σε , ,

Τι απέγιναν τελικά οι «Παπαροκάδες»; – Η ιστορία και το σήμερα

Eπιτυχίες, σατανικά τσιπάκια, ίντριγκες και ακραίο ΨΕΚ influencing

paparokades3 1

Τι ήταν οι παπαροκάδες και τι απέγιναν; Ερωτήματα που ναι μεν μπορεί να μη μας καίνε κιόλας, αλλά παραδεχτείτε το, για να πατήσατε πάνω στο άρθρο σίγουρα σας έχουν απασχολήσει έστω και για λίγο κάποια πολύ βαρετή στιγμή της ζωής σας.

παπαρο1

Οι “παπαροκάδες” ήταν το πνευματικό παιδί (είδατε τι έκανα εδώ;) του Αρχιμανδρίτη Νεκταρίου Μουλατσιώτη. Στις αρχές της δεκαετίας του 90 ο Μουλατσίωτης  αντιμετώπιζε  σοβαρά  οικονομικά  προβλήματα και υπήρχε ο φόβος να κλείσει η χριστιανική κατασκήνωση του που βρίσκονταν στο μοναστήρι του Τρικόρφου Φωκίδας. Μετά από επικοινωνία που είχε με τον Μητροπολίτη Χριστόδουλο αποφάσισε να φτιάξει μια χριστιανική ροκ μπάντα για να προσπαθήσει μέσω αυτής να χρηματοδοτήσει, την κατασκήνωση του και έτσι, μαζί με τρεις μοναχούς που διέμεναν στο μοναστήρι του, δημιούργησε τους “Ελεύθερους” που έγιναν γνωστότεροι με το παρατσούκλι “παπαροκάδες

Διαβάζουμε στη wikipedia ότι:

“Μέλη του συγκροτήματος υπήρξαν ο Γιάννης Παπανικολάου, ο Χριστόφορος, ο πάτερ Μουλατσιώτης και άλλοι δύο ιερείς.Το πρώτο τραγούδι που κυκλοφόρησε το συγκρότημα έφερε τον τίτλο «Έμαθα να Ζω Ελεύθερα» που ερμήνευσε ο Παπανικολάου και περιείχε ένα αντιστασιακό μήνυμα που καλούσε τον κόσμο να επαναστατήσει ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων και να μάθει να ζει ελεύθερα στα χωριά.”

paparokades3

Στο βιντεοκλίπ το οποίο έχει φτάσει μέσα σε 14 χρόνια στα 630.000 views και “δόξα τω θεώ” όχι στα τρισκατάρατα 666.000, βλέπουμε έναν οπτικό αχταρμά, με άσχημα γραφικά, με εναλλαγές κακών cgi δορυφόρων που μας παρακολουθούν και πιστούς να ανάβουν “αντιστασιακά” κεριά με υπόκρουση soft rock της κακιάς ώρας.

Έμαθα Ελεύθερος να ζω – ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ – Παπαροκάδες

Eμπρός λαοί ας ενωθούμε η νέα τάξη μας καλεί να γίνουμε κονσέρβες στην ίδια μηχανή. Θα τρώς, θα πίνεις και θα κοιμάσαι θα σε ελέγχουν όπου πας, θα ζεις για να δουλεύεις και να τους τα ακουμπάς. Δεν θέλω μεγάλο αφεντικό γιατί έμαθα ελεύθερος να ζω και στους δρόμους θα το πω.

Οι παπαροκάδες ήταν ενάντια στη νέα τάξη πραγμάτων που με όπλο της το ίντερνετ και τις “νέες ταυτότητες”, όχι δεν ήταν αυτές οι ηλεκτρονικές που περιμένουμε τον Σεπτέμβριο και θα διαθέτουν το τσιπάκι γεωεντοπισμού που τρομάζει τον Νατσιό, που δε θα ανέγραφαν πάνω το θρήσκευμα και θα είχαν το “χάραγμα του αντίχριστου 666” που θα μας υποδούλωνε.

