρια. Για χρόνια τα κόμικς του Αρκά ήταν συντροφιά μου. Τα μοναδικά κόμικς που αγόραζα από την εφηβεία μου. Έχω Καστράτο, Ο Ισοβίτης, Show business, Χαμηλές πτήσεις, Αταίριαστοι έρωτες, Ο Παντελής και το Λιοντάρι, Ο καλός λύκος, Τρελοί Συνδυασμοί, Παιχνίδια για δύο. Τα τελευταία χρόνια έπαψα να τον αγοράζω γιατί δεν είναι αστεία τα σκίτσα του. Τα βρίσκω, όπως λέει κι ο Ανατολίτης στο βίντεο, πολύ εύκολα φτηνά χαζά λογοπαίγνια. Αυτό κατά τη γνώμη μου οφείλεται στην έντονη στροφή του Αρκά προς το συντηρητισμό, δεν πιστεύω πως είναι ίδιος όπως παλιά, ότι σαρκάζει. Συντηρητισμό κατά τη γνώμη… Διαβάστε περισσότερα »

Γράφων
Γράφων
1 χρόνος πριν

Υποκειμενικά είναι αυτά αλλά όταν πέθαινε στο δούλεμα τον Κόκκορα, ανελέητα, ήταν λεπτό χιούμορ; Ή όταν έγραφε το Ξυπνάς Μέσα μου το Ζώο είχε βάθος στους χαρακτήρες ή δεν βασιζόταν στα λογοπαίγνια;

Ξαναλέω, γούστα, υποκειμενικά είναι αυτά αλλά έτσι. Σαν αλληλεπίδραση ρωτώ.

maradona
maradona
1 χρόνος πριν

Ένας παρατεταμένα εμπνευσμένος κομίστας έχει χάσει λίγο από τον οίστρο του!
Ε και;
Δεκαετίες φαρμακερής σκιτσογραφίας-σάτιρας δεν ξεγράφουν…
Από τα 80’s συντροφιά μας κάνει.

Φερόμενος
Φερόμενος
1 χρόνος πριν

Πολύ ωραίο, ευχαριστούμε! Τα απόλυτα ξεκάθαρα μικροπολιτικά σκίτσα με τον μικρό Τσίπρα κλπ., και εμένα με ξένισαν όχι επειδή διαφωνώ, αλλά επειδή ακριβώς ήταν πολύ ξεκάθαρα. Πέραν τούτου, υπάρχουν δύο ενδεχόμενα για εκείνους που διαμαρτύρονται. Ο Αρκάς τους πρόδωσε και πήγε με το κατεστημένο ή, ο Αρκάς συνεχίζει να κάνει χιούμορ με τα νέα κατεστημένα. Το δεύτερο είναι άβολο σε κάποιους, ακόμα και ως σκέψη, ακριβώς όπως ήταν άβολη η ίδια η σύλληψη της “ζωής μετά” για κάποιους θρήσκους (κακώς, ο Αρκάς τα έβαλε -πετυχημένα- με μία σχηματική επικρατούσα ανθρωπομορφική μεταφυσική και όχι με την πίστη) Όσο για τα κατεστημένα,… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 1 χρόνος πριν από Φερόμενος
Γράφων
Γράφων
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Φερόμενος

Η Μουτίδου πρώτη φορά ανακάλυψε ότι ο Αρκάς έχει στο στόχαστρο τους παχύσαρκους τώρα (που δεν έχει στο στόχαστρο τους παχύσαρκους γενικά και αόριστα αλλά λέμε προς χάριν της συζήτησης). Φαίνεται το Γουρούνι στον Κόκκορα ή το Ξυπνάς Μέσα μου το Ζώο ή τις ιστορίες του Καστράτο τα αγνοούσε. Αλλά είναι ακριβώς αυτή η κατηγορία που θεωρεί ότι μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα στο να μην βρίσκεται τίποτα από αυτά που μπορεί να τους αγγίζουν στο επίκεντρο της κριτικής. Και ότι το χιούμορ του Αρκά είναι εναντίον του κατεστημένου είναι σωστό αλλά δεν πρέπει να το λέμε. Από ενσυναίσθηση. Πληγώνονται κάποιοι… Διαβάστε περισσότερα »

Φερόμενος
Φερόμενος
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Άρης Δημοκίδης

Η πλάκα είναι πως η Κα Μουτίδου έχει πέσει σε δυσμένεια για τους ίδιους λόγους που κατηγορεί τον Αρκά: Έλλειψη ενσυναίσθησης.
Παραφράζοντας τον Γουόρχολ μπορούμε να πούμε πως «στο μέλλον, όλοι θα είναι ηθικώς αποδεκτοί για 15 λεπτά»
Τα χοντρά αστεία ήταν τεμπέλικα, αλλά οι κομμώτριες και το χωρίς πάγο, ήταν καλά.

