σε ,

Η χειρότερη σύγκριση

Κάτι για όσους συνέκριναν την Άννα Μαρία Γλύξμπουργκ με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

photomix image 2 1

Είναι μπόλικοι οι δυσαρεστημένοι απ’ την πρώτη Ελληνίδα Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κάποιοι για ευτελείς μικροκομματικούς λόγους, άλλοι επειδή δεν νιώθουν ότι έχει «βάρος», μερικοί επειδή τη βρίσκουν υπερβολικά κάζουαλ και όχι αρκετά καθώς πρέπει. Κάποιοι δε δημοσιογραφοι έχουν φιλίες με τον Παυλόπουλο και την χτυπούν -ενίοτε και με γελοία fake news- για λόγους συμφερόντων.

Βέβαια υπάρχουν και ιδεολογικοί λόγοι: Κάποιοι πολύ δεξιοί τη θεωρούν ενδοτική, θολοκουλτουριάρα άθεη, έως και… ανθέλληνα. Κι απ’ την άλλη, κάποιοι πολύ αριστεροί τη θεωρούν έως και εθνικίστρια – και φυσικά ακροδεξιά, όπως θεωρούν και κάθε τι που δεν τους ταιριάζει εντελώς.

Είναι δύσκολο να τους ικανοποιήσεις όλους, ειδικά τους «πολύ *κάτι*», και ειδικά στην εποχή των σόσιαλ που μέσω memes και fake news μπορεί ένα πρόσωπο να αποδομηθεί αστραπιαία.

Η νέα επίθεση στην Πρόεδρο έγινε απ’ τους φιλοβασιλικούς, που δεν βλέπουν σ’ αυτήν την λάμψη και το γκλάμουρ -μην πω για το κύρος- που θα είχε αν ήταν μέλος Βασιλικής Οικογένειας…

Ένας τύπος προσπάθησε να ντροπιάσει την κα Σακελλαροπούλου με επιλεγμένες φωτο:

Αθηναγόρας Μιμίκος on Twitter: “2 random pics pic.twitter.com/rkMbSK67kQ / Twitter”

2 random pics pic.twitter.com/rkMbSK67kQ

Φυσικά έπιασε το κόλπο και πέρα απ’ τα εκατοντάδες λάικ, πήρε και τα σχόλια που ήθελε:

Screenshot 5 2

Axaios on Twitter: “Κυρία με κλάση αριστερά, τσόκαρο ούτε για κλάσιμο δεξιά. / Twitter”

Κυρία με κλάση αριστερά, τσόκαρο ούτε για κλάσιμο δεξιά.

***

Επειδή η αριστερά έτυχε να γεννηθεί σε μια βασιλική οικογένεια και παντρεύτηκε έναν άντρα που επίσης γεννήθηκε σε μια βασιλική οικογένεια (και φυσικά επειδή έχει καλύτερους στυλίστες) θεωρείται από κάποιους καλύτερο πρότυπο γυναίκας.

Είναι βέβαια μια συμπαθής γυναίκα που είναι όμως απολύτως ετερόφωτη, που πήρε αξία απ’ τον πατέρα της και τον άντρα που παντρεύτηκε, που ήταν στο σπίτι και μεγάλωνε τα παιδιά. Αυτό είναι και το όνειρο όσων ζουν στο χτες: Σ’ ένα χτες που οι γυναίκες δεν δούλευαν και η αξία τους καθορίζονταν από τους άντρες της ζωής τους.

Το χτες πέρασε, και ευτυχώς αργοσβήνει. 

Δεν είναι πια αυτή η γυναίκα πρότυπο, παρά μόνο για κάποιες που έμαθαν έτσι απ’ τους δικούς τους και για κάποιους φαλλοκράτες που πολύ θα ήθελαν να ζούσαμε στην δεκαετία του ’50, με το Βασιλιά κορώνα στο κεφάλι μας.

Φυσικά, οι γυναίκες έχουν κάθε δικαίωμα, αν το επιλέξουν -μετά από ώριμη σκέψη και ολόδική τους απόφαση-, να μην σπουδάσουν ποτέ, να μην εργαστούν ποτέ και να μένουν κλεισμένες στο νοικοκυριό.

Όμως η σύγκριση μιας καλοσυνάτης «γαλαζοαίματης» που δεν έκανε τίποτα ιδιαίτερο στη ζωή της με μία «κοινή θνητή» που έχει χίλια προσόντα και έγραψε ιστορία με την εκλογή της, ντροπιάζει πρωτίστως αυτούς που την κάνουν.