Το μεγάλο τους σουξέ όμως θα έρθει λίγο αργότερα το 2001 με το no1 εν Ελλάδινεο-λουδίτικο ύμνο τους, το περιβόητο “Τσιπάκι”. Να σημειωθεί ότι πριν την κυκλοφορία του, οι συντηρητικότεροι ιερείς της ορθοδοξίας, δεν είχαν δει με καλό μάτι τους “ροκάδες” με πολλούς μάλιστα να τους αποκαλούν “αναρχικούς” Το Α.Μ.Α.Ν φυσικά δεν έχασε χρόνο και έσπευσε άμεσα να τους τρολλάρει.
ΑΜΑΝ ΠΑΠΑΡΟΚΑΔΕΣ

ΑΜΑΝ ΠΑΠΑΡΟΚΑΔΕΣ

ΑΜΑΝ ΠΑΠΑΡΟΚΑΔΕΣ

Ενάντια λοιπόν σε κάποιους, πιο φανατικούς χριστιανούς αλλά και με αρκετό προμόσιον από τα ΜΜΕ που έβλεπαν σε αυτούς ένα πρώτο-viral της εποχής, κυκλοφόρησαν λοιπόν το magnum opus τους.

τσιπακ55The microchip

Ξεκάθαρα επηρεασμένο αισθητικά από το σχετικά φρέσκο Matrix, το βιντεοκλίπ μας ταξιδεύει σε έναν δυστοπικό κόσμο όπου το σατανικό τσιπάκι κατακλύζει και καθορίζει τις ζωές μας και όλα αυτά υπό τους ήχους cheesy hard rock.

ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ

(Χριστιανικά τραγούδια-χριστιανικά βίντεο-χριστιανικά μηνύματα) ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ / Ερμηνεία: “Ελεύθεροι” (Παπαροκάδες) “Είμαι ένα τσιπάκι τόσο δα που θα σ’ οδηγήσει στη σκλαβιά. Πάρε ό,τι ποθείς στον κόσμο αυτό μου αρκεί να ζεις χωρίς Θεό……”

“Σηκώνω τα τηλέφωνα, πηγαίνω και ψωνίζω
και όλες τις ανάγκες σου, εγώ τις κανονίζω
Σκοτώνω τη συνείδηση, στη σκέψη βάζω φόρο
και τη ζωή σου κυβερνώ από ’να δορυφόρο.
Eίμαι ένα τσιπάκι τόσο δα
που θα σ’ οδηγήσει στη σκλαβιά
Πάρε ό,τι ποθείς στον κόσμο αυτό
μου αρκεί να ζεις χωρίς Θεό.”

τσιπακιι
Έτσι θα γίνουμε αδέρφ@ με τις νέες ταυτότητες

Οι παπαροκάδες ήταν πολύ δημοφιλείς μέχρι το 2006 (δε το λέω εγώ το γράφει στο wiki) άλλα σύμφωνα με τη σελίδα, μια προβοκάτσια (λογικά της νέας τάξης πραγμάτων) ανέκοψε την πορεία τους και τους ώθησε σε διάλυση.

Αντιγράφω από τη wiki:

“όταν και η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η βιομετρική ταυτότητα θα γίνει υποχρεωτική μέχρι το τέλος του 2011. Πολλοί θεώρησαν ότι πρόκειται για τον αριθμό του θηρίου και άρχισαν να πραγματοποιούν διαδηλώσεις ενάντια στην εφαρμογή της βιομετρικής ταυτότητας. Ένας αγρότης, μάλιστα, ο οποίος επίσης διαμαρτυρόταν για να μπει σκόπιμα στο φορτηγό του και να συγκρουστεί με ένα φορτηγό που παρέδιδε βιομετρικές ταυτότητες στα εργοστάσια που επρόκειτο να τις αναπτύξουν, ήταν ο λόγος που διεκόπη η ανάπτυξη των ταυτοτήτων.  Αυτό με κάποιο τρόπο αποδόθηκε στα μέλη του συγκροτήματος, οπότε οι Παπαροκάδες δέχθηκαν μήνυση.”