Γράφων
Γράφων
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Άρης Δημοκίδης

Δηλαδή δεν υπήρχε γέλιο με το μέγεθος του πέους, την πρόωρη εκσπερμάτωση, τις σεξουαλικές επιδόσεις και τις ερωτικές απογοητεύσεις του Κόκκορα. Ή τα ίδια με άλλα ζώα στο Ξυπνάς Μέσα μου το Ζώο. Ή με την απουσία όρχεων του Καστράτο (με συνεχή εναλλαγή κυριολεξίας-μεταφοράς). Ή με τα κιλά του. Συμφωνώ ότι το χιούμορ είναι υποκειμενικό αλλά τα αστεία σαν λέξεις δεν ήταν υποκειμενικά. Αυτά έλεγε. Δέχομαι να μου πεις ότι *εκείνα* σου φαινόντουσαν αστεία και *αυτά* όχι. Αλλά τρυφερότητα για τον Κόκκορα ή για τον Ασώματο στις Show Business εγώ δεν θυμάμαι. Για να καταλαβαίνουμε τι λέμε, το κίνημα του… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 1 χρόνος πριν από Γράφων
Φερόμενος
Φερόμενος
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Γράφων

Να σου πώ κάτι;
Πολλοί *είναι* underdogs.
Έχω στο απολύτως άμεσο περιβάλλον μου άνθρωπο με συγκεκριμένη μορφή αναπηρίας.
Στο σπίτι μας, έχουμε καταργήσει αστεία συγκεκριμένου είδους.
Όμως. Δεν απαιτώ να καταργηθούν γενικώς τα αστεία που έχουν να κάνουν π.χ. με την κώφωση, μπορώ μόνον να τα κρίνω ώς όντως αστεία ή όχι.
Η αστυνομία σκέψης αστυνομεύει στο όνομα κάποιου αγαθού.
Κατά τα άλλα παραμένει αστυνομία σκέψης.
Ο Αρκάς, ίσως έγινε πολύ προφανής.
Αλλά, και οι κατήγοροι του έγιναν φοβερά επιφανειακοί.

Γράφων
Γράφων
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Φερόμενος

Ο Αρκάς έγινε πολύ προφανής όταν αυτός που ήθελε να στηλιτεύσει απέκτησε επιχειρήματα δημοτικού.

Φερόμενος
Φερόμενος
1 χρόνος πριν

(Κορυφαία κατά εμέ στιγμή του πικρού του χιούμορ, παραμένουν τα πουλιά που καθρεφτίζονται στο νερό: «Μπαμπά, γιατί μοιάζουμε τόσο;»//«Έτσι είναι παιδί μου. Τα παιδιά μοιάζουν στους γονείς τους. Μοιάζεις σε εμένα, και τα παιδιά σου θα μοιάζουν σε εσένα»// «Και γιατί συνεχίζουμε;; Περιμένουμε την έκπληξη;;»
με κάτι τέτοια, προσωπικά, τοποθετώ τον Αρκά πολύ ψηλά: Αμέσως μετά τον Quino)

Τελευταία επεξεργασία 1 χρόνος πριν από Φερόμενος
Vasvas
Vasvas
1 χρόνος πριν

Το μόνο κρίμα είναι ότι μετά τον θίασο που ζήσαμε, όσο ψηλά κι αν τοποθετήθηκε ο πήχης, έπρεπε να συνεχίσει το μοτίβο και στην τωρινή Κυβέρνηση.

Δεν είναι ίδιοι επ’ ουδενί, αλλά κάτι στιγμές σαν την “καταπληκτική ποιότητα ζωής”, δεν γίνεται να μην τις εκμεταλλευτείς.

Οπότε τελικά, κρίμα που πάγωσε την επιθετική πολιτική σάτιρα.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά δίνει δικαιώματα για κριτική περί δύο μέτρων και δύο σταθμών, κάτι που όλοι οι λογικοί άνθρωποι απεχθάνονται και περιφρονούν.

Γράφων
Γράφων
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Vasvas

Ο Αρκάς δεν είναι Χαντζόπουλος. Δεν σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα.

Για μία φορά στην μακρά καριέρα του σχολίασε τα πολιτικά δρώμενα όταν είχαμε μια κυβέρνηση που είχε κλείσει τις τράπεζες, ετοιμαζόταν να κάνει εισαγωγή πετρελαίου από τον Τσάβες, είχε κάνει συνεννόηση με τον dpg να παράγει φάρμακα για να μην ξεμείνουμε ενώ αντί για νόμισμα θα είχαμε IOU…

Αυτό δεν είναι μία σου και μία μου. Δεν είναι ζήτημα ίσων αποστάσεων. Είναι μια άλλη κατηγορία. Ένα άλλο σετ πραγματικότητας.