Τα είπε καλύτερα κάποιος σχολιαστής:

Papa Joffre on Twitter: “Η συμπαθέστατη πρώην βασίλισσα απόφοιτος λυκείου & σχολής οικοκυρικών,με μεγαλύτερο επίτευγμα τον γάμο της.Η κυρία πρόεδρος , νομική Αθηνών μεταπτυχιακά στην Σορβόνη , καθηγήτρια νομικών , μάχιμη δικαστικός μέχρι τον ανώτατο δικαστικό βαθμό του προέδρου του ΣΤΕ & εκλεγμένη ΠτΔ https://t.co/Ddk0xoxDr5 / Twitter”

Η συμπαθέστατη πρώην βασίλισσα απόφοιτος λυκείου & σχολής οικοκυρικών,με μεγαλύτερο επίτευγμα τον γάμο της.Η κυρία πρόεδρος , νομική Αθηνών μεταπτυχιακά στην Σορβόνη , καθηγήτρια νομικών , μάχιμη δικαστικός μέχρι τον ανώτατο δικαστικό βαθμό του προέδρου του ΣΤΕ & εκλεγμένη ΠτΔ https://t.co/Ddk0xoxDr5

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
16 Comments
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
τυχαίος περαστικός
τυχαίος περαστικός
1 χρόνος πριν

Συμφωνώ με το άρθρο σας. Ένα μικρό σχόλιο μόνο θα ήθελα να κάνω. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλει, αριστερός, δεξιός, κεντρώος, προοδευτικός, συντηρητικός κτλ… Οι αριστεροί (έστω οι πολύ αριστεροί όπως αναφέρετε στο άρθρο σας αν και αυτά τα πολύ-λίγο γενικά δυσκολεύομαι να τα κατανοήσω, μου θυμίζουν τη φράση του Βελόπουλου σε συνέντευξη που είχε πει ότι δεν του αρέσουν τα ”πολύ ναζιστικά”, εδώ το σχετικό απόσπασμα: https://youtu.be/1kljfVLbG24 ) πιστεύω πως κρίνουν από πράξεις και λόγια και συγκεκριμένη στάση ζωής σε σημαντικά καίρια ζητήματα και δεν βαφτίζουν έτσι ελαφρά τη καρδία κάποιον άνθρωπο εθνικιστή ή… Διαβάστε περισσότερα »

Φερόμενος
Φερόμενος
1 χρόνος πριν

“…δεν βαφτίζουν έτσι ελαφρά τη καρδία κάποιον άνθρωπο εθνικιστή ή ακροδεξιό παρά μόνο αν ο ίδιος ο χαρακτηριζόμενος έχει δώσει αφορμή…”
(συγνώμη, αλλά πνίγηκα.
Θα σας πρότεινα μία βόλτα στις αφίσες των (σκεπτόμενων αριστερών) Εξαρχείων για αρχή.
Μία βόλτα στην αριστερή αρθρογραφία του τόπου έπειτα.)

“Η λέξη φασίστας είναι η νέα μας εθνική βρισιά”
Μαρία Ευθυμίου, Ιστορικός

Γράφων
Γράφων
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Φερόμενος

Να πούμε ότι ο φίλος Τυχαίος Περαστικός ασχέτως των ουσιωδέστατων διαφορών που έχουμε ποτέ δεν έχει εκπέσει σε name calling. Τουλάχιστον όχι ευθέως.

Σε αντίθεση με άλλους εδώ σχολιαστές που χρησιμοποιούν προσδιορισμούς με αυτοσκοπό να προσβάλουν.

Φερόμενος
Φερόμενος
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Γράφων

Όντως.

τυχαίος περαστικός
τυχαίος περαστικός
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Φερόμενος

Στις ιδιωτικές μας στιγμές μπορούμε να εκφραζόμαστε όπως θέλουμε, είναι αναμφισβήτητο δικαίωμά μας. Προσωπικά με πονάει βαθιά η υποκρισία και οι διαφορές μεταξύ δημόσιας και ιδιωτικής έκφρασης αλλά πρόβλημά μου (όπως και τόσα άλλα). Όταν εκφραζόμαστε δημόσια όμως πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, έστω κι αν είναι υποκριτική η στάση κάποιου ή απλώς κρατάει τα προσχήματα. Αν πιεστεί παραπάνω κάποιος ή ζητηθεί αποσαφήνιση των λεγομένων του εκεί βγαίνει ο αληθινός εαυτός κι έρχεται μπροστά το πίσω κείμενο. Θα ήθελα λοιπόν πολλοί άνθρωποι να ήταν απλώς συντηρητικοί αλλά όχι ακραίοι. Εύχομαι ειλικρινά αυτά τα δύο χαρακτηριστικά να συμβαδίζουν. Δεν πιστεύω λοιπόν… Διαβάστε περισσότερα »