Βέβαια, όσο ΨΕΚ και γαμάτη και αν ακούγεται η παραπάνω ιστορία, ο πρώην τραγουδιστής της μπάντας Γιάννης Παπανικολάου σε συνέντευξη που έδωσε το 2019 στο site enimerotiko.gr είχε άλλη, λιγότερο ηρωική και περισσότερο πεζή άποψη για το τι οδήγησε στην διάλυση των “παπαροκάδων”:

“Η διαχείριση της δημοσιότητας ήταν λάθος. Η διαχείριση έγινε για ίδιον όφελος και την… κονόμα. Δεν ήθελα να μετέχω σε μια ομάδα που ο κόσμος μας έβλεπε σας επιχειρηματίες. Έφυγα όταν κατάλαβα ότι κάποιοι το εκμεταλλεύονταν”.

παντελεημων 1

Σύμφωνα με τα διάφορα άρθρα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ο Γιάννης Παπανικολάου, πρώην Πατήρ Παντελεήμων, το 2005 ερωτεύτηκε και παράτησε τον μοναχισμό πρώτον και δεύτερον γύρισε στο heavy metal, καθώς, πριν τους Παπαροκάδες ήταν τραγουδιστής στην metal μπάντα Innerwish και τώρα τραγουδάει σε μία άλλη metal μπάντα τους Diviner.

paparokasag3

Τα άλλα δύο μέλη του συγκροτήματος δεν άντεξαν τον “μάνατζερ” της μπάντας τον Μουλατσίωτη και ο μοναχός Χριστόφορος άφησε τα άμφια και έγινε αγιογράφος στην Αθήνα και ο καλόγερος Χρυσόστομος μετακόμισε στην Αυστραλία όπου ζούσαν οι γονείς του.

Ο Μουλατσίωτης βλέποντας ότι τα πρώην μέλη της μπάντας άφησαν υπονοούμενα ως προς τον τρόπο που διαχειρίζονταν τη φήμη και τα οικονομικά της μπάντας, πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας:

“δεν είναι πρώτη φορά που κάποιοι προδίδουν και εγκαταλείπουν το ράσο. Πρώτος το έκανε ο Ιούδας, ο οποίος εγκατέλειψε τον Χριστό μας και φυσικά τον πούλησε και τον πρόδωσε. Αλλά και ο Απόστολος Παύλος μας λέει στην Αγία Γραφή ότι ο μαθητής του Δημάς τον εγκατέλειψε και επέστρεψε στην κοσμική ζωή. Αλλά και από το Άγιον Όρος και από άλλα Μοναστήρια ανά μέσω των αιώνων έχουμε πολλά τέτοια περιστατικά. Τι το παράξενο το ότι συνέβηκε και στο δικό μας Μοναστήρι προ δεκαετίας και πλέον; Έφυγαν τρεις το 2005 και ήρθαν από τότε άλλοι 18”

Τι κάνει τώρα ο Aρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης που το 2001 έγραφε:

“Σε φάγανε τα internet και οι πληροφορίες,
απ’ τα αρχεία μου περνούν χιλιάδες ανομίες.
Υπόσχομαι ασφάλεια, την δήθεν άνεσή σου
μαζί με την Ελευθερία σου θα χάσεις την Ψυχή σου.”

Κλείστηκε σε μια σπήλια σαν τον unabomber μακριά από το G5 και τις νέες τεχνολογίες; Μάλλον το ανάποδο. Ο αρχιμανδρίτης σκέφτηκε “if you can’ t fight it, join it” και έφτιαξε insta, youtube, facebook, tik tok και πλέον έχει περισσότερα social media και από εθισμένο 20χρονο ινφλουένσερ.
356659975 1696614817451190 3033997151638985327 n 1
Για να μην είμαι άδικος, σαν άλλος Λένιν που είχε πει “οι καπιταλιστές θα μας πουλήσουν το σχοινί που θα τους κρεμάσουμε” ο Μουλατσιώτης χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να χτυπάει τη Νέα Τάξη Πραγμάτων

Τι θα πάθουμε αν πάρουμε την ηλεκτρονική ταυτότητα;

No Description

Να συμπληρώσω ότι η κατασκήνωση λειτουργεί ακόμα κανονικά!

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!