Vasvas
Vasvas
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Γράφων

Ναι όντως, δεν αντιλέγω.

Απλά ήθελα κι άλλο, με τους τωρινούς. Όχι για ίσες αποστάσεις, όσο για το γεγονός ότι θα γελούσαμε αρκετά.

Πόσες ατάκες θα έβγαζε ο Προφήτης από τους τρέχοντες, είτε κυβερνώντες που είπα πριν είτε και λοιπούς εκλεγμένους που σκέφτομαι τώρα…

Οπότε για να κλείσω, μάλλον θα μου άρεσε να κάνει πολιτική σάτιρα.

Μέχρι τότε έχουμε Βουλαρίνο.

Babis808
Babis808
1 χρόνος πριν

Είναι εντυπωσιακό ότι πολλοί από αυτούς που ασκούν κριτκή στον Αρκά θεωρούν ανεπίτρεπτο, σχεδόν ανήθικο, να σατιρίζεται πχ. ο φεμινισμός και οι φεμινίστριες.
Αυτή την αντίληψη παλιά την βρίσκαμε στους συντηρητικούς θρήσκους, τώρα τη βρίσκουμε στους αυοαποκαλούμενους προοδευτικούς, όπως ο Βαβαγιάννης, τη δουλειά του οποιου πράγματι θαυμάζω.
Είναι ανησυχητικό ότι αυτή η σχολή σκέψης και αυτή η ιδεολογία έχει ανυψώσει τον αυτό της σε μία σφαίρα ηθικής ανωτερότητας και ως εκ τούτου όσοι διαφωνούν, ή τη σατιρίζουν θεωρούνται ηθικά ελλειματικοί.
Επικίνδυνες αντιλήψεις και θεωρώ ότι αυτές ακριβώς σατιρίζει ο Αρκάς, άσχετα αν το κάνει επιτυχημένα ή όχι.

Baltatzis
Baltatzis
1 χρόνος πριν

Ανάποφευκτα κάποτε η έμπνευση εξαντλείται, αλλά φταίνε και οι επιλογές του Αρκά για την παρακμή. Η αιχμηρή σάτιρα πρέπει να στοχεύει στο κατεστημένο, κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό. Ο Αρκάς όμως, με τα αστειάκα της εναλλακτικής δεξιάς για ένα εντελώς περιθωριακό φαινόμενο στην Ελλάδα, όπως ο φεμινισμός, τα βάζει με τους αδύναμους. Έχει εξελιχθεί δηλαδή στην σκιτσογραφική εκδοχή του Σεφερλή. Γενικά ο Αρκάς έχει μια ψύχωση με την κριτική, την οποία ταυτίζει με την λογοκρισία. Χαρακτηριστικό περιστατικό το ψέμμα του για τους λόγους σίγασης της σελίδας του στο Φέησμπουκ. Όμως, η νεοσυντηρητική στροφή του εξηγείται επίσης και από την ανάγκη να… Διαβάστε περισσότερα »

Xerispiosimegwre?
Xerispiosimegwre?
1 χρόνος πριν

Το ενδεχόμενο να υπάρχει διαχρονικά μεγάλη δόση αυτοσαρκασμού στα σκίτσα του ΑρΚα δεν παίζει να το εξετάσουμε έ? Ίσως επειδή παίρνουμε όλοι εμείς πολύ στα σοβαρά τον εαυτό μας?…λέω εγώ τώρα.

Γράφων
Γράφων
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Xerispiosimegwre?

το ακούω.

Konos
Konos
10 μήνες πριν

Πόσο γνήσια ζηλεύω τους φανατικούς, τους κολλημένους και τους αμετακίνητους στις απόψεις τους. Αυτούς που δεν χρειάστηκε ποτέ να σταματήσουν να υποστηρίζουν τη Ferrari, αηδιασμένοι από τις βλακείες της στην F1. Αυτούς που έχοντας ψηφίζει τα πάντα από ΠΑΣΟΚ και αριστερότερα και δεν χρειάστηκε ποτέ ούτε δευτερόλεπτο να σκεφτούν μήπως θα έπρεπε να την ρίξουν στον Κούλη. Αυτούς που πήγαν πρώτοι πρώτοι και πάτησαν το εμβόλιο και αυτούς που δεν το πάτησαν ποτέ και πέθαναν. Αυτοί τα έχουν τακτοποιήσει όλα μέσα στο κεφάλι τους και ζουν τη ζωή τους μια χαρά. Αλίμονο σε εμάς που είμαστε φτερό στον άνεμο, αλλάζουμε… Διαβάστε περισσότερα »

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!