σε , ,

Ποιος ήταν ο βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος που τον γάζωσαν με καλάσνικοφ στο Χαϊδάρι;

Αυτή ήταν η πολυτάραχη ζωή του

stefanakos

Θεωρούνταν από πολλούς ως το αφεντικό της τρίτης γενιάς της εγχώριας μαφίας. Το όνομα του βρισκόταν στη λίστα με τα 44 εντάλματα σύλληψης για εκβιασμούς και άλλα αδικήματα που είχε εκδοθεί το καλοκαίρι του 2006 ενώ τον Ιανουάριο του 2007 είχε προσπαθήσει με τη βοήθεια δύο αστυνομικών να βγάλει νέο δελτίο ταυτότητας με λατινικούς χαρακτήρες από το Τμήμα Ασφαλείας της Πετρούπολης. Ο Βασίλης Στεφανάκος το απόγευμα της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου του 2018 εκτελέστηκε με καλάσνικοφ μέσα στο όχημα του στο Χαϊδάρι.

Αυτή ήταν η πολυτάραχη ζωή του:

Σε ποιες υποθέσεις ήταν μπλεγμένος;

Σε βάρος του Βασίλη Στεφανάκου, που διατηρούσε μάνδρα αυτοκινήτων στο Χαϊδάρι, εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης, πριν τον συλλάβουν τελικά τον Ιανουάριο του 2008 κοντά στο σπίτι του στο Χαϊδάρι. Το πρώτο ήταν για την ηθική αυτουργία των Κώστα Κουτελιέρη και Γιάννη Κάτσιου (26/08/2006) στο Περιστέρι και το άλλο για την απόδραση των Αλκέτ Ριζάι (φυσικού αυτουργού της δολοφονίας) και Βασίλη Παλαιοκώστα (04/06/2006) με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό.

Παράλληλα, σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για σύσταση και συμμορία, εκβιάσεις και επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Τελευταία καταδίκη του ήταν στις 14 Δεκεμβρίου 2006 (σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για τη μεγάλη υπόθεση με τους 44 κατηγορούμενους για προστασία και λαθρεμπόριο που πιάστηκαν το 2002).

Πώς αποφυλακίστηκε;

Μετά από 9 χρόνια, ο Στεφανάκος αποχαιρέτησε το κελί του στον Κορυδαλλό το 2016 χάρη στον νόμο Παρασκευόπουλου. Ο συγκεκριμένος νόμος προβλέπει την απόλυση κρατουμένων με τον όρο της συμπλήρωσης

  • του ενός δεκάτου για ποινές έως τρία έτη
  • του ενός πέμπτου για ποινές έως 5 έτη
  • των δυο πέμπτων για ποινές έως δέκα έτη καθώς και
  • τη μείωση του ελάχιστου χρόνου έκτισης για ποινές άνω των δέκα ετών.

Επίσης, με το νόμο Παρασκευοπούλου μειώνεται υπό προϋποθέσεις το ελάχιστο όριο που απαιτείται για την απόλυση υπό όρους των κρατουμένων που έχουν καταδικαστεί σε ισόβια.

Ο άγριος ξυλοδαρμός του Τσοχατζόπουλου

Η συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Έθνος», το οποίο ανέφερε πως ο 78χρονος πρώην υπουργός, που έχει καταδικαστεί για την υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά, δέχθηκε άγρια επίθεση μέσα στο κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού από τον βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο και μάλιστα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών για τις πρώτες βοήθειες.

06 20150429085649 img1430294016
Menelaos Myrillas/SOOC

Η εφημερίδα είχε αναφέρει επίσης πως όλα έγιναν για ασήμαντη αφορμή. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ φέρεται να διαμαρτυρήθηκε για τα φώτα που έμεναν ανοιχτά και τον ενοχλούσαν και τότε ο Στεφανάκος εισέβαλε στο κελί του και άρχισε να τον χτυπάει άγρια.

«Τι φωνάζεις μωρή πατσαβούρα» είχαν ακούσει αυτόπτες μάρτυρες τον Στεφανάκο να λέει στον Τσοχατζόπουλο ενώ στη συνέχεια άρχισε να τον χτυπάει μπροστά στα μάτια σωφρονιστικών υπαλλήλων που λέγεται επίσης ότι δεν αντέδρασαν έγκαιρα για να προστατεύσουν τον πρώην υπουργό.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα παρόντες στο περιστατικό ήταν και ένας γνωστός ποινικολόγος, αν και δεν προβλεπόταν εκείνη την ώρα να βρίσκεται στους χώρους της φυλακής, αλλά και ο Νίκος Ρωμανός καταδικασμένος για τη ληστεία στο Βελβεντό της Κοζάνης, παρ’ όλο που το κελί του βρισκόταν στην πρώτη πτέρυγα και επίσης δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί.

Σε συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής στις 2/2/2014 είχε δηλώσει:

Για τον Χ. Ξηρό

Είναι φίλος μου και εύχομαι να είναι γε­ρός και να ζήσει πολλά χρόνια. Και επειδή είναι μακρόβιοι αυτοί οι Ικα­ριώτες, πιστεύω ότι θα μας θάψει όλους.

Για τον Γιωτόπουλο

Είναι ένας ηλικιωμένος άνθρωπος, βασανισμένος τόσα χρόνια στην απομόνωση, είναι κατανοητό να του επιτρέπονται στιγμές αδυναμίας.

Για τους Χρυσαυγίτες

Οι μαϊμούδες της Χρυσής Αυγής ψάχνουν γνωστούς στις φυλακές για να μην τους διακορεύσουν.

Για τα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς»

Χαίρομαι να κουβεντιάζω μαζί τους και να κάνω παρέα στη φυλακή.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με 22 σφαίρες εκτέλεσαν τον Βασίλη Στεφανάκο – Φωτογραφίες από το σημείο

Είκοσι δύο κάλυκες από καλάσνικοφ έχουν περισυλλέξει μέχρι τώρα τα συνεργεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας από τον τόπο της μαφιόζικης εκτέλεσης του 57χρονου Βασίλη Στεφανάκου, στο Χαϊδάρι. Οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα έξω από το κτίριο που χρησιμοποιούσε παλαιότερα ως έκθεση αυτοκινήτων στη λεωφόρο Αθηνών 302 και πλέον λειτουργούσε ως ζαχαροπλαστείο στο ισόγειο ενώ ο πρώτος όροφος ως γραφεία εταιρίας με υγραέριο.

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
1 Comment
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
alekos
alekos
6 χρόνια πριν

Οι Μανιάτες έχουν περίσσευμα από balls αλλά έλλειμμα από μυαλό, δυστυχώς. Το ξέρω καλά γιατί έχω λίγο αίμα από δαύτους και τους συναναστρέφομαι μια ζωή. Τι κατάλαβε; Τη μισή ζωή του την έφαγε μέσα στη φυλακή και την άλλη μισή, να κοιτάζει πίσω από την πλάτη του. Το χειρότερο όμως είναι πως ήταν εκείνος που φοβόντουσαν οι άλλοι, όταν κοίταζαν πίσω από τη δική τους την πλάτη. Για μαφιόζος πάντως δεν τον λες και επιτυχημένο. Ο τσοχατζόπουλος ήταν μεγαλύτερος αλλά κι αυτός στη φυλακή κατέληξε.

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!