Γράφων
Γράφων
1 χρόνος πριν

Η ΠτΔ δεν μου είναι συμπαθής. Αλλά δεν καταλαβαίνω πως συγκρίνεις εναν άνθρωπο που κάτι κάνει με έναν που δεν κάνει τίποτα. Εκτόα αν μιλάμε για στυλιστική κόντρα.

Ως ΠτΔ μου λείπει ο Στεφανόπουλος ή ο Σαρτζετάκης.

Φερόμενος
Φερόμενος
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Γράφων

Τέτοια γράφεις και νομίζουν πως είμαστε το ίδιο πρόσωπο.
Ο άνθρωπος “που κάνει κάτι” είναι φαντάζομαι ο/η ΠτΔ;
Παιδική αγάπη η μορφή του Στεφανόπουλου.
Και τα Ελληνικά του.

Γράφων
Γράφων
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Φερόμενος

Λοιπόν άκου να δεις. Δεν είμαστε το ίδιο πρόσωπο γιατί είσαι νεαρότερος και θρήσκος. Κοινό είναι ότι έχεις ζήσει τη σκατίλα του κέντρου της πρωτεύουσας της χώρας τα τελευταία 10-15 χρόνια. Και ότι νιώθεις ότι δεν χωράς σε αυτά τα πολλαπλά κουστούμια μικρονοϊκότητας που αυτοσκοπό έχουν την κατάργηση των ταυτοτήτων διά της δημιουργίας απείρων τέτοιων. Δικιά μου παιδική αγάπη ήταν ο Σαρτζετάκης και τα ελληνικά του. Αυτό το είμεθα έθνος ανάδελφον εμένα με ορίζει. Στην εποχή Στεφανόπουλου ήμουν έφηβος. Αλλά ένα δώρο από κοινού για σένα και τον Άρη για να σας φέρω πιο κοντά: https://youtu.be/Y3wat21Y_JA ΥΓ Προφανώς η ΠτΔ… Διαβάστε περισσότερα »

Φερόμενος
Φερόμενος
1 χρόνος πριν

(Η Πρόεδρος μου είναι αντιπαθής, ή σύζυγος του τέως μου είναι μάλλον αδιάφορη) Κατά τα άλλα, -Υπό μία έννοια και η Σακελλαροπούρου, ευνοημένη ήταν στον τομέα της. Δεν γεννήθηκε βέβαια γαλαζοαίματη αλλά γεννήθηκε κόρη αρεοπαγίτη.   – Αντιλαμβάνομαι πως το βάρος του επιχειρήματος ρίχνεται στην σύγχρονη δυνατότητα επιλογής (δηλ. χειραφέτησης) της γυναίκας, αλλά συχνά αυτές οι απόψεις συνδέονται και μία πρόταξη της (ευτυχούς) καριερίστριας έναντι της (δυστυχούς) μητέρας- αυτό είναι κάτι παραπάνω από εμφανές π.χ. σε site φεμινιστικού περιεχομένου. Τούτων λεχθέντων, εάν με το  «κόσμος που αργοσβήνει» εννοούμε τον κόσμο των καταπιεσμένων μητέρων έχει καλώς- χωρίς βέβαια να ξέρω εάν η… Διαβάστε περισσότερα »

ces
ces
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Φερόμενος

Αχ τι διαβάζουμε εδώ μέσα! Ο δυτικός πολιτισμός αργοσβήνει και ο φεμινισμός είναι η αιτία. Αν από αυτά που έχεις διαβάσει για το φεμινισμό έχεις συμπεράνει ότι θεωρεί εξ ορισμού δυστυχία τη μητρότητα και ευτυχία την καριέρα, ε τότε κάτι δεν πάει καλά. Μάλλον έχεις τόσες προκαταλήψεις που άλλα διαβάζεις και άλλα καταλαβαίνεις ή είσαι τόσο τρομοκρατημένος από το φεμινισμό και τον έχεις δαιμονοποιήσει.
Τέλος πάντων δεν νομίζω ότι θα βγάλουμε άκρη, απλά αφήνω το σχόλιο μου εδώ έτσι για να ακουστεί και μια άλλη φωνή. Συνεχίστε την κουβεντούλα σας.  

Γράφων
Γράφων
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  ces

Ο δυτικός πολιτισμός δεν αργοσβήνει επειδή υπάρχει ο φεμινισμός αλλά το ότι αργοσβήνει οδηγεί σε παρακμιακές ιδεολογίες όπως αυτή του φεμινισμού.

Και για να μαθαίνουμε: ο Σαρλ Φουριέ, ο Γάλλος αναρχικός που έφτιαξε την λέξη φεμινισμός, ήταν κατά του πολιτισμού. Προφανώς του δυτικού. Δεν υπήρχε κι άλλος στη Γαλλία του 1800…

Κάποια πράγματα δεν είναι συμπτώσεις.

ces
ces
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Γράφων

Όλα είναι σχετικά Γράφωντα. Για άλλους ο Κασιδιάρης είναι νεοναζί και για άλλους πατριώτης. Άλλοι αγανακτούν όταν αδικούνται συνάνθρωποί τους λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και άλλοι λένε ότι προκαλούνε την πλειοψηφία. Άλλοι βλέπουν αυτονόητη την ισότητα των φύλων και άλλοι θεωρούν ότι είναι παρακμιακή ιδεολογία. Ο καθένας διαλέγει πλευρά και η δικιά σου είναι ολοφάνερη.

Γράφων
Γράφων
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  ces

Εεε… κατά τα λοιπά whatever (δεν θα κάτσω να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας) αλλά όχι. Ο φεμινισμός δεν έχει καμία σχέση με την ισότητα. Ο φεμινισμός είναι μια ακροαριστερή προβολή της πάλης των τάξεων στις σχέσεις των δύο φύλων. Αν πετυχαίνει τίποτα; Όπως λένε κι οι Άγγλοι: ακόμα κι ένα χαλασμένο ρολόι λέει την ώρα σωστά δυο φορές τη μέρα. Αυτό δεν κάνει τον φεμινισμό ειλικρινή ή ορθό. Από τον Φουριέ στην Αμπά κι από την Σιμόν ντε Μποβουάρ στην στις ροζ συλλογικότητες των Εξαρχείων ξέρουμε πολύ καλά τί γίνεται. Υπάρχουν ανθρωποι που πιστεύουν σε ανάσταση νεκρών, άλλοι που… Διαβάστε περισσότερα »

ces
ces
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Γράφων

“Ο φεμινισμός δεν έχει καμία σχέση με την ισότητα. Ο φεμινισμός είναι μια ακροαριστερή προβολή της πάλης των τάξεων στις σχέσεις των δύο φύλων.”

Εεεε όχι. Αυτές είναι δικές σου θεωρίες, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Οι συλλογικότητες στα Εξάρχεια δεν είναι όλος ο κόσμος. Δες και λίγο παραπέρα από το μικρόκοσμο στον οποίο ζεις. Στην τελική δεν είναι κακό να μη μιλάμε για πράγματα που δεν γνωρίζουμε. Κάθε άλλο φανερώνει σοφία.

Φερόμενος
Φερόμενος
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  ces

Καλά κάνετε και αφήνετε την άλλη φωνή και όντως δεν θα βγάλουμε άκρη γιατί σε κουβέντες πολιτικές δεν βγαίνει άκρη συνήθως. Μπορούμε όμως να συμφωνήσουμε πως η μητρότητα έγινε πολιτικό θέμα εξαιτίας του φεμινισμού: Γενικώς γκλουγκλαρωντας “μητρότητα και πατριαρχία” και διαβάζοντας τα δέκα πρώτα links είναι αλήθεια πως γεμίζεις κάποιες προκαταληψούλες. Από την στιγμή δε που υπάρχει διάσημο φεμινιστικό πόνημα υπό τον (υπο)τίτλο “Motherhood as Experience and Institution” φαντάζομαι πως μια νεαρή φεμινίστρια είναι αρκουντως ενημερωμένη για το πόσο τραγικό γεγονός είναι ο θεσμός (!) της μητρότητας στον πατριαρχικό μας κόσμο. Άλλωστε η αμηχανία του φεμ. κινήματος απέναντι στο νομοσχέδιο… Διαβάστε περισσότερα »

kstefi
kstefi
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Φερόμενος

Και λογικά να το πάρεις, ο δυτικός κόσμος/πολιτισμός θα αργοσβήσει επειδή είναι υψηλού επιπέδου (χρονοβόρος και δαπανηρός). Οπότε μην σκας ;P

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!